Happy Leven! Jouw plek voor spiritualiteit, bewustzijn, gezondheid en geluk. Do more of what makes you happy! Alles over Chakra Healing, Overgang, Mediteren, Kleur, Voeding, Bewustzijn, edelstenen, Astrologie en Mindfulness!

Online cursus

Balans in de Overgang

Ontdek hoe je met deze cursus 'Balans in de Overgang' overgangsklachten als bijv. vermoeidheid, opvliegers, laag libido, vergeetachtigheid, hoofdpijn, gewrichtspijn, depressiviteit en nog veel meer kunt verlichten en verminderen!

 

Krijg grip op je hormoonhuishouding en ontdek hoe je op een eenvoudige én natuurlijke manier meer balans en evenwicht in je lichaam kunt brengen voor een prettige overgangsperiode.


Kom meer te weten over de werking van je lichaam in deze periode en over (h)eerlijke voeding, ontspanning, natuurlijke beweging en ook alternatieve methoden. 


Leer wat je kunt doen rondom de Menopauze en de 3 overgangsfasen met de daarbij horende lichamelijke en geestelijke veranderingen en klachten. 


Dit is je kans voor meer Balans in de Overgang! Ga voor meer bewustwording, zelfontplooiing, zelfliefde en tijd voor jezelf tijdens deze complexe fase.


Wil je graag van je overgangsklachten af? Lees dan verder!

Balans in de overgang - Krijg grip op je hormoonhuishouding en ontdek hoe je je overgangsklachten kunt verminderen -Online Cursus

Je kent het vast wel

Vervelende opvliegers, slecht en weinig slapen, vermoeidheid en die stemmingswisselingen. Wanneer je denkt aan de overgang dan denk je vaak aan deze typische klachten. Maar naast deze klachten kun je tijdens de overgang ook te maken krijgen met spier - en gewrichtspijnen, opgeblazen buik, onrust, depressiviteit, een laag libido en vaginale droogheid. Vaak wisselen ze elkaar af en kunnen ze zorgen voor een negatieve vicieuze cirkel waarin je nooit meer uit denkt te kunnen komen. Dan hebben we het nog niet eens gehad over die extra kilo's die je maar niet meer kwijt raakt! Ga voor Balans in de Overgang!

Overgang Syptomen - Verminder opvliegers, hoofdpijn, stemmingswisselingen, nachtelijk zweten, wakker liggen, aankomen, koude rillingen, haaruitval

Herkenbaar? 

 In de nacht lekker doorslapen gaat steeds moeilijker, aangezien je regelmatig wakker wordt van een zweet aanval.

.

Je wordt steeds wat zwaarder, zonder dat je je eetpatroon hebt aangepast. Op de weegschaal staan doe je al niet meer, want je strakker zittende kleding vertelt je al genoeg. Het lukt je maar niet om die overtollige kilo’s kwijt te raken.

.

Aan het einde van de dag heb je totaal geen energie meer, er zijn van die dagen dat je niet meer vooruit te branden bent. 

.

In slaap vallen gaat een stuk moeilijker en je slaapt ook minder goed door. Hierdoor word je niet meer zo uitgerust wakker als jaren geleden en ben je al moe voordat de dag nog moet beginnen, terwijl je eigenlijk nog zoveel wilde doen.

.

Soms vraag je je af of het overgangsklachten zijn of dat er misschien andere dingen aan de hand zijn. Waardoor je je soms onzeker of angstig kunt voelen. 

.

Bij het minste of geringste kun je uit je slof schieten, het lukt je regelmatig niet om je goede humeur te bewaren. Je e.v.t. partner en kinderen snappen er niets van en weten soms niet wat ze met je aan moeten.

.

En "wat zei ik ook alweer?" Of "waar zijn mijn sleutels?". Regelmatig vergeet je iets of komt niet meer op bepaalde woorden.

.

Nadat je een tijdje hebt gezeten voel je je stijf en heb je last van spier en gewrichtspijnen. Ook lijk je steeds gevoeliger te worden voor hoofdpijn en snak je af en toe naar rust. 

.

Het ene moment voel je je heel happy en vlak daarna lijkt het alsof je in een diep dal zit.

.

Je weet in de grote lijnen wel dat het waarschijnlijk met je hormonen te maken heeft en je waarschijnlijk iets moet veranderen in je leefstijl, maar waar moet je beginnen en hoe?

Kun je een vinkje zetten achter meerdere punten hierboven? 

