Kleur en je omgeving


Kleuren van levende organismen

Elk levend organisme op onze aarde heeft een eigen energie, dat ook wel ki, chi of prana wordt genoemd, deze energie is de levenskracht van dat levende organisme, die als het waren als een 'energie straling' om het lichaam heen hangt. Deze energiestraling wordt de Aura genoemd. Mens en dier, maar ook planten en bomen, rotsen en stenen hebben zo'n energetische straling om zich heen. Na de dood van een lichaam verdwijnt ook de Aura; de levenskracht is dan samen met de ziel verdwenen.

In deze energiestraling zijn kleuren te herkennen voor mensen die Aura's kunnen waarnemen. Jonge kinderen, tot ongeveer de leeftijd van 5 jaar, kunnen Aura’s van nature zien, helaas zijn veel volwassenen dit ergens in de kindertijd kwijtgeraakt.

Kinderen hebben een veel sterkere en zuivere Aura dan de meeste volwassenen dat hebben. Volwassenen zijn dan ook vaak meer met materiële zaken bezig en daardoor verder weg staan van hun eigen Natuurlijke behoeften.

De kleuren in de Aura komen overigens van alle Chakra's in het lichaam.


Chakra's

Chakra's zijn de geconcentreerde energiecentra van het lichaam. Chakra komt uit het Sanskriet en betekent ‘wiel’ of ‘schijf’ en is afgeleid van het stamwoord 'cakra'. Chakra's zijn draaiende wielen van energie / licht. Chakra's hebben de liefdevolle verantwoordelijkheid om energie te absorberen, op te nemen en uit te stralen om ons op een optimaal niveau te laten functioneren.
Chakra's

Chakra 1- Wortelchakra

De Wortelchakra bevindt zich aan de basis van je wervelkolom, in je bekkengebied en in het midden van je lichaam. De Wortelchakra is je aardingschakra dat je helpt gecentreerd, veilig, actief, energiek en aanwezig te blijven.

De Wortelchakra staat Goddelijke energie toe om van de Aarde naar de rest van je chakra's te stromen, en is een belangrijke basis voor de 7 Chakra's van je fysieke lichaam.

De Wortelchakra geeft je de mogelijkheid om veiligheid en zekerheid in je leven te ervaren als je in balans bent.

 

Chakra 2- Heiligbeenchakra

Het Heiligbeenchakra is je centrum van creativiteit en seksualiteit. Omgaan met kwesties van relaties en hoe u sociaal omgaat, dit centrum is de verblijfplaats van jouw Zelf.

Het Heiligbeenchakra regeert over overvloed, creativiteit, welzijn, plezier en vreugde. Dit centrum bestuurt ook passies, seks en genot, en brengt de les van leren loslaten.

 

Chakra 3- Zonnevlecht

De Zonnevlecht, ook wel Solar Plexus genoemd, is je persoonlijke krachtcentrum en het is een opslagplaats van energie, hetzij positief, (groei en heling) of negatief (pijn, angst en stress).

De Zonnevlecht is je wilskrachtpunt en het beheerst problemen uit het verleden, maar ook ambities en doelen voor succes in de toekomst. Dit is het centrum van je persoonlijkheid als een fysiek wezen, en de staat van balans hangt samen met je gevoel van wilskracht, zelfacceptatie en je ambitie om te slagen.


Tip: Over de andere Chakra's schrijf ik in Hoofdstuk 7 van mijn boek, zeer uitgebreid over de functie van elke Chakra en over de werking en het werken met elke Chakra voor meer balans in je lichaam.  
De lagen van de aura

De Aura van het menselijk lichaam is bestaat uit 7 lagen. Elke laag correspondeert met één van de 7 hoofd-chakra's van het lichaam en heeft daardoor een eigen kwaliteit en karakter. Samen vormen zij de totale Aura. Een Aura kan klein (enkele tientallen centimeters) tot groot (een tiental meters) zijn. Uit de grootte en het evenwicht in de kleurensamenstelling van de Aura, kan de fysieke, emotionele en psychische gezondheid van iemand worden afgelezen. Een kleine of smalle aura is daarbij een indicatie van disbalans (ziekte, maar bijvoorbeeld ook ouderdom), en een grote of brede aura wordt geassocieerd met de gezondheid van lichaam en geest.


