Alle Artikelen,  Astrologie,  Kleur healing

Welke kleur past het beste bij je sterrenbeeld?


Kleuren

Kleuren hebben een bepaalde energie en kunnen invloed hebben op hoe jij je voelt. Ze kunnen je zelfvertrouwen vergroten, rusteloze energie kalmeren, kracht versterken en nog veel meer. Lees mee en ontdek welke kleur de krachtigste eigenschappen in jouw sterrenbeeld naar voren haalt!

Welke kleur past het beste bij je sterrenbeeld?

Welke kleur past het beste bij je sterrenbeeld?

Mensen worden op verschillende manieren beïnvloed door kleur. Daarnaast wordt ieder van ons geboren onder een bepaald sterrenbeeld of astrologisch teken.  

Elk van de twaalf sterrenbeelden die overeenkomen met de 12 segmenten in een horoscoop, worden ook geassocieerd met een dier en met een van de elementen, vuur, water, aarde en lucht. Omdat elk element, gebaseerd op de oude Chinese filosofie, wordt geassocieerd met verschillende kleuren, is het niet meer dan normaal dat de sterrenbeelden ook zijn gekoppeld aan verschillende kleuren.

Duidelijk is te zien dat kleur en astrologie hand in hand gaan, zoals ook blijkt uit de Vedische astrologie. Het toont de kleuren die krachtige kleuren zouden kunnen zijn voor jou volgens je sterrenbeeld. Je kunt volgens je sterrenbeeld een gelukskleur van de dag kiezen die jouw persoonlijkheid en talenten of vaardigheden zou helpen verbeteren. Lees verder om je gelukskleur te ontdekken.


Welke kleur past het beste bij het Sterrenbeeld Ram

Ram - het sterrenbeeld van de kleur van de passie

Diep bloedrood wordt geassocieerd met Ram. De kleur rood beweegt Aries ziel en versterkt passie, energie en initiatief. Het is de kleur van opwinding en bewering die de actieve aard en levenslust van Ram ondersteunt. Rood vraagt aandacht en een Ram is een teken dat niet graag genegeerd wordt. Geen verrassing dus dat de heersende planeet van Ram, Mars, bekend staat als 'De rode planeet'. Met hoe meer tinten rood de Ram zich omringt, hoe groter de natuurlijke krachten kunnen zijn.

Personen die tot dit sterrenbeeld behoren, hebben soms ook iets nodig om te kalmeren. Wit en roze helpt je daarbij om wat rustiger in je vel te komen zitten, zwart daarentegen kun je het beste vermijden. Over het algemeen zijn roest, saffraan, goudgeel en mosterd de kleuren die een Ram-persoon onmiddellijk zullen aanspreken.

Tip: draag elke dinsdag rood.


Welke kleur past het beste bij het Sterrenbeeld Stier - Happy leven

Stier - het sterrenbeeld van de zachte kleuren

Roze, crème, zwart en wit passen echt bij het temperament van de Stier. Draag geen rood omdat het je negatief beïnvloedt, maar kies voor bijvoorbeeld kastanjebruin. Hemelsblauwe en aardse kleuren zoals kaki, bruin en beige spreken zijn ook goede keuzes.

Frisgroen voedt de geest van Stier en versterkt de verbinding met de natuur en groei. Net als de weelderige weiden waarin de stier zich bevindt, vertegenwoordigt groen groei en is Stier een teken van absolute vooruitgang. De terugkeer van groen in de lente, het seizoen van de Stier, verbetert de verbinding met dit teken nog meer.

Tip: draag elke vrijdag roze.


Welke kleur past het beste bij het Sterrenbeeld Tweelingen - Happy leven

Tweelingen - dit sterrenbeeld houdt van de kleur groen

Tweelingen houden vaak van de kleur groen, groen staat symbool voor groei, verjonging en creativiteit. Andere kleuren die voor jou kunnen werken zijn zwart, wit, roze en rood.

Geel inspireert de geest van de Tweelingen en wekt nieuwsgierigheid en briljante gedachten op. Deze inspirerende en levengevende kleur schijnt door in de opwindende, vrolijke natuur van Tweelingen. De kleur geel bootst de warme zon na en verlicht en verheldert alles eromheen. Daarnaast is geel de kleur van de geest en het intellect en verbetert de mentale krachten en focus van Tweelingen.

Tip: draag elke woensdag groen.


