Alle Artikelen,  Gezien op Instagram,  Kleur healing

Kleuren voelen


Kleuren voelen via je huid 

Wist je dat kleuren niet alleen via de ogen worden opgenomen, maar ook via de huid? En dat je ook kleuren kunt voelen via je huid? De huid is namelijk het grootste orgaan en functioneert als een soort antenne en transformator van alle soorten trillingen en stralingen. En dus ook voor de frequenties van kleuren.

Maar hoe kun je kleuren voelen? Dat lees je hier!


Kleuren voelen via je huid


Hoe voel je kleuren?

In de kern van iedere atoom van je lichaam zijn licht en de 7 samenstellende kleuren van nature aanwezig. De miljarden cellen in je lichaam maken een eigen bio-elektrische stroom, die als trilling kan worden waargenomen. Deze aanvoer van energie en trilling van een bepaalde kleur kan je lichaamstrilling in balans brengen en zelfs verhogen, wat natuurlijk goed is voor lichaam en geest.

De lichttrilling, waarmee de kleur op je lichaam wordt geprojecteerd, zorgt in je ogeb voor een kleurprikkel, die direct naar je hersenen wordt gestuurd. Ogen nemen ongeveer 20% van alle kleurvibraties op. De overige 80% komen terecht in de huidcellen en wordt daar als energie opgenomen en verwerkt. Bij blinde mensen en dieren kunnen de kleurprikkels niet worden waargenomen via de ogen, maar natuurlijk wel via de huid.

De kleurprikkels planten zich voort op atomair niveau door middel van de protonen en elektronen in de lichaamscellen naar onder andere een deel van de tussenhersenen, de hypothalamus, waar belangrijke hormonale processen plaatsvinden wat zorgt voor een neuro- endocriene reactie. De opname van kleurenergie door de zenuwen helpt je lichaam om bepaalde antilichamen aan te maken om zo onze natuurlijke weerstand te verbeteren.

Een gebrek aan kleur kan uiteindelijk zorgen voor een disbalans in normale lichaamsfuncties, omdat dan het lichaam belangrijke elementen uit licht- en kleurenergie gaat missen. De energie van licht en kleur is dus bijzonder belangrijk voor je gezondheid en je gemoedstoestand.


Kleur in kleding - kleuren voelen via je huid


Kleuren voelen door kleding

“Kleren maken de man”

Zoals je gelezen hebt is de impact van kleur veel groter dan wij ons meestal bewust zijn. Een makkelijke manier om kleur meer en bewuster te gebruiken is bijvoorbeeld in de kleding die je draagt. Let de volgende keer wanneer je voor je kledingkast staat eens op: van welke kleur heb je het meest en welke kleuren mis je in je kast? Waarom draag je bepaalde kleuren juist wel graag en welke juist niet? Wat is de reden dat je vaak die ene kleur trui draagt?

Door bewust gebruik te maken van kleur kun je je gemoedstoestand beïnvloeden.

Omdat rood verwarmt en energie geeft, is het een kleur die handig is wanneer je wat vermoeid bent of op een bepaalde dag sterk over wilt komen. Rood is vrij dominant en maakt je daardoor duidelijker aanwezig. Het geeft je een sterke uitstraling.

Lichtblauw geeft een gevoel van ruimte en kalmte. Heel nuttig om te dragen wanneer je verhitte emoties hebt zoals irritatie of stress. Dan kan iets blauws zorgen voor meer balans en een vermogen tot relativeren brengen. Wanneer je de rust wilt bewaren in een kritieke situatie dan past blauw heel goed.


Een korte opsomming van wat de kleuren die je draagt vertegenwoordigen.

Wit - Eén voelen met iedereen, behoefte aan eenheid.

Blauw - In contact komen met mensen, aandacht zoeken.

Zwart - Gepaste afstand bewaren.

Paars - Vooral op het hogere, spirituele gericht gericht.

