Alle Artikelen,  Gezien op Instagram,  Kleur healing

Kleuren zien


Het zien van kleuren heeft een belangrijke functie in je leven. Om kleuren te zien komt er licht via de pupil in het oog binnen. De lens die direct achter het regenboogvlies ligt, zorgt dat inkomend licht geconcentreerd wordt op de gele vlek van het netvlies, deze vlek is circa 3 mm groot. Het netvlies bekleedt ongeveer 65% van de binnenkant van het oog. Hier wordt licht waargenomen en omgezet in signalen.

Via zenuwen, die gebundeld als oogzenuw het oog verlaten, gaan de signalen richting hersenen. Het netvlies bevat de lichtreceptoren van het oog, dit zijn de kegeltjes en staafjes. Er zijn 7 miljoen kegeltjes en 120 miljoen staafjes. De blauwe kegeltjes liggen net naast de gele vlek in het oog. Op deze kegeltjes wordt het inkomend licht als het ware verzameld. De signalen die de hersenen via het oog binnenkrijgen worden vervolgens omgezet in beeld.


Hoe we kleuren zien


Kleuren zien we dus niet letterlijk met de ogen, maar met onze hersenen. De staafjes kunnen zelf geen kleuren onderscheiden, maar zijn zeer gevoelig voor licht waardoor we in de duisternis kunnen zien. Ook verzorgen de staafjes de waarneming van bewegingen. Van de 7 miljoen kegeltjes is 65% gevoelig voor rood, 33% voor groen en 2% voor blauw. De blauwe kegeltjes zijn in de minderheid, maar de hersenen zorgen voor versterking van het signaal voor blauw.

De verschillende verhouding van absorptie van diverse kleuren bepaalt welke kleur we exact zien. Is er een gelijke verdeling van energie over rood, blauw en groen, dan zie je de kleur wit.


Voor- of afkeur van bepaalde kleuren zien

Iedereen heeft wel een, meestal onbewuste, voorkeur of afkeur van een bepaalde kleur of misschien zelfs van meer dan één.

Wanneer je een voorkeur voor een bepaalde kleur hebt, kan dat betekenen, dat je de energie van deze kleur nodig hebt.

Een afkeer van een bepaalde kleur kan betekenen dat we de energie niet meer nodig hebben en er teveel energie van meekrijgen waardoor we over gestimuleerd kunnen raken. Denk bijvoorbeeld hierbij aan een onrustig kind in een rode omgeving. Het rood zorgt voor extra energie en lichamelijke activiteit, waardoor het kind nog onrustiger wordt.

Bij een tekort en een teveel aan een bepaalde kleurenergie kunnen deze ook dezelfde klachten of symptomen laten zien.


Kleuren zien


Welke kenmerken horen bij een voorkeur van een kleur

Rood

De kleur rood staat voor energie en vitaliteit, want rood is de creatieve kracht in het universum. Mensen die rood als hun lievelingskleur hebben, zijn vaak sterk en lichamelijk zeer actief. Meestal zijn zij slank en/of gespierd en hebben zij een goede spijsvertering. Deze mensen gaan er graag op uit en ze houden van gezelschap en genieten van het leven. Zij kunnen koppig en ongeduldig zijn en houden ervan om dingen snel af te wikkelen. Bij deze kleur hoort ook, snel gehumeurd zijn en snel opgewonden raken. 

Hou je van rood dan moet je erop letten dat je bloeddruk niet te hoog wordt en dat je geen problemen krijgt van huiduitslag of andere huidproblemen.

➤ Om rood in evenwicht te brengen gebruik je de kleuren groen en blauw. Groen brengt rust en harmonie, terwijl blauw vriendelijkheid en vrede brengt. Je kunt om meer balans in de kleuren te krijgen deze Chakra kleuren meditatiekaarten gebruiken.


Oranje

Ben je fan van oranje dan ben je net zo vitaal als mensen die rood prefereren, maar ben je praktischer ingesteld. Liefhebbers van oranje zijn levenslustig en houden ook van uitgaan, want zij zijn vrolijk en speels van aard. Behalve actief zijn ze ook praktisch en tot deze groep mensen behoren goede ontwerpers. 

Iedereen met oranje als lievelingskleur moeten op het niveau van hun energie letten. Vaak lijden ze aan stress en een aangetast immuunsysteem.

➤ De kleuren om oranje in evenwicht te brengen zijn blauw en indigo.