Welke kleur past het beste bij het Sterrenbeeld Kreeft - Happy leven

Kreeft - het sterrenbeeld van o.a. de kleur blauw

Blauw, wit en zeegroen werken goed voor de Kreeft, terwijl geel gunstig is voor succes. Rood kan je helpen opfleuren als je down bent, maar kun je beter vermijden omdat het een turbulent effect kan hebben op je emoties. Zeegroen is erg goed voor werkkleding. Vermijd zwart, want dat kan je somberheid brengen.

Helder wit en zilver verbinden Kreeft met de intuïtie en zorgen voor een schone, heldere lei. Net als het glinsterende wateroppervlak of het glanzende maanoppervlak, zijn zilver en wit kleuren van intuïtie en zuiverheid. Ze vergroten de gevoeligheid en het begrip van Kreeft, waardoor liefde op het diepste niveau kan stromen.

Tip: Draag elke maandag wit, zeegroen of lichtblauw.


Welke kleur past het beste bij het Sterrenbeeld Leeuw - Happy leven

Leeuw - dit sterrenbeeld houdt van de warme kleuren

De kleur oranje staat je waarschijnlijk goed. Het dragen van oranje zal bijdragen aan het charisma en de magnetische uitstraling van je persoonlijkheid. Andere kleuren die goed zijn voor de Leeuw zijn paars, rood en goud. Bleke en pasteltinten passen niet goed bij je temperament.

Glinsterend goud versterkt het warme hart van Leeuw en versterkt de positieve geest. De kleur goud straalt royalty en klasse uit en is altijd een symbool geweest van macht en prestige. Het is dus geen wonder dat een Leeuw, de koning van de jungle, wordt geroerd door deze expressieve kleur. Goud geeft Leeuw de aandacht die het wil, en ondersteunt zijn genereuze karakter en warme, optimistische kijk op het leven.

Tip: Draag elke zondag oranje of goud.


Welke kleur past het beste bij het Sterrenbeeld Maagd - Happy leven

Maagd - het sterrenbeeld van de zachte tinten

Pastel en bleke tinten van alle kleuren, van perzik en mauve tot lichtblauw en lichtroze,  passen bij de Maagd. Kleuren zoals mosgroen, flesgroen en groen vermengd met zwart zijn verjongend en in harmonie met het Maagd-temperament.

Klassiek, natuurlijk bruin en groen houden de Maagd geaard en gefocust op continue groei. Bruin staat voor stabiliteit en ondersteunt de zorgvuldige en methodische benadering die de Maagd tot leven brengt. In de natuur is groen de kleur van groei en versterkt het de levenslange toestand van de Maagd in de richting van zelfgroei.

Tip: Draag elke woensdag een groene tint.


Welke kleur past het beste bij het Sterrenbeeld Weegschaal - Happy leven

Weegschaal - het sterrenbeeld van de lichte tinten

Blauw is geschikt voor de Weegschaal, omdat het symbool staat voor balans en harmonie in alle levenssferen. Wit, roze en zwart passen ook bij jou.

Luchtig roze en lichtblauw helpen het Weegschaalhart te openen en zijn aanwezigheid te verzachten. Deze lichte tinten geven de persoonlijkheid van Weegschaal een kalmerende en sympathieke uitstraling. Lichtblauw symboliseert een koele, subtiele bries en verhoogt de helderheid en balans, terwijl roze de zoete en liefdevolle aard van Weegschaal oproept.

Tip: draag elke vrijdag crème of gebroken wit.


Welke kleur past het beste bij het Sterrenbeeld Schorpioen - Happy leven

Schorpioen - het sterrenbeeld van van mystieke kleuren

De scharlaken kleur vangt de mystieke uitstraling van Schorpioen. De tinten paars, kastanjebruin, flessengroen en rood met een zwarte tint passen bij de Schorpioen. Lichte tinten en pastelkleuren zijn daarentegen niets voor de Schorpioen.

Donker en mysterieus zwart houdt Schorpioen intens nieuwsgierig en gericht op transformatie. Zwart vertegenwoordigt de diepten waar de Schorpioen verblijft en versterkt zijn drive om onder de oppervlakte te kijken en alles in twijfel te trekken. In de westerse cultuur wordt de kleur zwart geassocieerd met dood en wedergeboorte, wat Scorpio's kracht van loslaten en zijn vermogen om zichzelf te transformeren vergroot.

Tip: Draag elke dinsdag kastanjebruin of dieprood.


