Alle Artikelen,  Gezien op Instagram,  Kleur healing

Kleuren energie


Elk levend wezen op onze aarde heeft een eigen kleuren energie, dat ook wel Ki, Chi of Prana wordt genoemd, deze energie is de levenskracht van dat levende organisme, die als het ware als een 'energie straling' om het lichaam heen hangt. Deze energiestraling wordt ook wel de Aura genoemd.

Mens en dier, maar ook planten en bomen, rotsen en stenen hebben zo'n energetische straling om zich heen. Na de dood van een lichaam verdwijnt ook de Aura; de levenskracht is dan samen met de ziel verdwenen.


Energiestraling

In deze energiestraling zijn kleuren te herkennen voor mensen die Aura's kunnen waarnemen. Jonge kinderen, tot ongeveer de leeftijd van 5 jaar, kunnen Aura’s van nature zien, helaas zijn veel volwassenen dit ergens in de kindertijd kwijtgeraakt.

Kinderen hebben een veel sterkere en zuivere Aura dan de meeste volwassenen dat hebben. Volwassenen zijn dan ook vaak meer met materiële zaken bezig en daardoor verder weg staan van hun eigen Natuurlijke behoeften.

De kleuren in de Aura komen overigens van alle Chakra's in het lichaam.


Chakra's

Chakra's zijn de geconcentreerde energiecentra van het lichaam. Ze komen uit het Sanskriet en betekenen ‘wiel’ of ‘schijf’ en is afgeleid van het stamwoord 'cakra'. Chakra's zijn dus draaiende wielen van energie / licht. Deze draaiende energie wielen hebben de liefdevolle verantwoordelijkheid om energie te absorberen, op te nemen en uit te stralen om ons op een optimaal niveau te laten functioneren.

7 Basis Chakra's - Kleuren energie


Chakra's

1- Wortelchakra

Deze chakra bevindt zich aan de basis van je wervelkolom, in je bekkengebied en in het midden van je lichaam. Dit is je aardingschakra dat je helpt gecentreerd, veilig, actief, energiek en aanwezig te blijven.

Daarnaast staat de Wortelchakra Goddelijke energie toe om van de Aarde naar de rest van je chakra's te stromen, en is een belangrijke basis voor de 7 Chakra's van je fysieke lichaam.

Het geeft je de mogelijkheid om veiligheid en zekerheid in je leven te ervaren als je in balans bent.

 

2- Heiligbeenchakra

Het Heiligbeenchakra is je centrum van creativiteit en seksualiteit. Omgaan met kwesties van relaties en hoe u sociaal omgaat, dit centrum is de verblijfplaats van jouw Zelf.

Dit Chakra regeert over overvloed, creativiteit, welzijn, plezier en vreugde. Ook bestuurt dit centrum passies, seks en genot, en brengt de les van leren loslaten.

 

3 - Zonnevlecht

De Zonnevlecht, ook wel Solar Plexus genoemd, is je persoonlijke krachtcentrum en het is een opslagplaats van energie, hetzij positief, (groei en heling) of negatief (pijn, angst en stress).

De Solar Plexus is je wilskracht punt en het beheerst problemen uit het verleden, maar ook ambities en doelen voor succes in de toekomst. Dit is het centrum van je persoonlijkheid als een fysiek wezen, en de staat van balans hangt samen met je gevoel van wilskracht, zelfacceptatie en je ambitie om te slagen.

➤ Meer informatie over de functies en werkingen over de andere Chakra's staan in Hoofdstuk 7 van het boek 'Leef met kleur'.

➤ Wil je gaan werken met je Chakra's en Chakra Healing kunnen toepassen bij jezelf of anderen? Bekijk dan de online cursus 'Chakra healing'.


Kleuren energie - 7 lagen van de Aura


De lagen van de aura

De Aura van het menselijk lichaam is bestaat uit 7 lagen. Elke laag correspondeert met één van de 7 hoofd-chakra's van het lichaam en heeft daardoor een eigen kwaliteit en karakter. Samen vormen zij de totale Aura. De Aura kan klein (enkele tientallen centimeters) tot groot (een tiental meters) zijn. Uit de grootte en het evenwicht in de kleurensamenstelling van de Aura, kan de fysieke, emotionele en psychische gezondheid van iemand worden afgelezen. Een kleine of smalle aura is daarbij een indicatie van disbalans (ziekte, maar bijvoorbeeld ook ouderdom), en een grote of brede aura wordt geassocieerd met de gezondheid van lichaam en geest.


Aura kleuren

Er wordt veel verteld over de betekenis van de verschillende kleuren en soms is het ook erg moeilijk om dit als exacte wetenschap te beschouwen. Niets in de natuur is echt absoluut, dus je intuïtie en ervaring kan van onschatbare waarde zijn bij het interpreteren van de Aura kleuren.