Dan is deze online cursus Balans in de Overgang zéker iets voor jou!

De fases van de overgang

Pre-menopauze

Pre-menopauze is wanneer je nog geen symptomen hebt van de peri-menopauze of de menopauze. Je menstrueert nog steeds, of dat nu regelmatig of onregelmatig is, en je functioneert nog gewoon zoals je de afgelopen jaren deed. Er kunnen in deze tijd wél enkele hormonale veranderingen optreden, maar er zullen nog geen merkbare veranderingen in je lichaam zijn.


Peri-menopauze

Peri-menopauze begint gemiddeld rond je 42e levensjaar en zal rond je 45e levensjaar meer merkbaar worden.  De peri-menopauze duurt tot aan de menopauze, het punt waarop je eierstokken stoppen met het afgeven van de eitjes. In de laatste één tot twee jaar van de peri-menopauze versnelt de daling van oestrogeen en progesteron in een rap tempo, waardoor je overgangsklachten kunt gaan ervaren. Je kunt in deze periode nog steeds menstrueren en daarom ook nog steeds zwanger raken.


Menopauze

Menopauze is het punt waarop je geen menstruatie meer hebt. In dit stadium zijn je eierstokken gestopt met het afgeven van eitjes en het produceren van het grootste deel van hun oestrogeen. De menopauze wordt vastgesteld wanneer je gedurende 12 opeenvolgende maanden geen menstruatie meer hebt gehad. Het moment van de menopauze duurt dus in feite maar 1 dag.


Post-menopauze

Dit is de fase nadat je een heel jaar niet hebt gemenstrueerd. Tijdens deze fase kunnen symptomen van de overgang, zoals opvliegers, voor veel vrouwen verminderen. Maar sommige vrouwen blijven echter symptomen van de menopauze ervaren gedurende 10 jaar of zelfs langer. Het is dan ook het moment om balans te gaan vinden in je lichaam en je geest. Dat kan soms een lastige opgave zijn omdat je nog steeds last kunt hebben van de overgangsklachten. Heel belangrijk daarom dat je leert en weet hoe je deze klachten en kwalen kunt verminderen.

Overgang, een natuurlijk levensproces

Symptomen en lichamelijke veranderingen in de Overgang - Online cursus Balans in de Overgang

Belangrijk om te beseffen dat de overgang geen ziekte is, maar een normaal levensproces is die je nodig hebt voor de rest van je leven. Het is de periode waarin je van een biologisch vruchtbaar leven naar een onvruchtbaar leven gaat. 

Je wordt als het ware weer van jezelf.


Het gaat een periode zijn om je leven in te richten naar je eigen nieuwe inzichten die zullen ontstaan in de loop van deze periode van de overgang. Jouw emoties en de verschijnselen die daarbij horen, vertellen alles over jou en over de ontwikkeling die je gaat doormaken in deze periode. Deze verandering van de overgang is dus geen ziekte maar een transformatie naar een nieuwe periode. 

Een transformatie naar jezelf!
 • Cijfers

 • Eerste kleine veranderingen kun je al ervaren rond je 42e levensjaar.
 • De gemiddelde leeftijd waarop de menstruatie definitief stopt, is 51 jaar en 3 maanden.

 • In Nederland zijn er op dit moment bijna 2 miljoen vrouwen in de overgang, je staat dus niet alleen!


 • 80% van de vrouwen ervaart overgangsklachten.
 • 33% van de vrouwen ervaart ernstige overgangsklachten die mogelijk overgaat in een burn-out.
 • De totale overgangsfase kan ongeveer tussen de 4-10 jaar duren.
 • 15% heeft tien jaar na de overgang nog steeds klachten.
Overgang Facts - Online cursus Balans in de Overgang

Wanneer je alle klachten van de overgang en bovenstaande feiten leest, zakt je de moed toch in je schoenen? 


We kunnen je geruststellen, want wat nou als wij je vertellen dat er effectieve manieren bestaan die je met dit alles kan helpen. Manieren die simpel en eenvoudig zijn, maar die we helaas lijken te zijn vergeten. Terwijl de meesten vrouwen onder ons dit juist zó hard nodig hebben!

Je kunt dus écht iets aan je overgangsklachten doen én balans in de overgang vinden!


Hoe zou het zijn als je..


... die vervelende cirkel kunt doorbreken en je gewicht weer in balans is? Dat je op een gezonde manier, zonder een dieet weer heerlijk in je vel zit?


