Kleur uit de Aarde


Invloed van kleuren in edelstenen

Zoals eerder beschreven kunnen kleuren een grote energetische invloed op ons leven hebben, vooral de kleuren waaraan wij een tekort hebben in onze aura.

Je kunt gebruik maken van kleding of voorwerpen in de benodigde kleur om het tekort zoveel mogelijk aan te vullen, maar je kunt ook kiezen om een (half-) edelsteen in die kleur bij je te dragen, aan een ketting of in je broekzak bijvoorbeeld.

Buiten de kleur hebben kristallen en stenen namelijk ook nog een eigen 'krachtprogramma', die zij uitstralen. Het gebruik van de juiste (half-) edelsteen in de juiste kleur bij een bepaalde klacht of symptoom kan dan ook dubbel zo sterk werken.


Kleuren van kristallen en stenen

In kristallen en stenen worden de kleuren vooral bepaald door de chemische samenstelling van het magma (gesmolten gesteente in het binnenste van de aarde) waaruit zij zijn ontstaan. Het magma werd doorgaans door vulkanische uitbarstingen opgestuwd en aan andere omstandigheden blootgesteld (verhitting, druk, afkoeling, doorsijpelen van regenwater enz.). Soms komen de grondstoffen en elementen van het magma nog in zuivere vorm in de stenen voor, maar meestal zijn onderling wisselende verhoudingen ervan vaker aan de orde.


Hieruit ontstonden uiteindelijk niet alleen de kristallen en stenen die wij vandaag kennen, maar ook hun specifieke kleuren.

Regelmatig komt een bepaalde steen of kristal in verschillende kleuren voor, zoals dat bijvoorbeeld bij de Calciet het geval is. In geval van een behandeling kan bij de keuze van de steen dan juist de kleur de doorslag geven en niet de naam of soort.


Edelsteen kleuren, hun werking en bijpassende sterrenbeelden

Edelstenen hebben een grote invloed op lichaam en geest, hierna volgen een aantal voorbeelden.


Amethist (paars, groen)

Sterrenbeeld: Waterman, Vissen, Schorpioen, Boogschutter, Ram

Werking: Amethist is een steen van reiniging, zuivering en rust.

Amethist bevordert (geestelijke en lichamelijke) reiniging, spiritueel inzicht, meditatie en innerlijke rust. De steen heeft een kalmerende werking en vermindert angst, woede, haatgevoelens en verdriet.

Maansteen (melkwit)

Sterrenbeeld: Waterman, Vissen, Kreeft, Maagd, Weegschaal, Steenbok, Tweelingen, Schorpioen.

Werking: Maansteen is een steen van kalmering, tevredenheid en dromen.

Maansteen vergroot helderziendheid en bevordert dromen. Hij zorgt ervoor dat we dromen beter onthouden. Maansteen helpt tegen ontevredenheid en hebzucht en kalmeert emoties.

Onyx (zwart, groen)

Sterrenbeeld: Steenbok

Werking: Onyx is een steen van kracht, steun en doorzettingsvermogen.

Onyx kan helpen in belastende en stressvolle situaties. De steen geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen en helpt je doelen te bereiken. Het maakt standvastig en verantwoordelijk en stimuleert zelfver- wezenlijking.

Rozenkwarts (roze)

Sterrenbeeld: Stier

Werking: Rozenkwarts is een steen van liefde en vergeving.

Rozenkwarts helpt tegen heimwee en bevordert de geestelijke groei. De steen heeft een kalmerende en bedarende invloed op het hart.

Toermalijn (roze, groen)

Sterrenbeeld: Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Maagd, Weegschaal

Werking: Toermalijn is een steen van concentratie, harmonisering, stabiliteit en gevoel.

Toermalijn bevordert concentratie en harmoniseert de mens en zijn omgeving. Het stabiliseert het hart en de bloedsomloop en versterkt het zenuwstelsel.Welke steen past bij mij?

Vooral kinderen zijn heel goed in staat om de steen die voor hen geschikt is uit te kiezen. Als vanzelf trekken ze naar deze steen toe en pakken hem op. Als ouder is het slim om rustig toe te kijken, waar te nemen en niet te beïnvloeden. Voor volwassenen is het vaak lastiger om een steen te kiezen, ons verstand en allerlei oordelen interfereren met het natuurlijke proces van aantrekkingskracht.


De spiertest

Een goede manier om uit te testen welke steen geschikt is, is de spiertest.

Wil je leren hoe je de spiertest moet doen? Bezoek dan de Speciale Bookmember pagina's op deze website. Inloggen kan door gebruik te maken van de Speciale code in het boek.


Ben je benieuwd naar meer edelstenen en hun werking? In het boek 'Leef met Kleur' lees je meer en staan meer voorbeelden van stenen en hun werking en onder andere hoe je edelsteenwater kunt maken.

Wil je het boek bestellen of cadeau geven?


Via een Speciale Code in het boek, krijg je toegang tot de Bookmember pagina's op deze site. Daar ga ik verder in op de onderwerpen die in mijn boek beschreven staan. Daarnaast zijn er mooie producten te downloaden, waaronder prachtige kleuren-mediatiekaarten! 

Bestel dus snel het boek LEEF MET KLEUR! en krijg toegang tot de Speciale Bookmember Pagina's en geniet van de vele extra's!


Het Boek

Dit informatieve en praktische boek helpt je om de natuurlijke kracht van kleuren te ontdekken en ze toe te passen in je leven. 

Meer info


Aura & Chakra's

Speciaal, als aanvulling op het boek, ontworpen Aura en Chakra Posters, o.a. uitleg over de lagen van de Aura en Chakra's.

 Meer info


Meditatie & Kleur

Speciaal, als aanvulling op het boek, ontworpen Chakrameditatie kaarten, behorende bij de 7 Basischakra's, incl. Affirmaties. 

Meer info


Kleur-rijke producten

Prachtige producten zoals boeken over kleur, meditatie en yoga, Aura soma, klankschalen, mandala en meer.

 Meer info 

Meer Artikelen

3 ademhalingsoefeningen om je lichaam in slaap te krijgen. Heb je en overvol brein? Blijf je piekeren over ideeën of dingen die je nog moet

Vreugde is een emotie en emoties zijn woordeloos. Emoties zijn pure fysieke sensaties in ons lichaam. We drukken de emotie van vreugde op vele fysieke

Alles voelt als een zware opgave als je met een depressie te maken hebt. Naar het werk gaan, een praatje maken met vrienden of gewoon