Oranje - Geestelijke zaken met anderen delen.

Grijs - Sterk en in balans en het niet van de wijs laten brengen.


Meer leren over de werking én het effect van kleur op je lichaam en geest?

Volg dan de online cursus Colour Healing en ontdek wat kleur voor jou kan betekenen!

Online cursus Colour Healing

Online cursus

Colour Healing!

Geef jezelf meer flow en energie door kleur toe te passen in je leven 

  • Leer om de helende kracht van kleur in te zetten voor meer balans, kracht en happiness
  • Ervaar wat kleurheling voor jou kan doen
  • Gebruik de natuurlijke Healing Energy tools van kleur en voel je krachtig en energievol!
  • Activeer je spirituele en energetische genezingsvermogen
  • Breng je lichaam en geest in evenwicht d.m.v. kleurheling, oefeningen, meditaties, edelstenen, voeding en nog meer verschillende methoden
  • Inclusief certificaat van deelname

Gebruik de kracht van Kleur en voel je Happy!


Lees je liever een boek over de werking van kleur op je leven?

Bestel dan het boek 'Leef met kleur!'

Boek Leef met kleur!

Kleur in je leven

Boek, Leef met kleur!

Met behulp van kleur kun je je leven een andere flow geven. Kom te weten hoe je o.a. meer energie krijgt wanneer je gaat werken met kleur en wanneer je de juiste kleuren in je voeding gebruikt. En ontdek wat kleurenheling als o.a. Chakra healing, meditatie en edelstenen met je lichaam en geest kan doen. 

In dit boek* staan prachtige kleuren meditaties en oefeningen die je thuis makkelijk kunt uitvoeren en je bewustzijn kunnen vergroten en kunnen helpen om meer balans te krijgen in je lichaam en geest.

Gebruik de natuurlijke kracht van kleur en pas ze toe in je dagelijkse leven, voel je happy door kleur!

*Inclusief toegang tot de speciale bookmember pagina's op deze site. Met extra informatie en aanvulling op de onderwerpen uit het boek en geweldige gratis extra's en kortingen op onze eigen producten!

Kleuren voelen via je huid


Meer over Kleur

Happy Leven! - De plek voor spiritualiteit en bewustzijn. Do more of what makes you happy!

HAPPY LEVEN ACADEMY

Professionele online trainingen | Online gids | Inclusief Toets |  Certificaat van deelname |  Interessante tools |  Video's |  Print-Outs

Onze cursussen worden gemaakt door experts en ervaringsdeskundigen in gezondheid, spiritualiteit, bewustzijn, geluk en plezier!

Happy Artikelen

De herfst, een seizoen dat vaak wordt geassocieerd met de prachtige transformatie van de natuur, heeft veel meer te bieden dan alleen kleurrijke bladeren en

Een opgeruimd huis is meer dan alleen een esthetische keuze; het heeft een diepgaand effect op ons innerlijke welzijn en onze gemoedstoestand. Het gezegde "opgeruimd

Kring van Liefde ​Mensen zijn relationele wezens​ en ervoor gemaakt om ons tijdens het leven met elkaar te verbinden. We zijn niet voorbestemd om alleen

Kleuren voelen - Happy leven
Do more of what makes you happy - Happy Shop - Happy leven

Happy leven

Happy Producten

Ben je eraan toe om jezelf verder te ontwikkelen en bewuster te leven op spiritueel gebied? Bekijk dan onze Happy Shop en ontdek de verschillende spirituele producten die wij voor je in stock hebben of voor je aanbevelen!

Een Happy Leven begint bij keuzes te maken voor jezelf, door actie te ondernemen voor jezelf en door bewust te kiezen voor wat goed is in je leven, voor jou.

Een Happy leven begint ook bij verbinding maken met jezelf, waardoor je ook op een natuurlijke manier verbinding kunt maken met andere mensen, de natuur en het universum.

 

Do More Of What Makes YOU Happy!