Aura,  Kleur healing

De kleuren van je Aura en hun betekenis


Alle levende wezens zijn omgeven door een Aura, een ovaalvormige, gekleurde band van geluid, licht en vibratie. De menselijke Aura wordt ook wel eens een psychisch energieveld genoemd.

De kleuren van je Aura vertegenwoordigen de stemming of fysieke gezondheid van een persoon en weerspiegelt ook de toestand van hun Chakra's. De belangrijkste kleuren die bij de aura horen zijn rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. Er zijn echter veel variaties op die kleuren. Benieuwd welke dat zijn?

Sommige zijn intenser of minder intens, of zijn dieper of lichter van kleur. Er zijn zelfs metallic kleuren binnen het aura-spectrum, zoals zilver en goud. De aura kan ook zwart, wit en grijs bevatten.

Betekenis van de kleuren van je Aura

©2022 - TAON - Happy leven!


De 7 Lagen van de Aura

De Aura van het menselijk lichaam is opgebouwd uit 7 lagen. Elke laag correspondeert met één van de 7 hoofdchakra's van het lichaam. De Aura bevat ook een veelheid aan informatie over iemands verleden, heden en toekomst.

Deze lagen worden meestal aangeduid als:

 1. Fysieke laag - rood
 2. Emotionele laag - oranje
 3. Mentale laag - geel
 4. Astrale laag - groen
 5. Etherische laag - blauw
 6. Hemelse laag - indigo
 7. Universele laag - paars

Een uitgebreide uitleg over deze lagen lees je in het boek Leef met Kleur!, hoofdstuk 6 - Kleuren rondom je lichaam.


Sommige mensen die gevoelig zijn voor de trillingen van elke laag, kunnen de kleuren van de Aura visueel zien of fysiek voelen. Jammer genoeg zijn dat maar weinig mensen; de meesten onder ons kunnen dat niet meer.

Ik zeg kunnen dat niet meer, omdat heel jonge kinderen (tot ongeveer 5 jaar) Aura's van nature wél kunnen zien. Kinderen kijken dikwijls bóven een persoon die voor hen staat. Wanneer de kleur of de Aura boven hun hoofd
hen niet aanstaat, of als de kleur heel anders is dan die van hun ouders, huilen ze, hoeveel de persoon voor hen ook lacht.

Er zijn ook speciale camera's die worden gebruikt om de aura te fotograferen en te bekijken.


Hieronder licht ik een aantal basis kleuren voor je uit, meer Aura kleuren met hun werking en betekenis, vind je in het boek 'Leef met kleur! Gebruik kleur in je leven en voel je happy!'


Basiskleuren van de Aura

©2022 - TAON - Happy leven!


De 7 basiskleuren en hun betekenis


ROOD - Heeft betrekking op de bloedsomloop, het hart en het fysieke lichaam. Een kleur die aantrekt en afstoot. Positief gezien is de rode energie een gezond ego. Negatief gezien kan rode energie plaatsmaken voor woede, meedogenloosheid, angst of nervositeit.ORANJE - Heeft betrekking op de voortplantingsorganen en de emotionele gevoelens. Het is een kleur van een goede gezondheid, vitaliteit en opwinding. Positief gezien is oranje energie productief, creatief, sociaal en moedig. In een negatief daglicht kan het plaatsmaken voor stress en verslavingen.GEEL - Heeft betrekking op de milt en levensenergie. Het is de kleur van ontwaken, optimisme, gemakzuchtige natuur, inspiratie en intelligentie.


GROEN - Heeft betrekking op het hart en de longen. Het is een comfortabele en gezonde kleur van de natuur. Staat voor evenwicht, groei, verandering. Toont liefde voor mensen, dieren, natuur.


BLAUW - Heeft betrekking op de keel en de schildklier. Het is een koele, rustige en een kleur die zorgzame, liefdevolle, gevoelige en intuïtieve energieën voortbrengt.


INDIGO - Heeft betrekking op het derde oog en de hypofyse. Het is de kleur van diep gevoel, intuïtie en gevoeligheid.


PAARS - Heeft betrekking op de kruin, de pijnappelklier en het zenuwstelsel. Het is de meest gevoelige kleur in de aura. Het is intuïtief, visionair, onthult psychische kracht, magisch, artistiek.


* De Aura afbeeldingen zijn ook als posters te downloaden >>

Chakra balans - Online cursus Chakra healing, meditatie, edelstenen, EFT, eterische oliën, aura, yoga, kleur

Online cursus

Chakra Healing!

Leer hoe je zelf je leven kunt transformeren door Chakra Healing toe te passen in je dagelijkse leven en Chakra healing te geven bij anderen. 

 • Herken en breng balans in geblokkeerde chakra's
 • Voel meer balans, afstemming en spirituele verbinding
 • Activeer je spirituele en energetische genezingsvermogen
 • Leer de chakra's in evenwicht te brengen d.m.v. Chakra Healing, oefeningen, meditaties en verschillende andere methoden

Kom tot bloei met Chakra Healing!

Kleurrijke Producten

Kleur, Yoga, Meditatie, Aura Soma, Mandala, Klankschalen, chakra's

 Professionele online cursussen |  Online gids | Inclusief Toets |  Certificaat van deelname |  Interessante tools |  Video's |  Print-Outs

Meer Artikelen

Kleuren voelen via je huid Wist je dat kleuren niet alleen via de ogen worden opgenomen, maar ook via de huid? En dat je ook kleuren kunt voelen via je huid? ....

​ Kleuren hebben een grote energetische invloed op ons leven, vooral de kleuren waaraan wij een tekort hebben in onze aura en chakra's. Daarnaast heeft ook kleur uit de aarde, ....

Wanneer je ​Chakra’s voor een lange tijd uit balans zijn, door bijvoorbeeld stress, angst of een trauma, kunnen er lichamelijke klachten ontstaan. Door Chakra healing toe te passen kun je ....

Amanprana lichaamsverzorging