Alle Artikelen,  Gezien op Instagram,  Kleur healing

Kleurentherapie


Wat is kleurentherapie? 

Kleurentherapie is een vorm van alternatieve geneeswijze waarbij een verstoorde energiebalans word behandeld met behulp van kleuren. Heel fijn is dat deze therapie eenvoudig te gebruiken is en zelfs thuis beoefend kan worden.

Kleurentherapie behoort tot de tak van de Ayurveda, die zijn oorsprong heeft in de oudheid. Al eeuwen lang past men in de Indiase en Chinese geneeskunde kleuren toe om de Chakra’s te balanceren. 

Het doel van kleurentherapie is om de vijf essentiële elementen waaruit ons lichaam is opgebouwd in balans te brengen met behulp van kleuren.


5 basiselementen

De vijf basiselementen waaruit ons lichaam is opgebouwd zijn aarde, vuur, water, lucht en ruimte. Elk element heeft een eigen kleur en eigenschap. Kleurentherapie helpt bij het herstellen van de juiste kleur en eigenschappen van deze elementen. 

Deze basiselementen hebben de volgende kleuren: ruimte wordt geassocieerd met lichtblauw, water met donker blauw, lucht met groen, vuur met rood en aarde met geel.

Elke disbalans van de elementen kan een verstoring in het fysieke, mentale en spirituele deel van het lichaam teweegbrengen. Kleurentherapie kan hier opnieuw een evenwicht in brengen, waardoor er weer harmonie ontstaat tussen lichaam en geest.

Kleuren therapie - geneeswijze

Een voordeel van kleurentherapie is de eenvoudige manier van gebruik in vergelijking met andere therapieën. Het kost minder inspanning en levert hele goede resultaten zonder enige bijwerkingen.

Het komt vaak voor dat kleurentherapie samen gebruikt wordt met andere behandelingen zoals bijvoorbeeld chakra healing, edelsteentherapie, aromatherapie en reiki. Dit kan een extra impuls geven aan de behandeling.

Kleuren kunnen we niet alleen gebruiken om onze energie in evenwicht te brengen, maar ook om creativiteit en het opnemen van lesstof te bevorderen, blokkades op te heffen, en om lichamelijke, emotionele en geestelijke spanningen te verminderen.

Werken met kleuren maakt je bewust van wat je nodig hebt, en de reden waarom die behoeften er zijn. Het leert ons ook welke kleuren we het beste kunnen gebruiken voor genezing, gezondheid, ontspanning, inspiratie en bescherming van ons lichaam.

Kleurwater drinken - Kleurentherapie

Kleurwater drinken

Een mooie manier om thuis bezig te zijn met kleurentherapie is het drinken van gekleurd water.


Wat heb je nodig:

- Een gekleurde liter fles van glas*

- Water


Hoe maak je het:

- Vul de fles met schoon drinkwater.

- Zet de gevulde fles in de zon, zo'n acht uur per dag, drie dagen lang.

- Drink daarna elke dag 100 ml. water, ongeveer drie à vier keer per dag. Drink het water niet ineens op, maar neem kleine slokjes. 

In het boek 'Leef met kleur' staat de volledige beschrijving en ga ik daar dieper op in.


*Heb je geen gekleurde glazen fles, gebruik dan een gewone glazen fles en bedek de fles dan met gekleurd cellofaan papier.


Welke kleur gebruiken?

Of je nu groen, blauw, rood of roze neemt, elke kleur heeft het unieke vermogen om aandoeningen te genezen. In het boek 'Leef met kleur' staan de kleuren die worden toegepast in de kleurentherapie met een uitgebreide beschrijving.


Aura Soma Kleurentherapie

Aura soma is de benaming voor een uit Engeland afkomstige holistisch gerichte therapie, die trillingen van kleuren, geuren en edelstenen worden gebruikt om het natuurlijk evenwicht tussen lichaam, ziel en geest in de mens te herstellen.

Deze alternatieve geneeswijze balanceert stoornissen door zowel op het lichamelijke als het subtiele fijnstoffelijke niveau in te werken. Het vormt een nieuwe verbinding tussen kleuren- , edelsteen-, aroma- en Chakra therapie.

Aura soma werkt het harmoniserend, ziekten kunnen worden voorkomen wanneer de subtiele levensenergie in de mens wordt versterkt.

Aura soma veroorzaakt het geen rara neveneffecten en is het volledig veilig. Het helpt de mens zich niet alleen bezig te houden met zichtbare en duidelijk aanwijsbare fenomenen, maar vooral ook met de 'dingen achter te dingen' waarmee het een weg biedt naar zelfkennis.

