Berichten,  Chakra's,  Edelstenen,  Gezondheid,  Kleur

Hoe gebruik je Chakra stenen?


Chakra stenen kun je inzetten om je chakra's weer in balans te krijgen om je emotioneel en fysiek goed te voelen.

De helende eigenschappen en betekenissen van chakra stenen zijn uniek voor elke steen. Het is handig om te weten dat alle stenen en kristallen hun eigen trillingsfrequentie hebben. Om chakra blokkades op te heffen en balans te bevorderen, is het belangrijk om stenen te gebruiken met een trillingsfrequentie die overeenkomt met de chakra's die je wilt genezen. Lees hieronder verder hoe je gebruik maakt van Chakra edelstenen!


Hoe gebruik je chakra stenen?

De meest gebruikelijke techniek voor het gebruik van chakra stenen staat bekend als het 'opleggen van stenen'. Dat houdt in dat gedurende een bepaalde tijd gereinigde, opgeladen edelstenen op de specifieke energiecentra van het lichaam worden geplaatst.

Op elk chakra kan een genezend kristal, meerdere stenen of edelstenen worden geplaatst. Het is essentieel om stenen met de overeenkomstige chakra kleur (zie ook het vorige artikel) in het gebied te leggen dat aandacht nodig heeft. Probeer ook helende stenen te gebruiken met dezelfde betekenis als je bedoeling, zoals Amethist om negativiteit te verdrijven of Kwarts om de balans te bevorderen.

Chakra edelstenen


Waar op je lichaam leg je de chakra stenen neer

Plaats stenen die beginnen met de Wortelchakra en beweeg omhoog om de energiestroom te helpen sturen. Als energie naar de Kruinchakra omhoog moet worden geleid, worden alle stenen met een punt zo geplaatst dat ze naar boven wijzen.


Plaats stenen op elk van de energiecentra, zoals:

Top van het hoofd - Kruinchakra
Voorhoofd - Derde Oog chakra
Keel - Keelchakra
Hart - Hart chakra
Navel - Zonnevlecht
Bekkengebied - Heiligbeen chakra
Lies of voeten gebied - Wortelchakra

Extra opties voor plaatsing van stenen

Je kunt de chakra balans ook bevorderen door gereinigde en geladen stenen bij je in de buurt te leggen, zoals op je kussen terwijl je slaapt of rust.

Het plaatsen van genezings- en chakra stenen rond en in je huis is een mooie manier van werken met edelstenen. Het is niet alleen super mooi om ze in je huis te hebben, maar ze kunnen je ook helpen om resterende negativiteit te verdrijven en voor positieve energie in je omgeving te zorgen.

Een andere populaire manier om chakra stenen te gebruiken, is om ze als sieraden te dragen.


Reinigende helende stenen

Helende stenen moeten voor gebruik worden gereinigd. Reiniging verdrijft alle slechte energie die door de steen wordt opgenomen, zodat deze wordt opgefrist. Als u niet zeker weet hoe u stenen moet reinigen, zijn er manieren te vinden o.a. in het boek Leef met kleur!.

Meer weten over Chakra Healing en Helende Stenen?

Bekijk dan de online cursus!

Chakra balans - Online cursus Chakra healing, meditatie, edelstenen, EFT, eterische oliën, aura, yoga, kleur

Chakra Healing!

Leer hoe je zelf je leven kunt transformeren door Chakra Healing toe te passen in je dagelijkse leven en Chakra healing te geven bij anderen. 

  • Herken en breng balans in geblokkeerde chakra's
  • Voel meer balans, afstemming en spirituele verbinding
  • Activeer je spirituele en energetische genezingsvermogen
  • Leer de chakra's in evenwicht te brengen d.m.v. Chakra Healing, oefeningen, meditaties en verschillende andere methoden

Kom tot bloei met Chakra Healing!


Meer Artikelen

Kring van Liefde​Mensen zijn relationele wezens​ en ervoor gemaakt om ons tijdens het leven met elkaar te verbinden. We zijn niet voorbestemd om alleen te

De kracht van helende kleurenmeditatieDe kracht van helende kleuren en meditatie is sinds de allereerste beschaving een heel natuurlijk iets. Elke cultuur, ongeacht de locatie

3 ademhalingsoefeningen om snel in slaap te vallenHeb je en overvol brein? Blijf je piekeren over ideeën of dingen die je nog moet doen en

Biologische voeding