Berichten,  Chakra's,  Edelstenen,  Gezondheid,  Kleur,  Meditatie,  Visualisatie

Hoe kies je een goede Chakra steen uit?


Edelstenen & Chakra's

Edelstenen en Chakra's zijn een eeuwen oude combinatie. Edelstenen kunnen door hun unieke eigenschappen en kleur een belangrijke rol spelen bij de werking van de Chakra's en zo energetische blokkades vrijmaken.

Het uitgangspunt van het werken met Chakra edelstenen is dat elke steen het doel heeft om het energiecentrum waarop je focust te vergroten of in evenwicht te brengen. Maar hoe kies je nou een goede steen voor jezelf uit?


Stenen kiezen

Om een goede steen te kiezen is het handig om naar je intuïtie te luisteren en te voelen welke steen het beste bij je past. Er wordt vaak gezegd dat een edelsteen jou kiest en niet andersom. Voel wat er heel subtiel met je energie en lichaam gebeurt als je een edelsteen ziet en aanraakt. Welke edelsteen roept jou?

Soms kan het lastig zijn om op je intuïtie af te gaan. Het kan ook zijn dat je teveel in je hoofd zit. Neem dan even een momentje om diep naar je buik te ademen om meer in je lichaam te komen zodat je beter kunt voelen.

Je kunt ook gewoon een steen kiezen naar de werking van de steen en de steen kiezen die het beste aansluit op jouw behoefte. Twijfel je tussen verschillende edelstenen met dezelfde soort werking, probeer dan toch te voelen en op je intuïtie af te gaan.


Wortel Chakra: Bloedsteen, tijgeroog, hematiet, vuuragaat, zwarte toermalijn
Heiligbeen Chakra: Citrien, carneool, maansteen, koraal
Zonnevlecht: Malachiet, calciet, citrien, topaas
Hart Chakra: Rozenkwarts, jade, groene calciet, groene toermalijn
Keel chakra: Lapis Lazuli, turquoise, aquamarijn
Derde oog Chakra: Amethist, paarse fluoriet, zwarte obsidiaan
Kruin Chakra: Seleniet, bergkwarts, amethist, diamant


Hoe werken helende stenen?

Chakra edelstenen worden gebruikt om de energie van de Chakra's te activeren, in evenwicht te brengen of te versterken. Door hun energie kunnen edelstenen de balans in het lichaam bevorderen, zodat heling kan plaatsvinden. Meestal kun je aan de kleur van een edelsteen zien voor welke Chakra deze geschikt is, de kleur komt meestal overeen met de kleur van de bijbehorende Chakra.


Door een intentie of je intuïtie in te zetten kun je de helende kracht van de stenen activeren. Visualisaties helpen je om toegang te krijgen tot de plek waarin je stenen of kristallen kunt gebruiken in combinatie met Chakra healing.


Chakra stenen sieraden

Als je een helende steen als sieraad wilt gaan dragen, kun je een steen overwegen die je algehele energie ondersteunt of past bij een specifieke intentie. De steen kan een fysiek genezend doel hebben, emotionele of spirituele ambities weerspiegelen, of je voelt je misschien gewoon aangetrokken tot een kleur die die dag met jou resoneert. Onthoud dat de steenkracht wordt vergroot door de helderheid van je intentie. Zorg er dus voor dat je zorgvuldig kiest.

Je kunt het beste een touwtje of ketting gebruiken dat de genezende kracht van de steen niet verstoort. Neutrale materialen, zoals een dun touwtje, leer of pure metalen, zoals zilver of goud, zijn de beste opties.


Stenen gebruiken om de Chakra's te helen

Er zijn veel manieren om Chakra edelstenen te gebruiken voor genezing. Zodra je de steen hebt gekozen die je wilt gebruiken, plaats je deze in de buurt van of op de Chakra locatie op het lichaam. Een ligpositie is gemakkelijker voor het werken met stenen. Je kunt ook een steen gebruiken terwijl je staat of zit door hem simpelweg in je handen te houden of in je broekzak te dragen, om het zo dicht mogelijk bij je lichaam te houden.

Concentreer je op het activeren van de resonantie tussen de steen en je Chakra's met de kracht van je intentie, meditatie of gewoon ontspanning, wetende dat je de steun van je Chakra steen hebt om frequenties te harmoniseren.

Vergeet niet om je stenen voor en na het gebruik te reinigen of op te laden. Daarvoor zijn meerdere manieren, zoals ze een tijdje onder stromend water te houden of in zout water te leggen (wees voorzichtig met zout water omdat sommige kristallen er gevoelig voor zijn), of leg ze in de zon of in maanlicht. Ook kun je de edelstenen voor een langere periode in de grond begraven voor een intensere regeneratie.


Wil je meer weten over Chakra Healing?

Bekijk dan de online cursus!

Chakra Healing!

Leer hoe je zelf je leven kunt transformeren door Chakra Healing toe te passen in je dagelijkse leven en Chakra healing te geven bij anderen. 

  • Herken en breng balans in geblokkeerde chakra's
  • Voel meer balans, afstemming en spirituele verbinding
  • Activeer je spirituele en energetische genezingsvermogen
  • Leer de chakra's in evenwicht te brengen d.m.v. Chakra Healing, oefeningen, meditaties en verschillende andere methoden

Kom tot bloei met Chakra Healing!


 Professionele online cursussen |  Online gids | Inclusief Toets |  Certificaat van deelname |  Interessante tools |  Video's |  Print-Outs


Meer leuke Artikelen

Wij mensen zijn relationele wezens, ervoor gemaakt om ons tijdens het leven met elkaar te verbinden. We zijn niet voorbestemd om alleen te leven, afgezonderd en gescheiden van anderen. Menselijke .....

Wanneer je chakra’s voor een lange tijd uit balans zijn, door bijvoorbeeld stress, angst of een trauma, kunnen er lichamelijke klachten ontstaan.Door Chakra healing toe te passen kun je je .....

Wanneer je Chakra's uit balans zijn, kun je last krijgen van bepaalde klachten zoals stress, angst of lichamelijke klachten. Maak nu de test en ontdek welke Chakra's in je lichaam .....