Het vergeten kind

Het vergeten kind - Help jij mee om ervoor te zorgen dat deze kinderen een betere toekomst krijgen? 


STRIJD JE MEE VOOR DE VERGETEN KINDEREN?

In ons land wonen maar liefst 100.000 kinderen in onveilige of onleefbare thuissituaties. Ze krijgen niet de liefde en aandacht die ze nodig hebben. Zo’n jeugd veroorzaakt trauma’s voor het leven. Het Vergeten Kind roept iedereen op: laat deze kinderen er niet alleen voor staan!

Door ons te steunen maak jij je hard voor betere jeugdzorg. Ook zorg je ervoor dat kwetsbare kinderen weer ‘gewoon’ kind kunnen zijn. Hiermee geef je ze de kracht en het zelfvertrouwen om het dagelijks leven thuis beter aan te kunnen.


VOOR WIE ZET HET VERGETEN KIND ZICH IN?

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, zo blijkt uit onderzoeken. Maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Nog te vaak gaat het fout, soms zelfs heel erg fout.


Wat is er aan de hand?

Duizenden kinderen in Nederland kunnen niet meer thuis wonen. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze daar niet meer veilig waren. De trauma’s laten diepe sporen na. Het maakt hen onzeker, bang en boos.

Ook zijn er veel kinderen die wél thuis wonen, maar die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen van hun ouders. Hun verslaving(en), grote schulden, psychische problemen en onvermogen zorgen voor een negatief klimaat. Hierdoor krijgen kinderen niet de positieve aandacht die ze zo hard nodig hebben. Ze vereenzamen, raken in een sociaal isolement en hun ontwikkeling komt in de knel. 

Op latere leeftijd lopen deze kinderen een verhoogd risico om op het criminele pad te raken, geen baan te kunnen houden, zelf problemen te ervaren in de opvoeding van hun eigen kinderen of zelfs helemaal geen duurzame relatie aan te kunnen gaan.

Het vergeten kind - Help jij mee om ervoor te zorgen dat deze kinderen een betere toekomst krijgen? 

Vergeten?

We bedoelen met ‘vergeten’ niet dat hun ouders hen vergeten zijn of dat hulpverleners zich hun lot niet aantrekken. We bedoelen wél dat deze kinderen zich vergeten voelen. Omdat hun belang niet centraal staat. Omdat hun moeilijke gedrag niet begrepen wordt als een schreeuw om positieve aandacht. Omdat ze niet mee kunnen doen en anders zijn. Omdat ze zich afgewezen en niet gehoord en gezien voelen. Omdat ze telkens opnieuw moeten doorverhuizen naar een andere zorginstelling of leefgroep. Deze kinderen hebben op jonge leeftijd al te veel meegemaakt. Ze zijn terechtgekomen in systemen waarin ze maar door blijven draaien en in een neerwaartse spiraal belanden.


Wat is de droom van Het Vergeten Kind?

Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen in Nederland die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Soms is de situatie zo ernstig dat ze niet meer bij hun ouders wonen. Het doel is dat al deze kinderen zich gehoord en gezien voelen, op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen. Zodat ze hun eigen plek vinden in de maatschappij.


Happy Leven! - De plek voor spiritualiteit en bewustzijn. Do more of what makes you happy!

Hoe zet Happy leven zich in voor Het Vergeten Kind?

Ook Happy leven wil zich inzetten voor dit uiterst belangrijke doel!

Daarom doneren wij in 2023 van elk verkochte online cursus een bedrag van €2,50 aan Stichting Het Vergeten Kind, want:

Elk kind verdient een Happy leven!

HAPPY LEVEN ACADEMY

Happy Leven! - De plek voor spiritualiteit en bewustzijn. Do more of what makes you happy!

Meer inzicht in jezelf met onze online cursussen over bewustzijn, spiritualiteit en happiness.

Ga voor meer flow in je leven en doneer automatisch €2,50 naar Stichting Het Vergeten Kind!

Professionele online cursussen | Inclusief Toets | Certificaat van deelname | Handige tools | Online Video's | Print-Outs


Het vergeten kind - Help jij mee om ervoor te zorgen dat deze kinderen een betere toekomst krijgen? 

Wil je nog iets extra's doneren of je op een andere manier inzetten voor Het Vergeten Kind?