Berichten,  Chakra's,  Edelstenen,  Gezondheid,  Kleur

Hoe gebruik je Chakra stenen?


Het gebruik van Chakra stenen voor het balanceren van Chakra's kan je helpen een energie weer in balans te krijgen die essentieel is voor je algehele emotionele en fysieke welzijn.

De helende eigenschappen en betekenissen van Chakra stenen zijn uniek voor elke steen. Het is handig om te weten dat alle stenen en kristallen hun eigen trillingsfrequentie hebben. Om Chakra blokkades te verwijderen en balans te bevorderen, is het belangrijk stenen te gebruiken met een trillingsfrequentie die overeenkomt met de Chakra die je wilt genezen.


De meest gebruikelijke techniek voor het gebruik van Chakra stenen staat bekend als het 'opleggen van stenen'. Dat houdt in dat gedurende een bepaalde tijd gereinigde, opgeladen genezende stenen op de specifieke energiecentra van het lichaam worden geplaatst.

Hoe gebruik je de healing Stones?

Op elk Chakra kan een genezend kristal, meerdere stenen of edelstenen worden geplaatst. Het is essentieel om stenen met de overeenkomstige Chakra kleur (zie ook mijn vorige post) in het gebied te leggen dat aandacht nodig heeft. Probeer ook helende stenen te gebruiken met dezelfde betekenis als je bedoeling, zoals Amethist om negativiteit te verdrijven of Kwarts om de balans te bevorderen.


Waar op je lichaam leg je de Chakra stenen neer

Plaats stenen die beginnen met de Wortel Chakra en beweeg omhoog om de energiestroom te helpen sturen. Als energie naar de Kroon Chakra omhoog moet worden geleid, worden alle stenen met een punt zo geplaatst dat ze naar boven wijzen.


Plaats stenen op elk van de energiecentra, zoals:

Top van het hoofd - Kruin Chakra
Voorhoofd - Derde Oog Chakra
Keel - Keel Chakra
Hart - Hart Chakra
Navel - Zonnevlecht
Bekkengebied - Heiligbeen Chakra
Lies of voeten gebied - Wortel Chakra

Extra opties voor plaatsing van stenen

Je kunt de Chakra balans ook bevorderen door gereinigde en geladen stenen bij je in de buurt te leggen, zoals op je kussen terwijl je slaapt of rust.

Het plaatsen van genezings- en Chakra edelstenen rond en in je huis is een mooie manier van werken met edelstenen. Het is niet alleen super mooi om ze in je huis te hebben, maar ze kunnen je ook helpen om resterende negativiteit te verdrijven en voor positieve energie in je omgeving te zorgen.

Een andere populaire manier om Chakra edelstenen te gebruiken, is om ze als sieraden te dragen.


Reinigende helende stenen

Helende stenen moeten voor gebruik worden gereinigd. Reiniging verdrijft alle slechte energie die door de steen wordt opgenomen, zodat deze wordt opgefrist. Als u niet zeker weet hoe u stenen moet reinigen, zijn er manieren te vinden o.a. in het boek Leef met kleur!.

Wil je meer weten over Chakra Healing?

Bekijk dan de online cursus!

Chakra Healing!

Leer hoe je zelf je leven kunt transformeren door Chakra Healing toe te passen in je dagelijkse leven en Chakra healing te geven bij anderen. 

  • Herken en breng balans in geblokkeerde chakra's
  • Voel meer balans, afstemming en spirituele verbinding
  • Activeer je spirituele en energetische genezingsvermogen
  • Leer de chakra's in evenwicht te brengen d.m.v. Chakra Healing, oefeningen, meditaties en verschillende andere methoden

Kom tot bloei met Chakra Healing!


Meer Artikelen

De kracht en energie van kleur is sinds de allereerste beschaving een natuurlijk iets. Elke cultuur, ongeacht de locatie in ruimte of tijd, heeft de

Alles voelt als een zware opgave als je met een depressie te maken hebt. Naar het werk gaan, een praatje maken met vrienden of gewoon

Wij mensen zijn relationele wezens, ervoor gemaakt om ons tijdens het leven met elkaar te verbinden. We zijn niet voorbestemd om alleen te leven, afgezonderd