Kleur je mind


Kleur je Mind

Soms lijkt het alsof je Mind een eigen leven leidt, alsof je geest je dingen laat denken of voelen die je helemaal niet wilt voelen of weer op wilt halen. Gedachten kunnen je behoorlijk in de war maken en je zelfs angstig, depressief, boos of bezorgd maken. Door kleur toe te passen en te gaan mediteren kun je leren om meer balans en rust te krijgen én te houden in je hoofd en dus Mind.

Kleur je Mind en voel je weer Happy!


Kleur en je mind - Happy met kleur

De vecht of vlucht reactie

De vecht of vlucht reactie komt uit de oertijd. Wanneer je vroeger namelijk oog in oog kwam te staan met een wild en gevaarlijk dier, reageerde je lichaam daardoor met het aanmaken van het stresshormoon, adrenaline. Dat zorgde ervoor het het lichaam klaar was om te vechten of te vluchten. Door de fysieke activiteit van het vluchten of vechten verdwenen de stresshormonen weer en begon de ontspanningsreactie.

In deze tijd reageert het lichaam nog steeds op dezelfde manier op spannende situaties. De kans dat je een wild beest tegenkomt is natuurlijk een stuk kleiner geworden, maar op het moment dat jij je bedreigd of beledigd voelt, om welke reden dan ook, komen er wel stresshormonen vrij. Waarschijnlijk reageer je niet meer met een lichamelijke activiteit, zoals ze dat vroeger deden met wegrennen of vechten waardoor de stresshormonen sneller verdwijnen, maar houd je je in of weet je er geen goede raad mee, waardoor je je niet snel kunt ontladen en ontspannen. Wanneer dit vaker voorkomt stapelen de stresshormonen zich in je lichaam en geest op en kun je je nog maar weinig ontspannen.

Om de spanning kwijt te raken kun je verschillende dingen doen. Bijvoorbeeld door te gaan sporten, je te laten masseren, jezelf te masseren of te gaan mediteren.

Het is wetenschappelijk aangetoond dat door het beoefenen van meditatie een diepe vorm van ontspanning bereikt kan worden.


Wat is meditatie?

Meditatie is de kunst om je geest te beheersen, je te concentreren op één ding. Vaak wordt mediteren omschreven als het leegmaken van de geest.

Aan niets denken of je juist op één ding focussen. Op je ademhaling, een mantra, je lichaam.

Dit klinkt misschien makkelijk, maar de geest laat zich niet makkelijk dwingen. Afleiding, of het nu geluiden zijn, gedachten die gewoon opdoemen of lichamelijke ongemakken, alles kan je afleiden van deze concentratie of beheersing van je geest.

Maar je kunt je daarin oefenen.

➤ In het boek 'Leef met Kleur' gaan we dieper in op Inzicht-meditatie en hoe je deze kunt toepassen in je dagelijks leven.


Kleur je mind - meditatie - Happy leven!


Oefenmeditatie

Om te beginnen zoek je een rustige plek, ergens waar je rustig kunt zitten en waar je niet gestoord kunt worden. Zet bijvoorbeeld je telefoon even op uit.

Ga met een rechte rug zitten. Of ga in de kleermakerszit of de lotushouding zitten. Op een stoel gaan zitten kan bij deze meditatie ook, zet dan je voeten plat op de grond met je handen op je bovenbenen.

Sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling, volg je adem die naar binnen en naar buiten stroomt. Tel wanneer je inademt door bijvoorbeeld van 100 naar 1 te tellen, maar in het begin kan van 1 tot 10 ook. Raak je de tel kwijt of merk je dat je gedachten afdwalen ga dan verder waar je was of begin opnieuw. Maak je er vooral niet druk over.

Probeer deze oefening eens een tijdje lang, elke dag te oefenen, zo'n 5 tot 10 minuten om mee te beginnen. Je kunt die tijd uitbreiden zo lang je wilt. De ene dag zal het gemakkelijker gaan dan de andere, maar probeer je vooral niet op het resultaat te richten. Verwacht niets en wordt vooral niet boos wanneer het niet lukt. Breng je gedachten gewoon weer terug naar waar je op mediteert. Na een tijdje zul je zeker veranderingen gaan ervaren.


➤ In het boek 'Leef met Kleur' staan meerdere meditaties, waaronder een kleur voor je mind meditatie die jou een geweldig en rustgevend effect kan bezorgen en jou dichter bij jezelf brengt. 


Nieuwsgierig naar meer?

Klik dan op onderstaande link en geef jezelf een cadeautje! 

Boek Leef met kleur!

Kleur in je leven

Boek, Leef met kleur!

Met behulp van kleur kun je je leven een andere flow geven. Kom te weten hoe je o.a. meer energie krijgt wanneer je gaat werken met kleur en wanneer je de juiste kleuren in je voeding gebruikt. En ontdek wat kleurenheling als o.a. Chakra healing, meditatie en edelstenen met je lichaam en geest kan doen. 

In dit boek* staan prachtige kleuren meditaties en oefeningen die je thuis makkelijk kunt uitvoeren en je bewustzijn kunnen vergroten en kunnen helpen om meer balans te krijgen in je lichaam en geest.

Gebruik de natuurlijke kracht van kleur en pas ze toe in je dagelijkse leven, voel je happy door kleur!

*Inclusief online toegang tot de speciale bookmember pagina's op deze site. Met extra informatie en aanvulling op de onderwerpen uit het boek en geweldige gratis extra's en kortingen op onze eigen producten!


Als extra aanvulling op het boek zijn deze mooie 'Chakra Power Meditation Cards' ontworpen.

Chakra Power meditatie kleuren kaarten

Chakra Balans

Chakra Power Meditatiekaarten

Breng je 7 hoofdchakra's in balans d.m.v. deze prachtige Chakra Power Meditatiekaarten*.

Voel meer afstemming en spirituele verbinding in jezelf.

Engelstalig + Nederlandse geschreven meditatie |©TAON - Happy leven

*Inclusief Engelse uitleg, affirmatie en krachtwoorden op de kaarten.


Veel rust, flow en wijsheid gewenst!

Kleur en je Mind - Leef met kleur

Meer over Kleur kracht

Happy Leven! - De plek voor spiritualiteit en bewustzijn. Do more of what makes you happy!

HAPPY LEVEN ACADEMY

Professionele online trainingen | Online gids | Inclusief Toets |  Certificaat van deelname |  Interessante tools |  Video's |  Print-Outs

Onze cursussen worden gemaakt door experts en ervaringsdeskundigen in gezondheid, spiritualiteit, bewustzijn, geluk en plezier!

Happy Artikelen

Dealen met je depressieAlles voelt als een zware opgave als je met een depressie te maken hebt. Naar het werk gaan, een praatje maken met

De kracht van helende kleurenmeditatieDe kracht van helende kleuren en meditatie is sinds de allereerste beschaving een heel natuurlijk iets. Elke cultuur, ongeacht de locatie

Aura's leren zien, ook jij kunt het! Elk levend wezen heeft een uniek energieveld om zich heen. Deze Aura is een halo van licht en

100% biologische  meditatiekussens