Geel

Geel is de kleur van de zon, waardoor mensen met geel als lievelingskleur verstandig en levenslustig zijn. Zij zijn in alles om hen heen geïnteresseerd en hebben vaak belangstelling voor de wetenschap. Mensen die van geel houden communiceren goed, maar nemen vaak te veel hooi op hun vork. Geel is ook de kleur van de geest.

Heb je een voorkeur voor geel, dan kun je logisch en helder denken. Je hecht daardoor ook meer belang aan de geest dan aan je lichaam. Dat kan tot gevolg hebben dat lichamelijke inspanning jou snel teveel is en waarschijnlijk eet je vaak ook niet goed. Daardoor heb je vaak problemen met je spijsvertering, als ook met je lever en je milt. Je hebt daarom ook regelmatig lichaamsbeweging nodig.

➤ De kleur om geel in evenwicht te brengen is violet. Violet brengt wijsheid.


Wil je meer weten over de afkeer, blokkades en de eigenschappen van meerdere kleuren? 

En wil je de kracht ontdekken van kleur in je leven?

Volg dan de online cursus Colour Healing en ontdek wat kleur voor jou kan betekenen!

Online cursus Colour Healing

Online cursus

Colour Healing!

Geef jezelf meer flow en energie door kleur toe te passen in je leven 

  • Leer om de helende kracht van kleur in te zetten voor meer balans, kracht en happiness
  • Ervaar wat kleurheling voor jou kan doen
  • Gebruik de natuurlijke Healing Energy tools van kleur en voel je krachtig en energievol!
  • Activeer je spirituele en energetische genezingsvermogen
  • Breng je lichaam en geest in evenwicht d.m.v. kleurheling, oefeningen, meditaties, edelstenen, voeding en nog meer verschillende methoden
  • Inclusief certificaat van deelname

Gebruik de kracht van Kleur en voel je Happy!


Lees je liever een boek over de werking van kleur op je leven? 

Bestel dan het boek 'Leef met kleur!'

Boek Leef met kleur!

Kleur in je leven

Boek, Leef met kleur!

Met behulp van kleur kun je je leven een andere flow geven. Kom te weten hoe je o.a. meer energie krijgt wanneer je gaat werken met kleur en wanneer je de juiste kleuren in je voeding gebruikt. En ontdek wat kleurenheling als o.a. Chakra healing, meditatie en edelstenen met je lichaam en geest kan doen. 

In dit boek staan prachtige kleuren meditaties en oefeningen die je thuis makkelijk kunt uitvoeren en je bewustzijn kunnen vergroten en kunnen helpen om meer balans te krijgen in je lichaam en geest.

Gebruik de natuurlijke kracht van kleur en pas ze toe in je dagelijkse leven, voel je happy door kleur!

*Incl. toegang tot de speciale Bookmember pagina's op deze site, extra aanvulling op de onderwerpen uit het boek en gratis extra's en kortingen op onze eigen producten.

Happy Leven! - De plek voor spiritualiteit en bewustzijn. Do more of what makes you happy!

HAPPY LEVEN ACADEMY

Professionele online trainingen | Online gids | Inclusief Toets |  Certificaat van deelname |  Interessante tools |  Video's |  Print-Outs

Onze cursussen worden gemaakt door experts en ervaringsdeskundigen in gezondheid, spiritualiteit, bewustzijn, geluk en plezier!

Do more of what makes you happy - Happy Shop - Happy leven

Meer bewustzijn

Happy Shop

Ben je eraan toe om jezelf verder te ontwikkelen en bewuster te leven op spiritueel gebied? Bekijk dan onze Happy Shop en ontdek de verschillende spirituele producten die wij voor je in stock hebben of voor je aanbevelen!

Een Happy Leven begint bij keuzes te maken voor jezelf, door actie te ondernemen voor jezelf en door bewust te kiezen voor wat goed is in je leven, voor jou.

En een Happy leven begint ook bij verbinding maken met jezelf, waardoor je ook op een natuurlijke manier verbinding kunt maken met andere mensen, de natuur en het universum.

 

Do More Of What Makes YOU Happy!


Meer Happy Artikelen

In onze drukke en veeleisende levens is het soms moeilijk om tijd vrij te maken voor onszelf. We worden constant geconfronteerd met deadlines, verplichtingen en

Kring van Liefde ​Mensen zijn relationele wezens​ en ervoor gemaakt om ons tijdens het leven met elkaar te verbinden. We zijn niet voorbestemd om alleen

​Alles voelt als een zware opgave als je met een depressie te maken hebt. Naar het werk gaan, een praatje maken met vrienden of gewoon