Alle Artikelen,  Bewustzijn & Persoonlijke groei

Vandaag doe ik vooral waar ik zin in heb!

In onze drukke en veeleisende levens is het soms moeilijk om tijd vrij te maken voor onszelf. We worden constant geconfronteerd met deadlines, verplichtingen en verwachtingen van anderen. Maar vandaag is anders. Vandaag hebben we besloten om te luisteren naar onze innerlijke stem, om even afstand te nemen van de hectiek en simpelweg te doen waar we zin in hebben.

In dit artikel ga je ontdekken waarom het belangrijk is om tijd voor jezelf te nemen en hoe je optimaal kunt genieten van deze kostbare momenten.

Tea time, doen waar je behoefte aan hebt


Het belang van tijd voor jezelf nemen

Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in de ratrace van het dagelijks leven en jezelf te verliezen in de verwachtingen van anderen. Maar het nemen van tijd voor jezelf is essentieel voor jouw welzijn. Het stelt je in staat om te ontspannen, op te laden en te reflecteren. Door tijd vrij te maken voor je eigen behoeften en verlangens, voed je jouw innerlijke vuur en vergroot je jouw geluksgevoel. Het geeft je de ruimte om je passies na te streven en je creativiteit te laten stromen. Dus vandaag, neem de tijd en geef jezelf toestemming om te doen waar je echt zin in hebt!


Het vinden van je verlangens en passies

Om te kunnen doen waar jij zin in hebt, moet je eerst ontdekken wat je verlangens en passies zijn. Dit kan variëren van simpele genoegens zoals een wandeling in de natuur of een goed boek lezen, tot het nastreven van creatieve projecten of nieuwe ervaringen. Neem even de tijd om na te denken over wat jou echt vreugde brengt en waar jij enthousiast van wordt. Misschien wil je vandaag wat tijd besteden aan het schrijven van een verhaal, het schilderen van een kunstwerk of het leren van een nieuwe vaardigheid. Wat het ook is, volg je intuïtie en geef jezelf toestemming om te genieten van die activiteiten.

Doen waar je zin in hebt - Selfcare - Happy Leven


Het overwinnen van schuldgevoelens

Wanneer je ervoor kiest om vooral te doen waar jij zin in hebt, kunnen schuldgevoelens soms opduiken. Je kunt je misschien egoïstisch voelen of denken dat je jouw verantwoordelijkheden verwaarloost. Het is belangrijk om te onthouden dat tijd nemen voor jezelf geen egoïsme is, maar een vorm van zelfzorg. Je kunt namelijk pas goed voor anderen zorgen als je ook goed voor jezelf zorgt. Dus laat die schuldgevoelens los en herinner jezelf eraan dat je deze tijd verdient en nodig hebt.


Het maximaliseren van genot en voldoening

Nu je hebt besloten om vandaag vooral te doen waar je zin in hebt en je schuldgevoelens opzij hebt gezet, is het tijd om maximaal te genieten van deze kostbare momenten.

Hier zijn enkele tips om het meeste uit je dag te halen:

 1. Wees in het moment: Sta jezelf toe om volledig aanwezig te zijn in wat je doet. Sluit afleidingen af en concentreer je op de activiteit waar je van geniet. Of het nu gaat om het lezen van een boek, het luisteren naar muziek of het maken van kunst, wees volledig ondergedompeld in het moment en absorbeer alles wat het te bieden heeft.

 2. Verken nieuwe mogelijkheden: Vandaag is de perfecte gelegenheid om iets nieuws te proberen. Stel jezelf open voor avontuur en verken activiteiten of hobby's die je altijd al hebt willen proberen. Dit kan variëren van koken met nieuwe recepten tot het ontdekken van een nieuwe wandelroute in de buurt. Het proberen van nieuwe dingen kan je verrassen en voldoening geven.

 3. Geef jezelf toestemming om te rusten: Het doen waar je zin in hebt, betekent niet dat je de hele dag druk bezig moet zijn. Soms betekent het juist dat je jezelf toestemming geeft om te rusten en te ontspannen. Neem de tijd om te luieren, een dutje te doen of gewoon te genieten van een moment van stilte. Het is belangrijk om jezelf fysiek en mentaal te verfrissen.

