Rozenkwarts (Roze)

Rozenkwarts is de steen van de liefde. Het staat voor liefde voor jezelf, liefde voor anderen en liefde voor de wereld. Wanneer je de roze steen bij je draagt of ermee mediteert, omringt rozenkwarts je Aura met liefde. Het geeft je zachtheid en zelfacceptatie en trekt liefde aan. Het helpt je open te stellen voor het ontvangen van liefde, maar ook om het te geven. De steen die bij het Hart Chakra hoort, heeft het een positieve werking op het hart, de bloedvaten en een hoge bloeddruk. Maar ook heeft het o.a. een goede werking bij vergeetachtigheid, stress en dementie.


Werking: Rozenkwarts bevordert vergeving, empathie, compassie en tolerantie, naar zowel anderen als jezelf. Hierdoor helpt het jezelf te leren kennen en van jezelf te houden, het leert je jezelf te accepteren zoals je bent en vermindert eenzaamheid gevoel. Daarnaast heeft de steen een kalmerende werking bij boosheid, bitterheid en stress en bevordert het de geestelijke rust en emotionele genezing bij bijvoorbeeld verlies. 

Rozenkwarts heeft ook een positieve werking op brandwonden, borst, longen, apathie, duizeligheid, verwarring, ziekte van Alzheimer, ziekte van Parkinson en klachten zoals overspannenheid of een burn-out. De steen werkt ook heel goed voor baby’s en kinderen omdat het een zachte en liefhebbende steen is.

Rozenkwarts bevordert je inlevingsvermogen, fijngevoeligheid en zelfacceptatie. De steen heeft een positieve werking op de geslachtsorganen en bevordert daarmee de vruchtbaarheid. Het opent, zoals eerder gezegd, het hart en maakt je ontvankelijk voor liefde. Roze kwarts stimuleert de creativiteit en laat je schoonheid zien.

Wanneer je rozenkwarts in iedere kamer van je huis legt, brengt dat liefde, harmonie en rust in je huis.

Liefde is één van de krachtigste genezende krachten op aarde, want vanuit daar kun je groeien en liefhebben, genezen en manifesteren. Daarom is rozenkwarts een steen die je goed helpt bij verdriet en pijn, angst en trauma door de kalmerende werking. Draag deze steen op of dichtbij je hart en leg het in je slaapkamer en ervaar de magische werking van deze liefdevolle steen!

Kleur: Roze staat voor liefde, passie, zorg en intimiteit en wordt vaak gezien als verlichting kan dan ook een gevoel
de meest vrouwelijke kleur. In een ruimte waar de kleur roze is, wordt een gevoel van comfort, rust, positiviteit en vertrouwen gestimuleerd. Uit wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat intensief blootstellen de kleur roze een kalmerend, geruststellend effect op mensen heeft. Het gebruik van roze verlichting kan een gevoel van geluk oproepen.

Sterrenbeeld: Weegschaal, Stier

Chakra: Hartchakra

Verzorging: Rozenkwarts is makkelijke te reinigen onder stromend water. Rozenkwarts kan onder invloed van fel zonlicht verkleuren. 

Vind ook prachtige rozenkwarts producten bij Bol.com

Het Boek

Dit kleurrijke, informatieve en praktische boek helpt je om de natuurlijke kracht van kleuren te ontdekken en ze toe te passen in je leven.. ga verder

Aura & Chakra's

Speciaal, als aanvulling op het boek, ontworpen Aura en Chakra Posters, o.a. uitleg over de lagen van de Aura en Chakra's ga verder

Meditatie & Kleur

Speciaal, als aanvulling op het boek, ontworpen Power Meditatiekaarten, van de 7 Basis Chakra's, inclusief Affirmaties..  ga verder

Kleur-rijke producten

Prachtige producten zoals boeken over kleur, meditatie en yoga, Aura soma, klankschalen, mandala en meer..  ga verd​​er 


   

Facebook
Instagram
PINTEREST