Alle Artikelen,  Gezien op Instagram,  Kleur healing

Kleur je dag!


De kracht van kleur - Kleur je dag! 

De grote kracht van kleuren wordt helaas nog steeds onderschat. Wat veel mensen niet weten is dat je kleuren kunt inzetten voor de genezing van een voortdurende depressie of andere geestelijke klachten. Elke kleur staat namelijk voor een bepaalde gemoedstoestand die je met kleuren kunt veranderen.

Laten we alleen wél iets verder kijken dan het beeld dat bijvoorbeeld alleen gele of roze kleuren vrolijker maken en dat zwarte en donkere kleuren somber maken. Ieder mens heeft zo zijn eigen kleurenmelange nodig die helemaal bij hem of haar past. Daarnaast hebben kleuren hun eigen werking, wat ook te maken heeft met welke andere kleuren ze gecombineerd worden.

Kleur je dag!


Hoewel we duizenden kleuren kunnen maken, gaan we in de eerste plaats uit van de zeven basiskleuren: rood, blauw, groen, oranje, geel, violet en indigo. Daarbij maken we een onderscheid tussen de warme kleuren geel, rood en oranje en de koele kleuren groen, blauw, paars en violet.

Kleuren zijn heel belangrijk in je leven. Denk maar eens aan: een kleurrijk leven, een kleurrijke ervaring, een kleurrijke carrière, kleurrijk voedsel, alles wat met kleuren beschreven wordt krijgt daar als het ware een bepaalde lading door.

Maar op welke manier hebben kleuren invloed op je leven en hoe kun je met kleur je gezondheid beïnvloeden en helen?


Invloed van kleur op het menselijke organisme

Kleuren oefenen een enorme invloed op de mens uit. Zij zetten bepaalde psychologische en biologische processen in gang en kleuren op die manier onze gedachten. Je kunt blij worden van een bepaalde kleur of er juist een uitgesproken hekel aan hebben. In het eerste geval zal de energie van die favoriete kleur goed bij je passen en/of je eigen energie aanvullen. In het tweede geval zal de energie van de gehate kleur niet bij je passen en/of je hebt zelf al genoeg van deze kleurenergie in of om je lichaam opgeslagen.

Iedere kleur heeft een eigen trilling, hierdoor valt kleurentherapie onder het onderdeel wat men ook wel vibratietherapie noemt. Geluid, geur en gedachten zijn ook trillingen en daardoor zijn kleurentherapie, muziektherapie, aromatherapie, edelsteentherapie en technieken als meditatie en visualisatie allemaal nauw met elkaar verbonden.


Invloed van kleur op de geest

Kleur heeft ook invloed op onze geest. Bepaalde kleuren, zoals blauw, kunnen ons rust geven, terwijl andere, zoals bepaalde nuances van geel, onze geestelijke activiteit kunnen stimuleren. Maar de invloed van kleur houdt niet op als wij onze ogen sluiten. Kleuren worden ook door de huid opgenomen, waarbij elke cel van ons lichaam de invloed ervan ervaart. Doordat alle cellen lichtgevoelig zijn, hebben kleurvibraties invloed op de groei en het gedrag ervan.


Wil je graag werken met de helende kracht van kleur?

Dan is de online cursus Colour Healing iets voor jou!

Online cursus Colour Healing

Online cursus

Colour Healing!

Geef jezelf meer flow en energie door kleur toe te passen in je leven 

  • Leer om de helende kracht van kleur in te zetten voor meer balans, kracht en happiness
  • Ervaar wat kleurheling voor jou kan doen
  • Gebruik de natuurlijke Healing Energy tools van kleur en voel je krachtig en energievol!
  • Activeer je spirituele en energetische genezingsvermogen
  • Breng je lichaam en geest in evenwicht d.m.v. kleurheling, oefeningen, meditaties, edelstenen, voeding en nog meer verschillende methoden
  • Inclusief certificaat van deelname

Zet de helende kracht van Kleur in en voel je Happy!


Of wil je liever een boek over de werking van kleur?

Lees dan het boek 'Leef met kleur'

Boek Leef met kleur! - Kleur je dag!

Kleur in je leven

Boek, Leef met kleur!

Met behulp van kleur kun je je leven een andere flow geven. Kom te weten hoe je o.a. meer energie krijgt wanneer je gaat werken met kleur en wanneer je de juiste kleuren in je voeding gebruikt. En ontdek wat kleurenheling als o.a. Chakra healing, meditatie en edelstenen met je lichaam en geest kan doen. 

In dit boek staan prachtige kleuren meditaties en oefeningen die je thuis makkelijk kunt uitvoeren en je bewustzijn kunnen vergroten en kunnen helpen om meer balans te krijgen in je lichaam en geest.

Gebruik de natuurlijke kracht van kleur en pas ze toe in je dagelijkse leven, voel je happy door kleur!

*Incl. toegang tot de speciale Bookmember pagina's op deze site, extra aanvulling over de onderwerpen uit het boek en gratis extra's en kortingen op onze eigen producten.

OOK LEUK OM TE LEZEN

Happy Leven! - De plek voor spiritualiteit en bewustzijn. Do more of what makes you happy!

HAPPY LEVEN ACADEMY

Professionele online trainingen | Online gids | Inclusief Toets |  Certificaat van deelname |  Interessante tools |  Video's |  Print-Outs

Onze cursussen worden gemaakt door experts en ervaringsdeskundigen in gezondheid, spiritualiteit, bewustzijn, geluk en plezier!

Meer Artikelen

Kring van Liefde ​Mensen zijn relationele wezens​ en ervoor gemaakt om ons tijdens het leven met elkaar te verbinden. We zijn niet voorbestemd om alleen

De herfst, een seizoen dat vaak wordt geassocieerd met de prachtige transformatie van de natuur, heeft veel meer te bieden dan alleen kleurrijke bladeren en

"Dit project kan ik niet doen; ik ben gewoon niet slim genoeg.""Nooit zal ik krijgen wat ik wil, want het lukt toch niet.""Ik ben niet

100% biologische  meditatiekussens