... energielevel weer hoger is en dat je weer met gemak het einde van je avond haalt, zonder het powernapje op de bank of dat je tijdens de film in slaap valt..


... in de ochtend wakker wordt met het gevoel dat je met gemak de dag weer aankunt?  Dat je ‘s avonds nog energie over hebt om leuke dingen te gaan doen.


... véél minder last hebt van opvliegers, stemmingswisselingen, droge ogen, huid en vagina.


... je libido weer voelt als vanouds en kunt genieten van een heerlijk intiem samenzijn.


... lichaam weer in balans is? Je je lichaam optimaal weet te voeden en je daarmee je fysieke en geestelijke gezondheid weet te ondersteunen.


... precies weet welke stappen je moet nemen om je gezondheid naar een volgend level te brengen met de juiste voeding?


De overgang hoeft geen vervelende fase in je leven te zijn, je hebt het namelijk zélf in de hand! 

Vind balans tijdens de overgangsjaren

De Overgang 


Een periode van bewustwording, zelfontplooiing, zelfliefde en tijd voor jezelf!


Raak jij ook de draad kwijt in alle informatie over de overgang op internet? Alsof je in een pan met soep roert waar je de ingrediënten niet van ziet! 


Daarom hebben wij voor jou (én alle andere vrouwen) een overzichtelijke en informatieve online cursus gemaakt die je wegwijs maakt in de vele online informatie over de Overgang! 


Deze cursus is er vooral op gericht om op een zo natuurlijke manier door de overgang heen te komen en balans te vinden in je hormoonhuishouding. 


Het is tijd om de klachten van de overgang om te zetten in de krachten van de Overgang!

Ga dus voor meer balans in de Overgang! Doe je mee?Online cursus Balans in de Overgang

Wat ga je leren en ontdekken in deze online cursus Balans in de Overgang?

Praktische kennis over de overgang en de vele overgangsklachten - online cursus Balans in de Overgang -
 • • Praktische kennis over de overgang en de vele overgangsklachten
 • • Inzicht over je eigen overgangsklachten, je gaat je krachten ontdekken en herkennen
 • • Wat je kunt doen om je overgangsklachten te verminderen
 • • Jezelf beter leren begrijpen en te luisteren naar je lichaam
 • • Leren welke oplossingen je kunt inzetten om meer hormoon balans te ervaren
 • • Herkenning van de verschillende overgangsfasen en welke adviezen daarbij horen
 • • Meer inzicht in risico's zoals gewichtstoename, botontkalking, cholesterol en hart- en vaatziekten
 • • Ontdekking van de kracht van voeding tijdens de overgang
 • • Je gaat de overgangsjaren als minder zwaar ervaren
 • • Daarnaast leer je meer te ontspannen en beter voor jezelf te zorgen
 • • En nog zovéél meer!!

Welke verbeteringen zullen er optreden na het volgen van deze cursus?


 • • Verbeterde slaap en dus meer energie
 • • Beter geheugen en concentratie
 • • Een beter humeur en je gaat meer stralen
 • • Meer energie en uithoudingsvermogen
 • • Je zult meer rust in je lijf en leven ervaren
 • • Diepere ontspanning ervaren
 • • (Weer) meer zelfvertrouwen krijgen
 • • Betere verbinding met je lichaam en geest
 • • Grip op je eigen leven
 • • Herkenning en bewustzijn in je levenspatroon
 • • Mensen om je heen zullen je beter leren begrijpen
 • • En nog veel meer...
De kans voor transformatie, zelfliefde en tijd voor jezelf in de overgang

Balans in de Overgang 

Dé kans voor transformatie, zelfliefde en tijd voor jezelf!


Wat krijg je nog meer tijdens deze online cursus?

Voeding, recepten, gezondheid, stressvrij, menu


• Online gids 'Balans in de Overgang'

• 25 interessante geselecteerde informatievideo's (VIP)

• Checklist 

• Opdrachten en oefeningen

• Mogelijkheid om materiaal uit te printen

• Heerlijke en gezonde recepten om je lichaam van binnenuit te voeden

• Weekmenu (VIP)

• Praktische oefeningen voor meer rust en een stressvrij leven

• En nog veel meer!

Wat zijn de voordelen van deze cursus Balans in de Overgang?