Welke kleur past het beste bij het Sterrenbeeld Boogschutter - Happy leven

Boogschutter - het sterrenbeeld van weelderige kleuren

Waarschijnlijk hou je  van oranje, rood, geel en kanariegeel. Geel en blauw zijn de beste kleuren voor jou, maar soms kan wit je ook kalmeren en ontspannen. Zwart, hoewel aantrekkelijk, heeft geen erg positieve invloed op de Boogschutter.

Als de kleur van spiritualiteit en bewustzijn, duwt weelderig paars de filosofische geest van Boogschutter naar verlichting en openheid. Paars, ook een kleur van overvloed, moedigt het natuurlijke geluk en de positieve aard van Boogschutter aan en stimuleert het om de horizon voortdurend te verbreden.

Tip: draag elke donderdag geel.


Welke kleur past het beste bij het Sterrenbeeld Steenbok - Happy leven

Steenbok - Dit sterrenbeeld houdt van aardekleuren

Steenbokken geven de voorkeur aan aardetinten zoals bruin en kaki. Ze dragen niet vaak rood, omdat ze over het algemeen gedeeltelijk in de schaduw zijn. Wit complimenteert hen en zwart-witcombinaties zijn favoriet aller tijden.

Aardachtig grijs en bruin kan je helpen bij het vinden van het sterkste en meest praktische pad in het leven. Deze sterke maar neutrale kleuren versterken namelijk de stevigheid, betrouwbaarheid en het traditionele karakter van Steenbok. Een combinatie van uitersten, wit en zwart - grijs, verhoogt het conservatieve karakter van Steenbok en zijn no-nonsense benadering van het leven. Bruin staat voor stabiliteit en kan de vastberadenheid van de Steenbok enorm ten goede komen terwijl het ernaar streeft zijn doelen te bereiken.

Tip: draag elke zaterdag zwart.


Welke kleur past het beste bij het Sterrenbeeld Waterman - Happy leven

Waterman - het sterrenbeeld van onconventionele tinten

Viooltjes en andere psychedelische kleuren spreken Watermannen aan. Ze houden van onconventionele tinten.

Kalmerend blauw helpt de briljante ideeën van Waterman te stimuleren en de rusteloze energie in evenwicht te brengen. Net als de lucht en het water waarmee Waterman zo nauw verbonden is, vertegenwoordigt blauw uitgestrektheid en zorgt het voor een soepele stroom van ideeën, gesprekken en experimenten. Leuk weetje: Uranus, de heersende planeet van Waterman, is ook blauw.

Tip: draag elke zaterdag violet of marineblauw.


Welke kleur past het beste bij het Sterrenbeeld Vissen - Happy leven

Vissen - het sterrenbeeld van de kleur geel

Geel doet echt wonderen voor Vissen. Andere heldere en te heftige tinten zijn schokkend voor de delicate gevoeligheden van een geëvolueerde Vissen. Wit is een favoriete keuze. De kleur die niet goed bij de Vissen-stemming past, is felgroen.

Lichtgroen daarentegen zorgt voor genezing en vernieuwing en verbindt Vissen met zijn onderbewustzijn. Als de kleur van het leven vertegenwoordigt lichtgroen vernieuwing en inspiratie, en moedigt het de helende en verjongende energieën aan waar Vissen om bekend staat.

Tip: draag elke donderdag zachtgeel.



Meer weten over welke invloed kleur heeft in je leven?  Lees dan dit boek! 

'Leef met Kleur! Voel je happy!' staat boordevol met informatie over het gebruik van kleur in je leven en met kleur en mediatieoefeningen en code voor gratis toegang tot de memberpagina's op deze site, met veel extra informatie, als aanvulling op het boek, waaronder gratis downloads.

Leef met Kleur!
19,97 

(excl. €4,00 verzendkosten, NL)

Ga zelf aan de slag met Astrologie!

 Professionele online cursussen |  Online gids | Inclusief Toets |  Certificaat van deelname |  Interessante tools |  Video's |  Print-Outs


Mooie kleurrijke producten

Meer Artikelen

Een opgeruimd huis is meer dan alleen een esthetische keuze; het heeft een diepgaand effect op ons innerlijke welzijn en onze gemoedstoestand. Het gezegde "opgeruimd huis, opgeruimd hoofd" geeft de ....

Ontdek hier de 7 tips om gelukkig te zijn - In ons drukke en hectische leven is geluk vaak iets waar we naar streven. We zoeken naar manieren om onszelf ....

In het vorige artikel 'Hoe gebruik je Chakra stenen?' hebben we uitgelegd hoe je Chakra stenen gebruikt voor het balanceren van je Chakra’s en zo weer balans te krijgen in ....