Alle Artikelen,  Chakra balans,  Gezien op Instagram

6 tips om je Chakra’s in balans te brengen


Wanneer je Chakra’s voor een lange tijd uit balans zijn, door bijvoorbeeld stress, angst of een trauma, kunnen er lichamelijke klachten ontstaan.

Door Chakra healing toe te passen kun je je energie en balans in je lichaam herstellen, minder klachten ervaren, meer bewustzijn in je leven creëren en beter in je vel gaan zitten.

Maar hoe doe je dat? Breng je Chakra's in balans met deze 6 tips!


Chakra healing, 6 tips om je chakra’s in balans te krijgen


1. Kleur voor meer balans in je Chakra's

Zet je eigen intuïtie in om je te begeleiden bij het kiezen van de kleuren die je wilt dragen. Onze Chakra's hebben allemaal een bepaalde frequentie die resoneert met bepaalde kleuren die een vergelijkbare frequentie hebben. Wanneer je je bijvoorbeeld niet veilig of geaard voelt, is het mogelijk dat je Wortel chakra niet in balans is met de rest van je Chakra's. Misschien voel je je gedurende deze tijd aangetrokken tot het dragen van rood. Of dat nu bovenkleding of ondergoed is, dit helpt om de kleur te filteren die je nodig hebt om de balans van het chakra te herstellen.


Wortelchakra: veiligheid, overleven, vertrouwen, aarden, vitaliteit

Heiligbeenchakra: seksualiteit, gevoelens, emoties, levensvreugde

Zonnevlecht: ego, macht, controle, wilskracht, identiteit, moed

Hartchakra: onvoorwaardelijke liefde, compassie, eigenliefde

Keelchakra: werkelijke zelfexpressie, communicatie

Derde oog: intuïtie, helder waarnemen, overzicht

Kruinchakra: kosmisch bewustzijn, wijsheid2. Voeding voor meer evenwicht in je Chakra's

Pas je dieet aan om meer voedsel op te nemen van dezelfde kleur van de chakra die je probeert in evenwicht te brengen. Nogmaals het Wortelchakra als voorbeeld, probeer meer rood gekleurd voedsel aan je dieet toe te voegen, zoals tomaten, radijs, watermeloenen, paprika's, granaatappels.

Meer over voeding in combinatie met de kleuren van de Chakra's vind je in het boek Leef met kleur, voel je happy!


3. Zet geluid in om je Chakra's te stimuleren

Net zoals kleur een frequentie heeft, zo heeft ook geluid een frequentie. Elk Chakra resoneert met een specifieke muzieknoot.

 • Wortelchakra - C 
 • Heiligbeenchakra - D 
 • Zonnevlecht - E 
 • Hartchakra - F 
 • Keelchakra - G 
 • Derde Oog - A 
 • Kruinchakra - B

Het luisteren naar muziek in de bovenstaande noten zal dat specifieke Chakra stimuleren (klassieke muziek is hier best goed voor).

Je kunt hiervoor ook klankschalen gebruiken, ervaar de rustgevende klanken en laat de trillingen je Chakra's openen. De mooie, serene klanken geven je extra ontspanning.

4. Met tonen je Chakra's in balans brengen

Je kunt ook je eigen stem gebruiken om tonen te creëren om je Chakra's te stimuleren en in balans te brengen. Plaats beide handen op het Chakra dat uit balans is, en begin dan je diepst mogelijke toon te laten klinken, en ga geleidelijk aan hoger in toonhoogte. Je zult intuïtief weten welke toonhoogte voor jou de juiste is, omdat het centrum lichter gaat voelen en op die toon reageert. Gebruik deze toon gedurende de dag / week totdat je je meer in balans voelt.


5. Essentiële oliën gebruiken voor meer Chakra balans

Essentiële oliën resoneren ook met een bepaalde frequentie en kunnen worden gebruikt om Chakra's in balans te brengen. Ze kunnen rechtstreeks of door inademing worden aangebracht. (Zorg ervoor dat als je ze rechtstreeks op je huid aanbrengt, ze voldoende zijn verdund met een geschikte draagolie)


6. Visualiseer je Chakra's in balans

Visualisatie is misschien wel het krachtigste hulpmiddel van allemaal. Terwijl je in meditatie zit, visualiseer je dat je energie ophaalt vanuit het centrum van de aarde en elk chakra reinigt met de relevante kleur, geluid en frequentie.


Meer weten over Chakra Healing?

Bekijk dan deze online cursus!

Chakra balans - Online cursus Chakra healing, meditatie, edelstenen, EFT, eterische oliën, aura, yoga, kleur

Online cursus

Chakra Healing!

Leer hoe je zelf je leven kunt transformeren door Chakra Healing toe te passen in je dagelijkse leven en Chakra healing te geven bij anderen. 

 • Herken en breng balans in geblokkeerde chakra's
 • Voel meer flow, balans, afstemming en spirituele verbinding
 • Activeer je spirituele en energetische genezingsvermogen
 • Leer je chakra's in evenwicht te brengen d.m.v. fijne methodes als healings, oefeningen, meditaties en andere interessante tools
 • Inclusief toets en certificaat

Kom tot bloei met Chakra Healing en ervaar meer balans!

Boeken Tips

Meer Artikelen over Chakra's

Met deze Chakra Kleuren oefening breng je op een snelle en eenvoudige manier je Chakra's meer in balans. Wat zijn Chakra'sDeze organisatiecentra zijn belangrijk voor het ontvangen, opnemen en overdragen van levensenergie. Het zijn doordringende ....

Chakra stenen kun je inzetten om je chakra's weer in balans te krijgen om je emotioneel en fysiek goed te voelen.De helende eigenschappen en betekenissen van chakra stenen zijn uniek voor elke steen. Het is ....

Wanneer je ​Chakra’s voor een lange tijd uit balans zijn, door bijvoorbeeld stress, angst of een trauma, kunnen er lichamelijke klachten ontstaan. Door Chakra healing toe te passen kun je je energie en balans in ....

Happy leven - Chakra's in balans

HAPPY LEVEN ACADEMY

Happy Leven! - De plek voor spiritualiteit en bewustzijn. Do more of what makes you happy!

Meer inzicht in jezelf met onze online cursussen over bewustzijn, spiritualiteit en happiness.

Ga voor meer flow in je leven, geef jezelf een online cursus cadeau!

100% biologische meditatiekussens