Kleur uit de Aarde


Invloed van kleur uit de aarde

Kleuren hebben een grote energetische invloed op ons leven, vooral de kleuren waaraan wij een tekort hebben in onze aura en chakra's. Daarnaast heeft ook kleur uit de aarde, zoals edelstenen door hun kracht en trillingen, een grote invloed op lichaam en geest. Gebruik kleur uit de aarde voor healing, lees hier hoe!

Je zou bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van kleding of voorwerpen in de benodigde kleur, om een tekort aan kleur zoveel mogelijk aan te vullen. Maar je kunt er ook voor kiezen om een (half-) edelsteen in die kleur bij je te dragen, aan een ketting of in je broekzak bijvoorbeeld.

Buiten de kleur hebben kristallen en stenen namelijk ook nog een eigen 'krachtprogramma', die zij uitstralen. Het gebruik van de juiste (half-) edelsteen in de juiste kleur bij een bepaalde klacht of symptoom kan dan ook dubbel zo sterk werken. Ontdek wat ze voor je kunnen betekenen!

Kleur uit de aarde - Edelstenen


Kristallen en edelstenen

In kristallen en edelstenen worden de kleuren vooral bepaald door de chemische samenstelling van het magma (gesmolten gesteente in het binnenste van de aarde) waaruit zij zijn ontstaan. Het magma werd doorgaans door vulkanische uitbarstingen opgestuwd en aan andere omstandigheden blootgesteld (verhitting, druk, afkoeling, doorsijpelen van regenwater enz.). Soms komen de grondstoffen en elementen van het magma nog in zuivere vorm in de stenen voor, maar meestal zijn onderling wisselende verhoudingen ervan vaker aan de orde.

Hieruit ontstonden uiteindelijk niet alleen de kristallen en stenen die wij vandaag kennen, maar ook hun specifieke kleuren.

Regelmatig komt een bepaalde steen of kristal in verschillende kleuren voor, zoals dat bijvoorbeeld bij de Calciet het geval is. In geval van een behandeling kan bij de keuze van de steen dan juist de kleur de doorslag geven en niet de naam of soort.


De werking en betekenis van deze edelsteen kleuren uit de aarde

Amethist Edelstenen

Amethist (paars, groen)

Verbinding met het sterrenbeeld: Waterman, Vissen, Schorpioen, Boogschutter, Ram

De Amethist is een steen van reiniging, zuivering en rust.

Bevordert (geestelijke en lichamelijke) reiniging, spiritueel inzicht, meditatie en innerlijke rust. Deze steen heeft een kalmerende werking en vermindert daarmee angst, woede, haatgevoelens en verdriet.

Maansteen Edelstenen - Leef met kleur!

Maansteen (melkwit)

Krachtig voor het sterrenbeeld: Waterman, Vissen, Kreeft, Maagd, Weegschaal, Steenbok, Tweelingen, Schorpioen.

Een Maansteen is een steen van kalmering, tevredenheid en dromen.

Vergroot helderziendheid en bevordert dromen. Het zorgt ervoor dat we dromen beter onthouden en de steen helpt ook tegen ontevredenheid en hebzucht en kalmeert emoties.

Onyx (zwart, groen)

Geschikt voor het sterrenbeeld: Steenbok

De Onyx is een steen van kracht, steun en doorzettingsvermogen.

Kan helpen in belastende en stressvolle situaties. Geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen en helpt je doelen te bereiken. Maakt standvastig en verantwoordelijk en stimuleert zelfverwezenlijking.

Rozenkwarts (roze)

Past bij het sterrenbeeld: Stier

De Rozenkwarts is een steen van liefde en vergeving.

Helpt tegen heimwee en bevordert de geestelijke groei en heeft een kalmerende en bedarende invloed op het hart.

Toermalijn (roze, groen)

Hoort bij het sterrenbeeld: Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Maagd, Weegschaal

Steen van concentratie, harmonisering, stabiliteit en gevoel.

Bevordert concentratie en harmoniseert de mens en zijn omgeving. En het stabiliseert ook het hart en de bloedsomloop en versterkt het zenuwstelsel.


Welke steen past bij mij?

Vooral kinderen zijn heel goed in staat om de steen die voor hen geschikt is uit te kiezen. Kinderen worden namelijk vaak naar de steen toegetrokken en pakken het dan op. Als ouder is het daarom slim om rustig toe te kijken, waar te nemen en vooral niet te beïnvloeden.

Voor volwassenen is het vaak wat lastiger om een steen te kiezen, omdat ons verstand en allerlei oordelen er tussen kunnen komen en daardoor blokkeren we vaak het natuurlijke proces van de aantrekkingskracht.

➤ Vind hier de edelsteen die bij je past >>


De spiertest

Een goede manier om uit te testen welke steen geschikt is, is de spiertest.

➤ Leren hoe je de spiertest zelf kunt doen? Bezoek dan de Speciale Bookmember pagina's op deze website. Inloggen kan door gebruik te maken van de Speciale code in het boek 'Leef met Kleur'.


➤ Ben je benieuwd naar meer edelstenen en hun werking? In het boek 'Leef met Kleur' lees je meer en staan meer voorbeelden van stenen en hun werking en onder andere hoe je edelsteenwater kunt maken.

Het boek bestellen of cadeau geven?

Boek Leef met kleur!

Kleur in je leven

Boek, Leef met kleur!

Met behulp van kleur kun je je leven een andere flow geven. Kom te weten hoe je o.a. meer energie krijgt wanneer je gaat werken met kleur en wanneer je de juiste kleuren in je voeding gebruikt. En ontdek wat kleurenheling als o.a. Chakra healing, meditatie en edelstenen met je lichaam en geest kan doen. 

In dit boek* staan prachtige kleuren meditaties en oefeningen die je thuis makkelijk kunt uitvoeren en je bewustzijn kunnen vergroten en kunnen helpen om meer balans te krijgen in je lichaam en geest.

Gebruik de natuurlijke kracht van kleur en pas ze toe in je dagelijkse leven, voel je happy door kleur!

*Inclusief toegang tot de speciale bookmember pagina's op deze site. Extra informatie en aanvulling op de onderwerpen uit het boek en geweldige gratis extra's en kortingen op onze eigen producten!

Meer lezen over Kleur?

Happy Leven! - De plek voor spiritualiteit en bewustzijn. Do more of what makes you happy!

HAPPY LEVEN ACADEMY

Professionele online trainingen | Online gids | Inclusief Toets |  Certificaat van deelname |  Interessante tools |  Video's |  Print-Outs

Onze cursussen worden gemaakt door experts en ervaringsdeskundigen in gezondheid, spiritualiteit, bewustzijn, geluk en plezier!

Happy Artikelen

Dealen met je depressieAlles voelt als een zware opgave als je met een depressie te maken hebt. Naar het werk gaan, een praatje maken met

3 ademhalingsoefeningen om snel in slaap te vallenHeb je en overvol brein? Blijf je piekeren over ideeën of dingen die je nog moet doen en

Kring van Liefde​Mensen zijn relationele wezens​ en ervoor gemaakt om ons tijdens het leven met elkaar te verbinden. We zijn niet voorbestemd om alleen te