Het zien van kleuren wekt emotie op. Soms komt die emotie uit een eerdere ervaring. Dat kan een mooie herinnering zijn geweest, maar ook uit een heftige gebeurtenis die je eigenlijk niet meer wilt ervaren. Daar je dagelijks alle kleuren tegenkomt is de trigger altijd aanwezig en zul je weer iets kunnen voelen zonder te weten hoe je aan die herinnering bent gekomen.

Onderzoeken hebben aangetoond dat bepaalde kleuren organen en lichaamsfuncties kunnen stimuleren. En zeker bij het ontbreken van de essentiële kleuren worden onze gemoedstoestanden beïnvloed. Een rood gekleurde kamer zorgt bijvoorbeeld voor een verhoging van onze lichaamstemperatuur, terwijl een blauw gekleurde kamer onze lichaamstemperatuur kan verlagen. Een geel verlichte kamer geeft over het algemeen meer balans in het leven en een groen verlichte kamer geeft ons meer vreugde en het gevoel om onze verlangens te uiten.

Maar kleuren kun je ook proeven. Ik ben dan ook nieuwsgierig naar jouw mening na de volgende meditatie-oefening.

Stel je voor dat je bij een mooie fontein staat met zeven zuilen. Elke zuil heeft zijn eigen lamp en ze schijnen allemaal naar het midden van de fontein waar een prachtige waterkolom zichtbaar is.Doe nu je ogen dicht en loop in gedachten naar de eerste pilaar waar een rode lamp op het water schijnt.

Maak in gedachten een kommetje van je handen en laat wat van dat rode water in je handen lopen. Drink nu van dit water. Voel het, ervaar het, slik het dan door en voel het rode water door je lichaam stromen. Als je wilt mag je nog wat rood water drinken. Hou dit gevoel en die smaak in gedachten. Loop nu naar de tweede zuil met oranje licht.

En ook hier vraag ik je om in gedachten een kommetje van je handen te maken en van die oranje water te drinken. Voel het, ervaar het, slik het dan door en voel het oranje water door je lichaam stromen. Als je wilt mag je nog wat oranje water drinken. Hou dit gevoel en die smaak in gedachten. Loop nu naar de derde zuil met geel licht.

Maak in gedachten een kommetje van je handen en laat wat van dat gele water in je handen lopen. Drink nu van dit water. Voel het, ervaar het, slik het dan door en voel het gele water door je lichaam stromen. Als je wilt mag je nog wat geel water drinken. Hou dit gevoel en die smaak in gedachten. Loop nu naar de vierde zuil met groen licht.

En ook hier vraag ik je om in gedachten een kommetje van je handen te maken en van dat groene water te drinken. Voel het, ervaar het, slik het dan door en voel het groene water door je lichaam stromen. Als je wilt mag je nog wat groen water drinken. Hou dit gevoel en die smaak in gedachten. Loop nu naar de vijfde zuil met blauw licht.

Maak in gedachten een kommetje van je handen en laat wat van dat blauwe water in je handen lopen. Drink nu van dit water. Voel het, ervaar het, slik het dan door en voel het blauwe water door je lichaam stromen. Als je wilt mag je nog wat blauw water drinken. Hou dit gevoel en die smaak in gedachten. Loop nu naar de zesde zuil met indigo licht.

En ook hier vraag ik je om in gedachten een kommetje van je handen te maken en van dat indigo water te drinken. Voel het, ervaar het, slik het dan door en voel dat indigo water door je lichaam stromen. Als je wilt mag je nog wat indigo water drinken. Hou dit gevoel en die smaak in gedachten. Loop nu naar de zevende en laatste zuil met violet licht.

Maak in gedachten een kommetje van je handen en laat wat van dat violet water in je handen lopen. Drink nu van dit water. Voel het, ervaar het, slik het dan door en voel het violet water door je lichaam stromen. Als je wilt mag je nog wat violet water drinken. Hou dit gevoel en die smaak in gedachten.

Nu ja alle kleuren water in je lichaam hebt ervaren stap je in de fontein en ga je in het midden van de fontein staan waar je wordt beschenen door al die gekleurde lampen. Je staat in het goddelijk witte licht. Vul jezelf met dat prachtige witte licht en voel je vrij. Kies nu een kleur die bij je past en die je de hele dag bij je wilt hebben.

Meer meditaties met het gebruik van Kleur zijn te vinden in mijn boek 'Leef met Kleur', hier te bestellen of gebruik de Chakra Power meditatie kaarten.

Tekst: Dactyologie