Het gebruik van Chakra stenen voor het balanceren van Chakra’s kan je helpen een energie weer in balans te krijgen die essentieel is voor je algehele emotionele en fysieke welzijn.

De helende eigenschappen en betekenissen van Chakra stenen zijn uniek voor elke steen. Het is handig om te weten dat alle stenen en kristallen hun eigen trillingsfrequentie hebben. Om Chakra blokkades te verwijderen en balans te bevorderen, is het belangrijk stenen te gebruiken met een trillingsfrequentie die overeenkomt met de Chakra die je wilt genezen.

De meest gebruikelijke techniek voor het gebruik van Chakra stenen staat bekend als het 'opleggen van stenen'. Dat houdt in dat gedurende een bepaalde tijd gereinigde, opgeladen genezende stenen op de specifieke energiecentra van het lichaam worden geplaatst.

Hoe gebruik je de healing Stones?
Op elk Chakra kan een genezend kristal, meerdere stenen of edelstenen worden geplaatst. Het is essentieel om stenen met de overeenkomstige Chakra kleur (zie ook mijn vorige post) in het gebied te leggen dat aandacht nodig heeft. Probeer ook helende stenen te gebruiken met dezelfde betekenis als je bedoeling, zoals Amethist om negativiteit te verdrijven of Kwarts om de balans te bevorderen.


Waar op je lichaam leg je de Chakra stenen neer
Plaats stenen die beginnen met de Wortel Chakra en beweeg omhoog om de energiestroom te helpen sturen. Als energie naar de Kroon Chakra omhoog moet worden geleid, worden alle stenen met een punt zo geplaatst dat ze naar boven wijzen.


Plaats stenen op elk van de energiecentra, zoals:
Top van het hoofd - Kruin Chakra
Voorhoofd - Derde Oog Chakra
Keel - Keel Chakra
Hart - Hart Chakra
Navel - Zonnevlecht
Bekkengebied - Heiligbeen Chakra
Lies of voeten gebied - Wortel Chakra

Extra opties voor plaatsing van stenen
Je kunt de Chakra balans ook bevorderen door gereinigde en geladen stenen bij je in de buurt te leggen, zoals op je kussen terwijl je slaapt of rust.

Het plaatsen van genezings- en Chakra edelstenen rond en in je huis is een mooie manier van werken met edelstenen. Het is niet alleen super mooi om ze in je huis te hebben, maar ze kunnen je ook helpen om resterende negativiteit te verdrijven en voor positieve energie in je omgeving te zorgen.

Een andere populaire manier om Chakra edelstenen te gebruiken, is om ze als sieraden te dragen.

Reinigende helende stenen
Helende stenen moeten voor gebruik worden gereinigd. Reiniging verdrijft alle slechte energie die door de steen wordt opgenomen, zodat deze wordt opgefrist. Als u niet zeker weet hoe u stenen moet reinigen, zijn er manieren te vinden o.a. in mijn
boek.

In mijn volgende blog ga ik het hebben over de genezende kracht van edelstenen en dan vooral over de edelstenen die je voor Chakra healing kunt gebruiken. 

Het Boek

Dit kleurrijk, informatieve en praktisch boek die je helpt om de natuurlijke kracht van kleuren te ontdekken en ze toe te passen in je leven..  >>

Aura & Chakra's

Speciaal, als aanvulling op het boek, ontworpen Aura en Chakra Posters, o.a. uitleg over de lagen van de Aura en Chakra's >>

Meditatie & Kleur

Speciaal, als aanvulling op het boek, ontworpen Power Meditatiekaarten, van de 7 Basis Chakra's, inclusief Affirmaties en oefening..  >>

Kleur-rijke producten

Nog meer prachtige producten zoals boeken over kleur, meditatie en yoga, Aura soma, klankschalen, mandala en meer..  >> 

Laatste Berichten


   

Facebook
Instagram
PINTEREST