Wat is kleurentherapie?

Kleurentherapie is een vorm van alternatieve geneeswijze waarbij een verstoorde energiebalans word behandeld met behulp van kleuren. Het is eenvoudig te gebruiken en kan zelfs thuis beoefend worden. Kleurentherapie behoort tot de tak van de Ayurveda, die zijn oorsprong heeft in de oudheid. Al eeuwen lang past men in de Indiase en Chinese geneeskunde kleuren toe om de Chakra’s te balanceren. Het doel van kleurentherapie is om de vijf essentiële elementen waaruit ons lichaam is opgebouwd in balans te brengen met behulp van kleuren.

De vijf basiselementen waaruit ons lichaam is opgebouwd zijn aarde, vuur, water, lucht en ruimte. Elk element heeft een eigen kleur en eigenschap. Kleurentherapie helpt bij het herstellen van de juiste kleur en eigenschappen van deze elementen. 

De basiselementen hebben de volgende kleuren: ruimte wordt geassocieerd met lichtblauw, water met donker blauw, lucht met groen, vuur met rood en aarde met geel.

Elke disbalans van de elementen kan een verstoring in het fysieke, mentale en spirituele deel van het lichaam teweegbrengen. Kleurentherapie kan hier opnieuw een evenwicht in brengen, waardoor er weer harmonie ontstaat tussen lichaam en geest.

Een voordeel van kleurentherapie is de eenvoudige manier van gebruik in vergelijking met andere therapieën. Het kost minder inspanning en levert hele goede resultaten zonder enige bijwerkingen.

Het komt vaak voor dat kleurentherapie samen gebruikt wordt met andere behandelingen zoals bijvoorbeeld edelsteentherapie, aromatherapie en reiki. Dit kan een extra impuls geven aan de behandeling. Kleuren kunnen we niet alleen gebruiken om onze energie in evenwicht te brengen, maar ook om creativiteit en het opnemen van lesstof te bevorderen, blokkades op te heffen, en om lichamelijke, emotionele en geestelijke spanningen te verminderen. Werken met kleuren maakt je bewust van wat je nodig hebt, en de reden waarom die behoeften er zijn. Het leert ons ook welke kleuren we het beste kunnen gebruiken voor genezing, gezondheid, ontspanning, inspiratie en bescherming van ons lichaam.

Kleurwater drinken

Een mooie manier om thuis bezig te zijn met kleurentherapie is het drinken van gekleurd water.

Wat heb je nodig:

- Een gekleurde liter fles van glas*

- Water


Hoe maak je het:

- Vul de fles met schoon drinkwater.

- Zet de gevulde fles in de zon, zo'n acht uur per dag, drie dagen lang.

- Drink daarna elke dag 100 ml. water, ongeveer drie à vier keer per dag. Drink het water niet ineens op, maar neem kleine slokjes. 

In mijn boek staat de volledige beschrijving en ga ik daar dieper op in.


*Heb je geen gekleurde glazen fles, gebruik dan een gewone glazen fles en bedek de fles dan met gekleurd cellofaan papier.


Welke kleur te gebruiken?

Of je nu groen, blauw, rood of roze neemt, elke kleur heeft het unieke vermogen om aandoeningen te genezen. In het boek "Leef met Kleur" staan de kleuren die worden toegepast in de kleurentherapie met een uitgebreide beschrijving.
Aura Soma Kleurentherapie

Aura soma is de benaming voor een uit Engeland afkomstige holistisch gerichte therapie, die trillingen van kleuren, geuren en edelstenen worden gebruikt om het natuurlijk evenwicht tussen lichaam, ziel en geest in de mens te herstellen. Deze alternatieve geneeswijze balanceert stoornissen door zowel op het lichamelijke als het subtiele fijnstoffelijke niveau in te werken. Het vormt een nieuwe verbinding tussen kleuren- , edelsteen-, aroma- en Chakra therapie. Aura soma werkt het harmoniserend, ziekten kunnen worden voorkomen wanneer de subtiele levensenergie in de mens wordt versterkt. Aura soma veroorzaakt het geen rara neveneffecten en is het volledig veilig. Het helpt de mens zich niet alleen bezig te houden met zichtbare en duidelijk aanwijsbare fenomenen, maar vooral ook met de 'dingen achter te dingen' waarmee het een weg biedt naar zelfkennis.

Het werken met Aura Soma is eenvoudig. De vloeistof wordt aangebracht op het lichaam of in het energieveld van het lichaam gezet, zodat de helende werking van de kleur en geur zijn werk kan doen. Aura soma geeft ook bescherming en reiniging van de Aura. Op deze manier wordt het lichaam in balans gebracht zodat negatieve energie kan worden afgevoerd. Hierdoor kunnen lichamelijke, emotionele, geestelijke en spirituele blokkades snel worden opgelost.


Op de book member pagina's lees je meer over Aura Soma én de werking van de 7 Chakra Aura Soma flesjes! De flesjes zijn te bestellen via deze link

Bestel mijn boek en vind de Speciale Code die nodig is om in te loggen op de verborgen bookmember pagina's op deze website.


Happy Thema's

Het Boek

Dit informatieve en praktische boek helpt je om de natuurlijke kracht van kleuren te ontdekken en ze toe te passen in je leven.. ga verder

Aura & Chakra's

Speciaal, als aanvulling op het boek, ontworpen Aura en Chakra Posters, o.a. uitleg over de lagen van de Aura en Chakra's ga verder

Meditatie & Kleur

Speciaal, als aanvulling op het boek, ontworpen Meditatiekaarten, behorende bij de 7 Basischakra's, inclusief Affirmaties..  ga verder

Kleur-rijke producten

Prachtige producten zoals boeken over kleur, meditatie en yoga, Aura soma, klankschalen, mandala en meer..  ga verder