Rood

Genegenheid, energie, moed, warmte, lichamelijke kracht, temperament, hartstocht, materialisme, onoverwinnelijkheid, wilskracht, aardgebonden, onveiligheid, bezitsdrang, dierlijk.


Donker rood

Daadkracht, dynamiek, wil, bezitsdrang, dierlijk, woede, ergernis, leidersnatuur, moed, boosheid, onveilig gevoel.


Bruinrood, dof bijna roestkleurig

Gierigheid, hebzucht.


Helder rood

Energie, activiteit, moed, warmte, vitaliteit, emotionaliteit, temperament, materialisme, seksualiteit.


Geel

Intellect, optimisme, fris, begrip, bedachtzaam, kennis, wijsheid, intuïtie, geestelijke ontwikkeling, hoger inzicht, nerveus, irritatie.


Donker geel

Wantrouwen, afgunst, haat, lagere instincten, spanning, lafheid, argwaan.


Oranje

Vitaliteit, dynamiek, opbouwend, vrolijkheid, toewijding, meegevoel, trouw, genezing, gezondheid, drang tot ontwikkeling, koppigheid, vitaliteit, creativiteit, actieve intelligentie, loyaliteit, opbouwend, zelfverzekerdheid, levenslust, warmte, gevoeligheid, gezondheid, openheid, ambitie.


Groen

Groen algemeen: Bescherming, hogere gedachten, natuur, creativiteit, tolerantie, beleefdheid, zelfstandigheid, toewijding, harmonie vrede, controle, zelfbeheersing, onverschilligheid, terug naar verleden, conventioneel.


Donker groen

Eigendunk, aanpassingsvermogen, levenskracht, verslagenheid, materialisme.


➤ In het boek gaan we uitgebreider in op het brede scala aan kleuren.

➤ Wist je dat er buiten de 7 basis Chakra's, zich nóg meer Chakra's in je lichaam bevinden? En zelfs daarbuiten en veel verder? Hierover in het boek 'Leef met Kleur' én op de Speciale Bookmember Pagina's meer! 

Boek Leef met kleur!

Kleur in je leven

Boek, Leef met kleur!

Met behulp van kleur kun je je leven een andere flow geven. Kom te weten hoe je o.a. meer energie krijgt wanneer je gaat werken met kleur en wanneer je de juiste kleuren in je voeding gebruikt. En ontdek wat kleurenheling als o.a. Chakra healing, meditatie en edelstenen met je lichaam en geest kan doen. 

In dit boek staan prachtige kleuren meditaties en oefeningen die je thuis makkelijk kunt uitvoeren en je bewustzijn kunnen vergroten en kunnen helpen om meer balans te krijgen in je lichaam en geest.

Gebruik de natuurlijke kracht van kleur en pas ze toe in je dagelijkse leven, voel je happy door kleur!


Of volg de online cursus Colour Healing inclusief vele extra's en certificaat van deelname!

Online cursus Colour Healing

Online cursus

Colour Healing!

Geef jezelf meer flow en energie door kleur toe te passen in je leven 

  • Leer om de helende kracht van kleur in te zetten voor meer balans, kracht en happiness
  • Ervaar wat kleurheling voor jou kan doen
  • Gebruik de natuurlijke Healing Energy tools van kleur en voel je krachtig en energievol!
  • Activeer je spirituele en energetische genezingsvermogen
  • Breng je lichaam en geest in evenwicht d.m.v. kleurheling, oefeningen, meditaties, edelstenen, voeding en nog meer verschillende methoden
  • Inclusief certificaat van deelname

Gebruik de kracht van Kleur en voel je Happy!

OOK LEUK OM TE LEZEN

Meer Artikelen

Als we vreugde voelen, voelen we ons goed over onszelf. Daardoor voelen we ons zelfverzekerd, krachtig, bekwaam, beminnelijk en vervuld. Allemaal goede redenen dus om

Een opgeruimd huis is meer dan alleen een esthetische keuze; het heeft een diepgaand effect op ons innerlijke welzijn en onze gemoedstoestand. Het gezegde "opgeruimd

In het drukke en veeleisende tempo van tegenwoordig is het gemakkelijk om verstrikt te raken in de dagelijkse sleur en jezelf te verliezen in de

Do more of what makes you happy - Happy Shop - Happy leven

Happy leven

Happy Producten

Ben je eraan toe om jezelf verder te ontwikkelen en bewuster te leven op spiritueel gebied? Bekijk dan onze Happy Shop en ontdek de verschillende spirituele producten die wij voor je in stock hebben of voor je aanbevelen!

Een Happy Leven begint bij keuzes te maken voor jezelf, door actie te ondernemen voor jezelf en door bewust te kiezen voor wat goed is in je leven, voor jou.

Een Happy leven begint ook bij verbinding maken met jezelf, waardoor je ook op een natuurlijke manier verbinding kunt maken met andere mensen, de natuur en het universum.

 

Do More Of What Makes YOU Happy!