Aura Soma - kleurentherapie

Werken met Aura Soma is eenvoudig. De vloeistof wordt aangebracht op het lichaam of in het energieveld van het lichaam gezet, zodat de helende werking van de kleur en geur zijn werk kan doen.

Aura soma geeft ook bescherming en reiniging van de Aura. Op deze manier wordt het lichaam in balans gebracht zodat negatieve energie kan worden afgevoerd. Hierdoor kunnen lichamelijke, emotionele, geestelijke en spirituele blokkades snel worden opgelost.


➤ Op de book member pagina's lees je meer over Aura Soma én de werking van de 7 Chakra Aura Soma flesjes!

➤ Bestel het boek 'Leef met kleur' en krijg de Speciale Code die nodig is om in te loggen op de verborgen bookmember pagina's op deze website.

Boek Leef met kleur!

Kleur in je leven

Boek, Leef met kleur!

Met behulp van kleur kun je je leven een andere flow geven. Kom te weten hoe je o.a. meer energie krijgt wanneer je gaat werken met kleur en wanneer je de juiste kleuren in je voeding gebruikt. En ontdek wat kleurenheling als o.a. Chakra healing, meditatie en edelstenen met je lichaam en geest kan doen. 

In dit boek staan prachtige kleuren meditaties en oefeningen die je thuis makkelijk kunt uitvoeren en je bewustzijn kunnen vergroten en kunnen helpen om meer balans te krijgen in je lichaam en geest.

Gebruik de natuurlijke kracht van kleur en pas ze toe in je dagelijkse leven, voel je happy door kleur!

Happy leven - Kleurentherapie

Of volg de online cursus Colour healing, inclusief vele extra's en certificaat van deelname!

Gebruik de kracht van Kleur en voel je Happy!

Online cursus Colour Healing

Online cursus

Colour Healing!

Geef jezelf meer flow en energie door kleur toe te passen in je leven 

  • Leer om de helende kracht van kleur in te zetten voor meer balans, kracht en happiness
  • Ervaar wat kleurheling voor jou kan doen
  • Gebruik de natuurlijke Healing Energy tools van kleur en voel je krachtig en energievol!
  • Activeer je spirituele en energetische genezingsvermogen
  • Breng je lichaam en geest in evenwicht d.m.v. kleurheling, oefeningen, meditaties, edelstenen, voeding en nog meer verschillende methoden
  • Inclusief certificaat van deelname

Gebruik de kracht van Kleur en voel je Happy!

Happy leven - Kleurentherapie
Chakra balans - Online cursus Chakra healing, meditatie, edelstenen, EFT, eterische oliën, aura, yoga, kleur

Online cursus

Chakra Healing!

Leer hoe je zelf je leven kunt transformeren door Chakra Healing toe te passen in je dagelijkse leven en Chakra healing te geven bij anderen. 

  • Herken en breng balans in geblokkeerde chakra's
  • Voel meer balans, afstemming en spirituele verbinding
  • Activeer je spirituele en energetische genezingsvermogen
  • Leer de chakra's in evenwicht te brengen d.m.v. Chakra Healing, oefeningen, meditaties en verschillende andere methoden

Kom tot bloei met Chakra Healing!

Happy leven - Kleurentherapie
Happy leven - Kleurentherapie
Chakra Power meditatie kleuren kaarten

Chakra Balans

Chakra Power Meditatiekaarten

Breng je 7 hoofdchakra's in balans d.m.v. deze prachtige Chakra Power Meditatiekaarten*.

Voel meer afstemming en spirituele verbinding in jezelf.

Engelstalig + Nederlandse geschreven meditatie |©TAON - Happy leven

*Inclusief Engelse uitleg, affirmatie en krachtwoorden op de kaarten.


Veel rust, flow en wijsheid gewenst!

Happy Artikelen

Als we vreugde voelen, voelen we ons goed over onszelf. ​Daardoor voelen we ons ​​zelfverzekerd​, krachtig, bekwaam, beminnelijk en vervuld. Allemaal goede redenen dus om

"Ik zal dit project nooit kunnen doen; ik ben gewoon niet slim genoeg." "Ik krijg nooit wat ik wil, want het lukt toch niet." "Ik

We hebben allemaal wel eens te maken met een soort van stress. Vaak zijn we zo druk met alle balletjes in de lucht houden, dat

Happy Leven! - De plek voor spiritualiteit en bewustzijn. Do more of what makes you happy!

HAPPY LEVEN ACADEMY

Professionele online trainingen | Online gids | Inclusief Toets |  Certificaat van deelname |  Interessante tools |  Video's |  Print-Outs

Onze cursussen worden gemaakt door experts en ervaringsdeskundigen in gezondheid, spiritualiteit, bewustzijn, geluk en plezier!