Alle Artikelen,  Chakra balans,  Edelstenen,  Kleur healing

Hoe kies je een goede Chakra steen uit?


Edelstenen & Chakra's

Chakra's en edelstenen zijn al eeuwenlang een mooie combinatie. Edelstenen kunnen door hun unieke eigenschappen en kleur een belangrijke rol spelen bij de werking van de Chakra's en zo energetische blokkades vrijmaken.

Het uitgangspunt van het werken met Chakra edelstenen is dat elke steen het doel heeft om het energiecentrum waarop je focust te vergroten of in evenwicht te brengen. Maar hoe kies je nou een goede steen voor jezelf uit?


Stenen kiezen

Om een goede steen te kiezen is het handig om naar je intuïtie te luisteren en te voelen welke steen het beste bij je past. Er wordt vaak gezegd dat een edelsteen jou kiest en niet andersom. Voel wat er heel subtiel met je energie en lichaam gebeurt als je een edelsteen ziet en aanraakt. Welke edelsteen roept jou?

Soms kan het lastig zijn om op je intuïtie af te gaan. Het kan ook zijn dat je teveel in je hoofd zit. Neem dan even een momentje om diep naar je buik te ademen om meer in je lichaam te komen zodat je beter kunt voelen.

Je kunt ook gewoon een steen kiezen naar de werking van de steen en de steen kiezen die het beste aansluit op jouw behoefte. Twijfel je tussen verschillende edelstenen met dezelfde soort werking, probeer dan toch te voelen en op je intuïtie af te gaan.

Chakra edelstenen


Wortel Chakra: Bloedsteen, tijgeroog, hematiet, vuuragaat, zwarte toermalijn
Heiligbeen Chakra: Citrien, carneool, maansteen, koraal
Zonnevlecht: Malachiet, calciet, citrien, topaas
Hart Chakra: Rozenkwarts, jade, groene calciet, groene toermalijn
Keel chakra: Lapis Lazuli, turquoise, aquamarijn
Derde oog Chakra: Amethist, paarse fluoriet, zwarte obsidiaan
Kruin Chakra: Seleniet, bergkwarts, amethist, diamant


Hoe werken helende stenen?

Chakra stenen worden gebruikt om de energie van de Chakra's te activeren, in evenwicht te brengen of te versterken. Door hun energie kunnen edelstenen de balans in je lichaam bevorderen, zodat heling kan plaatsvinden. Meestal kun je aan de kleur van een edelsteen zien voor welke Chakra deze geschikt is. De kleur komt meestal overeen met de kleur van de bijbehorende Chakra.


Door een intentie of je intuïtie in te zetten kun je de helende kracht van de stenen activeren. Visualisaties helpen je om toegang te krijgen tot de plek waarin je stenen of kristallen kunt gebruiken in combinatie met Chakra healing.


Sieraden met Chakra stenen

Als je een helende cChakra steen als sieraad wilt gaan dragen, kun je een steen overwegen die je algehele energie ondersteunt of past bij een specifieke intentie. De steen kan een fysiek genezend doel hebben en/of emotionele of spirituele ambities weerspiegelen. Het kan ook zijn dat je gewoon aangetrokken wordt door een kleur die op dat moment met jou resoneert. Onthoud dat de steenkracht wordt vergroot door de helderheid van je intentie. Zorg er dus voor dat je zorgvuldig kiest.

Je kunt het beste een touwtje of ketting gebruiken dat de genezende kracht van de steen niet verstoort. Neutrale materialen, zoals een dun touwtje, leer of pure metalen, zoals zilver of goud, zijn de beste opties.


Stenen gebruiken om je Chakra's te helen

Er zijn veel manieren om Chakra edelstenen te gebruiken voor genezing. Zodra je een steen hebt gekozen plaats je deze in de buurt van of op de Chakra locatie op je lichaam. Een ligpositie is gemakkelijker voor het werken met stenen. Je kunt ook een steen gebruiken terwijl je staat of zit. Houd het simpelweg in je handen of draag de steen in je broekzak. Zo kun je de steen zo dicht mogelijk bij je lichaam houden.

Concentreer je op het activeren van de resonantie tussen de steen en je Chakra's met de kracht van je intentie, meditatie of gewoon ontspanning. Wetende dat je de steun van je Chakra steen hebt om de frequenties te harmoniseren.

Reinigen en opladen

Vergeet niet om je stenen voor en na het gebruik te reinigen of op te laden. Daarvoor zijn meerdere manieren, zoals ze een tijdje onder stromend water te houden of in zout water te leggen (wees voorzichtig met zout water omdat sommige kristallen er gevoelig voor zijn). Of leg ze in de zon of in maanlicht. Ook kun je de edelstenen voor een langere periode in de grond begraven voor een intensere regeneratie.

Chakra edelstenen


Wil je meer weten over Chakra Healing?

Bekijk dan deze online cursus!

Chakra balans - Online cursus Chakra healing, meditatie, edelstenen, EFT, eterische oliën, aura, yoga, kleur

Online cursus

Chakra Healing!

Ontdek hoe je zelf je leven kunt transformeren door Chakra Healing toe te passen in je dagelijkse leven en Chakra healing te geven bij anderen. 

  • Herken en breng balans in geblokkeerde chakra's
  • Voel meer balans, afstemming en spirituele verbinding
  • Activeer je spirituele en energetische genezingsvermogen
  • Leer de chakra's in evenwicht te brengen d.m.v. Chakra Healing, oefeningen, meditaties en verschillende andere methoden

Kom tot bloei met Chakra Healing!

Chakra edelstenen

 Professionele online cursussen |  Online gids | Inclusief Toets |  Certificaat van deelname |  Interessante tools |  Video's |  Print-Outs


Meer leuke Artikelen

Kring van Liefde ​Mensen zijn relationele wezens​ en ervoor gemaakt om ons tijdens het leven met elkaar te verbinden. We zijn niet voorbestemd om alleen te leven, afgezonderd en gescheiden .....

Kleurentherapie gebruikt de kracht van kleur en kun je inzetten voor meer energie, kracht en healing in je leven. Kleuren zijn overal om ons heen en hebben ​een grote invloed .....

​Soms kan het gemakkelijk zijn om jezelf te verliezen in de drukte van het dagelijks leven. We zijn vaak zo gefocust op externe doelen en materiële successen dat we het .....