Berichten,  Chakra's

Chakra healing, 6 tips om je chakra’s in balans te krijgen


Wanneer je chakra’s voor een lange tijd uit balans zijn, door bijvoorbeeld stress, angst of een trauma, kunnen er lichamelijke klachten ontstaan.

Door Chakra healing toe te passen kun je je energie en balans in je lichaam herstellen, minder klachten ervaren, meer bewustzijn in je leven creëren en beter in je vel gaan zitten.

Maar hoe doe je dat? Hieronder lees je hoe!1. Kleuren

Zet je eigen intuïtie in om je te begeleiden bij het kiezen van de kleuren die je wilt dragen. Onze chakra's hebben allemaal een bepaalde frequentie die resoneert met bepaalde kleuren die een vergelijkbare frequentie hebben. Wanneer je je bijvoorbeeld niet veilig of geaard voelt, is het mogelijk dat je Wortel chakra niet in balans is met de rest van je chakra's. Misschien voel je je gedurende deze tijd aangetrokken tot het dragen van rood. Of dat nu bovenkleding of ondergoed is, dit helpt om de kleur te filteren die je nodig hebt om de balans van het chakra te herstellen.


Wortelchakra: veiligheid, overleven, vertrouwen, aarden, vitaliteit

Heiligbeenchakra: seksualiteit, gevoelens, emoties, levensvreugde

Zonnevlecht: ego, macht, controle, wilskracht, identiteit, moed

Hartchakra: onvoorwaardelijke liefde, compassie, eigenliefde

Keelchakra: werkelijke zelfexpressie, communicatie

Derde oog: intuïtie, helder waarnemen, overzicht

Kruinchakra: kosmisch bewustzijn, wijsheid2. Voeding

Pas je dieet aan om meer voedsel op te nemen van dezelfde kleur van de chakra die je probeert in evenwicht te brengen. Nogmaals het Wortelchakra als voorbeeld, probeer meer rood gekleurd voedsel aan je dieet toe te voegen, zoals tomaten, radijs, watermeloenen, paprika's, granaatappels.

Meer over voeding in combinatie met de kleuren van de chakra's vind je in het boek Leef met kleur, voel je happy!


3. Geluid

Net zoals kleur een frequentie heeft, zo heeft ook geluid een frequentie. Elk chakra resoneert met een specifieke muzieknoot.

 • Wortelchakra - C 
 • Heiligbeenchakra - D 
 • Zonnevlecht - E 
 • Hartchakra - F 
 • Keelchakra - G 
 • Derde Oog - A 
 • Kruinchakra - B

Het luisteren naar muziek in de bovenstaande noten zal dat specifieke chakra stimuleren (klassieke muziek is hier best goed voor).

Je kunt hiervoor ook klankschalen gebruiken, ervaar de rustgevende klanken en laat de trillingen je chakra's openen. De mooie, serene klanken geven je extra ontspanning.

4. Tonen

Je kunt ook je eigen stem gebruiken om tonen te creëren om je chakra's te stimuleren en in balans te brengen. Plaats beide handen op het chakra dat uit balans is, en begin dan je diepst mogelijke toon te laten klinken, en ga geleidelijk aan hoger in toonhoogte. Je zult intuïtief weten welke toonhoogte voor jou de juiste is, omdat het centrum lichter gaat voelen en op die toon reageert. Gebruik deze toon gedurende de dag / week totdat je je meer in balans voelt.


5. Essentiële oliën

Essentiële oliën resoneren ook met een bepaalde frequentie en kunnen worden gebruikt om chakra's in balans te brengen. Ze kunnen rechtstreeks of door inademing worden aangebracht. (Zorg ervoor dat als je ze rechtstreeks op je huid aanbrengt, ze voldoende zijn verdund met een geschikte draagolie)


6. Visualisatie

Visualisatie is misschien wel het krachtigste hulpmiddel van allemaal. Terwijl je in meditatie zit, visualiseer je dat je energie ophaalt vanuit het centrum van de aarde en elk chakra reinigt met de relevante kleur, geluid en frequentie.


Wil je meer weten over Chakra Healing?

Bekijk dan de online cursus!

Chakra Healing!

Leer hoe je zelf je leven kunt transformeren door Chakra Healing toe te passen in je dagelijkse leven en Chakra healing te geven bij anderen. 

 • Herken en breng balans in geblokkeerde chakra's
 • Voel meer balans, afstemming en spirituele verbinding
 • Activeer je spirituele en energetische genezingsvermogen
 • Leer de chakra's in evenwicht te brengen d.m.v. Chakra Healing, oefeningen, meditaties en verschillende andere methoden

Kom tot bloei met Chakra Healing!


Boeken Tips

Meer leuke Artikelen

Wanneer je chakra’s voor een lange tijd uit balans zijn, door bijvoorbeeld stress, angst of een trauma, kunnen er lichamelijke klachten ontstaan.Door Chakra healing toe te passen kun je je energie en balans in je ....

Wanneer je Chakra's uit balans zijn, kun je last krijgen van bepaalde klachten zoals stress, angst of lichamelijke klachten. Maak nu de test en ontdek welke Chakra's in je lichaam extra aandacht kunnen gebruiken en ....

Edelstenen & Chakra'sEdelstenen en Chakra's zijn een eeuwen oude combinatie. Edelstenen kunnen door hun unieke eigenschappen en kleur een belangrijke rol spelen bij de werking van de Chakra's en zo energetische blokkades vrijmaken.Het uitgangspunt van ....