 4. Deel de vreugde: Als je de dag doorbrengt met het doen waar je zin in hebt, kun je ook anderen inspireren om hetzelfde te doen. Nodig een vriend of vriendin uit om samen iets leuks te doen of deel je ervaringen met anderen. Het delen van positieve ervaringen kan een gevoel van verbondenheid en vreugde creëren.

Vandaag doe ik vooral waar ik zin in heb


Hier zijn enkele leuke tips om te doen wanneer je vandaag vooral wilt doen waar je zin in hebt:

 • Maak een picknickmand klaar en ga naar een nabijgelegen park of strand. Geniet van heerlijk eten en ontspanning in de buitenlucht.
 • Creëer een spa-ervaring thuis. Neem een lang, rustgevend bad met kaarsen en ontspannende muziek. Verwen jezelf met een gezichtsmasker, een manicure of een pedicure.
 • Ga op ontdekkingstocht in je eigen stad. Verken nieuwe buurten, bezoek lokale markten of ontdek verborgen juweeltjes die je nog niet eerder hebt gezien.
 • Organiseer een film- of serie-marathon. Kies jouw favoriete films of tv-shows uit en nestel je comfortabel op de bank met wat popcorn en (gezonde)snacks.
 • Ga creatief aan de slag. Pak je schildersspullen erbij en laat jouw artistieke kant de vrije loop. Schilder een landschap, maak een collage of probeer nieuwe technieken uit.
 • Ga de natuur in voor een wandeling of een wandeltocht. Adem de frisse lucht in, geniet van het groen om je heen en maak verbinding met de natuur.
 • Lees een boek dat al een tijdje op je verlanglijstje staat. Ga lekker zitten op een comfortabele plek en dompel jezelf onder in een andere wereld.
 • Experimenteer in de keuken en probeer een nieuw recept uit. Daag jezelf uit met een gerecht waar je altijd al nieuwsgierig naar bent geweest.
 • Organiseer een spelletjesavond met vrienden of familie. Kies jouw favoriete bordspellen of kaartspellen en geniet van een gezellige en competitieve tijd samen.
 • Neem de tijd om te schrijven in een dagboek of een journal. Schrijf jouw gedachten, doelen, dromen of gewoon wat jou op dat moment bezighoudt.
Ontdek onze Happy Guides vol inspiratie, oefeningen en inzichten

Inzichten

Happy Guides

Ontdek onze inspirerende Happy Guides vol inspiratie, verhelderende oefeningen en diepgaande inzichten.

Deze Happy Guides zijn dé sleutel tot een leven vol vreugde en vervulling.


Laat je inspireren en begin je reis naar een gelukkige levensstijl.

Interessante Artikelen

Elk levend wezen op onze aarde heeft een eigen kleuren energie, dat ook wel Ki, Chi of Prana wordt genoemd, deze energie is de levenskracht van dat levende organisme, die ...

Lees meer

Kleurentherapie gebruikt de kracht van kleur en kun je inzetten voor meer energie, kracht en healing in je leven. Kleuren zijn overal om ons heen en hebben ​een grote invloed ...

Lees meer

Wanneer je Chakra's uit balans zijn, kun je last krijgen van bepaalde klachten zoals stress, angst of lichamelijke klachten. Zijn jouw Chakra's in balans? Maak nu de test en ontdek ...

Lees meer

Volg jij al een online cursus bij ons?

Happy Leven! - De plek voor spiritualiteit en bewustzijn. Do more of what makes you happy!

HAPPY LEVEN ACADEMY

Meer inzicht in jezelf met onze online cursussen in bewustzijn, spiritualiteit en gezondheid.

Ervaar meer flow en happiness, geef jezelf een cadeau voor het leven.

Professionele online cursussen | Inclusief Toets | Certificaat van deelname | Handige tools | Online Video's | Print-Outs