• Belangrijke informatie overzichtelijk bij elkaar

• Vandaag nog aan de slag

• Onbeperkt inloggen vanaf elke locatie

• Op elk moment van de dag toegang tot adviezen en tips

• Ontdekken in je eigen vertrouwde omgeving, in je eigen tempo

• Je houdt zelf de regie in deze levensfase

• Werken aan je eigen transformatie met behulp van voorbeelden

• Toegang tot enorm veel kennis over de overgang

• Na betaling direct toegang tot de cursus

Online cursus, thuis leren, laptop, computer, mobiel, cursus

Certificaat van deelname

Na het einde van de online cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Certificaat van deelname Balans in de Overgang

Wat andere vrouwen zeggen over deze cursus

"Sinds enige tijd heb ik veel last van opvliegers, zweten en vermoeidheid. De tips en adviezen in deze cursus vind ik helder en praktisch. Nu ik weet wat ik wel en niet moet doen heb ik bijna geen last meer van opvliegers en depressieve gevoelens. Ik heb zelfs weer meer energie! De informatie in deze cursus is overzichtelijk en helder en zéér praktisch! Daarom raad ik deze cursus dan ook zeker aan!"

- Alice van Broekhoven

"Al een tijdje zit ik in de overgang en ik heb regelmatig last van zweten en zware gevoelens. Nadat ik de online cursus besteld had ben ik meteen aan de slag gegaan. Inmiddels heb ik al een paar methodes toegepast en het heeft effect op mij! Wat ik zo mooi vind aan de cursus is dat ik nu eindelijk alle informatie over de overgang bij elkaar heb. Het is voor mij heel duidelijk. Ook mijn man heb ik een gedeelte laten lezen en hij begrijpt mij nu een stukje beter. Dank je wel!"

- Saskia Klaessen

Neem het heft in eigen handen en zet jezelf eens op 
#1


Meld je hieronder aan voor de uitgebreide en overzichtelijke cursus Balans in de overgang! 


Maak korte metten met die vervelende overgangsklachten!


Start nu! 

Zet de stap waar je de rest van je leven profijt van zult hebben!
Wil jij ook meer balans in de Overgang en grip krijgen op je hormoonhuishouding?
Maak hieronder je keuze uit de BASIS of de VIP cursus: 

 

Online cursus

Balans in de Overgang

 • Online Gids Balans in de Overgang
 • Toegang tot volledige online cursus
 • Checklist - Ben ik in de Overgang?
 • (H)eerlijke en gezonde Recepten 
 • Oefeningen & opdrachten
 • Leefstijl advies
 • Mindfulness & bewuste ademhaling
 • Incl. certificaat van deelname
 • Onbeperkt toegang tot de online cursus
 • Start direct!

49,95

✯✯

Online cursus VIP

Balans in de Overgang

 • Online Gids Balans in de Overgang
 • Toegang tot volledige online cursus
 • Checklist - Ben ik in de Overgang?
 • (H)eerlijke en gezonde Recepten
 • Oefeningen & opdrachten
 • Leefstijl advies
 • Mindfulness & bewuste ademhaling
 • VIP Extra #1 Fijne Yoga & Meditatie oefeningen
 • VIP Extra #2 Stappenplan: Hoe val je af tijdens de overgang 
 • VIP Extra #3 Week menu met Smakelijke gerechten
 • VIP Extra #4 Overlevingskit voor de Overgang
 • VIP Extra #5 Interessante Artikelen over de overgang
 • VIP Special #1 Chakra Kleuren Meditatie Kaarten Set
 • VIP Special #2 Handige Print-outs
 • VIP Bonus #3 25 geselecteerde online informatievideo's
 • Incl. certificaat van deelname
 • Onbeperkt toegang tot de online cursus
 • Start direct!

Nú voor maar 

59,95

Veel gestelde vragen

Inhoud online cursus Balans in de Overgang

Hoe weet ik of deze cursus 'Balans in de Overgang' geschikt is voor mij?

Wat maakt deze online cursus zo uniek?

Welke klachten worden behandeld in deze online cursus?

Wat heb ik nodig om mee te doen?

Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

Is het betalen veilig?

Hoe lang duurt het voordat ik toegang heb tot de online cursus?

Schrijf je in voor de online cursus en overleef de Overgang!


Maak nu je keuze:


Online cursus

  Balans in de Overgang  

  Start direct! 

Waarde €249,- 

Nú voor maar

49,95

✯✯

Online cursus VIP

  Balans in de Overgang  

  Start direct! 

Waarde €349,-

Nú voor maar

59,95

Deze cursus is onderdeel van Happyleven.nl

Over Happy leven | ContactTerms

Copyright 2023 - Happy Leven Academy