Kleuren voelen


Kleuren via de huid

Wist je dat kleuren niet alleen via de ogen worden opgenomen, maar ook via de huid? De huid is het grootste orgaan en functioneert als een soort antenne en transformator van alle soorten trillingen en stralingen. En dus ook voor de frequenties van kleuren.Hoe komt licht- en kleurenergie in ons lichaam?

In de kern van iedere atoom van je lichaam zijn licht en de 7 samenstellende kleuren van nature aanwezig. De miljarden cellen in je lichaam maken een eigen bio-elektrische stroom, die als trilling kan worden waargenomen. Deze aanvoer van energie en trilling van een bepaalde kleur kan je lichaamstrilling in balans brengen en zelfs verhogen, wat natuurlijk goed is voor lichaam en geest.

De lichttrilling, waarmee de kleur op je lichaam wordt geprojecteerd, zorgt in je oog voor een kleurprikkel, die direct naar je hersenen wordt gestuurd. Ogen nemen ongeveer 20% van alle kleurvibraties op. De overige 80% komen terecht in de huidcellen en wordt daar als energie opgenomen en verwerkt. Bij blinde mensen en dieren kunnen de kleurprikkels niet worden waargenomen via de ogen, maar natuurlijk wel via de huid.

De kleurprikkels planten zich voort op atomair niveau door middel van de protonen en elektronen in de lichaamscellen naar onder andere een deel van de tussenhersenen, de hypothalamus, waar belangrijke hormonale processen plaatsvinden wat zorgt voor een neuro- endocriene reactie. De opname van kleurenergie door de zenuwen helpt je lichaam om bepaalde antilichamen aan te maken om zo onze natuurlijke weerstand te verbeteren.

Een gebrek aan kleur kan uiteindelijk zorgen voor een disbalans in normale lichaamsfuncties, omdat dan het lichaam belangrijke elementen uit licht- en kleurenergie gaat missen. De energie van licht en kleur is dus bijzonder belangrijk voor je gezondheid en je gemoedstoestand.Kleur in kleding

“Kleren maken de man”

Zoals je gelezen hebt is de impact van kleur veel groter dan wij ons meestal bewust zijn. Een makkelijke manier om kleur meer en bewuster te gebruiken is bijvoorbeeld in de kleding die je draagt. Let de volgende keer wanneer je voor je kledingkast staat eens op: van welke kleur heb je het meest en welke kleuren mis je in je kast? Waarom draag je bepaalde kleuren juist wel graag en welke juist niet? Wat is de reden dat je vaak die ene kleur trui draagt?

Door bewust gebruik te maken van kleur kun je je gemoedstoestand beïnvloeden.

Omdat rood verwarmt en energie geeft, is het een kleur die handig is wanneer je wat vermoeid bent of op een bepaalde dag sterk over wilt komen. Rood is vrij dominant en maakt je daardoor duidelijker aanwezig. Het geeft je een sterke uitstraling.

Lichtblauw geeft een gevoel van ruimte en kalmte. Heel nuttig om te dragen wanneer je verhitte emoties hebt zoals irritatie of stress. Dan kan iets blauws zorgen voor meer balans en een vermogen tot relativeren brengen. Wanneer je de rust wilt bewaren in een kritieke situatie dan past blauw heel goed.


Hier onder volgt een korte opsomming van wat de kleuren die je draagt vertegenwoordigen.

Wit - Eén voelen met iedereen, behoefte aan eenheid.

Blauw - In contact komen met mensen, aandacht zoeken.

Zwart - Gepaste afstand bewaren.

Paars - Vooral op het hogere, spirituele gericht gericht.

Oranje - Geestelijke zaken met anderen delen.

Grijs - Sterk en in balans en het niet van de wijs laten brengen.


Nieuwsgierig naar meer? Klik dan op onderstaande button en bestel vandaag nog het boek "Leef met Kleur"! Hierin staat een speciale Book- Membership code waarmee je toegang krijgt tot de verborgen pagina's hier op deze site waar allerlei leuke extra's over kleuren te downloaden zijn.  


Meer Artikelen

Edelstenen & Chakra'sEdelstenen en Chakra's zijn een eeuwen oude combinatie. Edelstenen kunnen door hun unieke eigenschappen en kleur een belangrijke rol spelen bij de werking

De kracht en energie van kleur is sinds de allereerste beschaving een natuurlijk iets. Elke cultuur, ongeacht de locatie in ruimte of tijd, heeft de

Alles voelt als een zware opgave als je met een depressie te maken hebt. Naar het werk gaan, een praatje maken met vrienden of gewoon


Het Boek

Dit informatieve en praktische boek helpt je om de natuurlijke kracht van kleuren te ontdekken en ze toe te passen in je leven. 

Meer info


Aura & Chakra's

Speciaal, als aanvulling op het boek, ontworpen Aura en Chakra Posters, o.a. uitleg over de lagen van de Aura en Chakra's.

 Meer info


Meditatie & Kleur

Speciaal, als aanvulling op het boek, ontworpen Chakrameditatie kaarten, behorende bij de 7 Basischakra's, incl. Affirmaties. 

Meer info


Kleur-rijke producten

Prachtige producten zoals boeken over kleur, meditatie en yoga, Aura soma, klankschalen, mandala en meer.

 Meer info