Aura kleuren

Er wordt veel verteld over de betekenis van de verschillende kleuren en soms is het ook erg moeilijk om dit als exacte wetenschap te beschouwen.

Niets in de natuur is echt absoluut, dus je intuïtie en ervaring kan van onschatbare waarde zijn bij het interpreteren van de Aura kleuren.

Rood

Genegenheid, energie, moed, warmte, lichamelijke kracht, temperament, hartstocht, materialisme, onoverwinnelijkheid, wilskracht, aardgebonden, onveiligheid, bezitsdrang, dierlijk.


Donker rood

Daadkracht, dynamiek, wil, bezitsdrang, dierlijk, woede, ergernis, leidersnatuur, moed, boosheid, onveilig gevoel.


Bruinrood, dof bijna roestkleurig

Gierigheid, hebzucht.


Helder rood

Energie, activiteit, moed, warmte, vitaliteit, emotionaliteit, temperament, materialisme, seksualiteit.


Geel

Intellect, optimisme, fris, begrip, bedachtzaam, kennis, wijsheid, intuïtie, geestelijke ontwikkeling, hoger inzicht, nerveus, irritatie.


Donker geel

Wantrouwen, afgunst, haat, lagere instincten, spanning, lafheid, argwaan.


Oranje

Vitaliteit, dynamiek, opbouwend, vrolijkheid, toewijding, meegevoel, trouw, genezing, gezondheid, drang tot ontwikkeling, koppigheid, vitaliteit, creativiteit, actieve intelligentie, loyaliteit, opbouwend, zelfverzekerdheid, levenslust, warmte, gevoeligheid, gezondheid, openheid, ambitie.


Groen

Groen algemeen: Bescherming, hogere gedachten, natuur, creativiteit, tolerantie, beleefdheid, zelfstandigheid, toewijding, harmonie vrede, controle, zelfbeheersing, onverschilligheid, terug naar verleden, conventioneel.


Donker groen

Eigendunk, aanpassingsvermogen, levenskracht, verslagenheid, materialisme.In het boek gaan ik uitgebreider in op het brede scala aan kleuren.


Ik had het hierboven al even over de Chakra's in ons lichaam.

Wist je dat er buiten de 7 basis Chakra's, zich nóg meer Chakra's bevinden in ons lichaam? En zelfs daarbuiten en veel verder? Hierover in mijn boek én op de Speciale Bookmember Pagina's veel meer! Nieuwsgierig geworden? Bestel dan nú het boek!Via een Speciale Code in mijn boek, krijg je toegang tot de Bookmember pagina's op deze site. Daar ga ik verder in op de onderwerpen die in mijn boek beschreven staan. Daarnaast zijn er mooie producten te downloaden, waaronder prachtige kleuren-mediatiekaarten! 

Bestel dus snel het boek LEEF MET KLEUR! en krijg toegang tot de Speciale Bookmember Pagina's en geniet van de vele extra's!


De afbeeldingen hierboven zijn ook als poster te koop, klik daarvoor door naar de SHOP!


Aura & Chakra's

Als aanvulling op het boek, mooie Aura en Chakra Posters en prachtige Chakra meditatiekaarten incl. affirmaties... ga verder

Meditatie & Kleur

Prachtige meditatie producten die je helpen om op een comfortabele manier lichaam en geest in balans te krijgen...  ga verder

Kleurrijke Producten

Prachtige producten zoals boeken over kleur, meditatie en yoga, Aura soma, klankschalen, mandala en meer...  ga verder 

Meer Artikelen

Edelstenen & Chakra'sEdelstenen en Chakra's zijn een eeuwen oude combinatie. Edelstenen kunnen door hun unieke eigenschappen en kleur een belangrijke rol spelen bij de werking

We hebben allemaal wel eens te maken met een soort van stress. Vaak zijn we zo druk met alle balletjes in de lucht houden, dat

3 ademhalingsoefeningen om je lichaam in slaap te krijgen. Heb je en overvol brein? Blijf je piekeren over ideeën of dingen die je nog moet