Berichten,  Meditatie,  Ontspanning,  Visualisatie

Een kring van liefde (visualisatie)


Wij mensen zijn relationele wezens, ervoor gemaakt om ons tijdens het leven met elkaar te verbinden. We zijn niet voorbestemd om alleen te leven, afgezonderd en gescheiden van anderen. Menselijke verbinding geeft ons een gevoel van veiligheid en zekerheid. En door de kracht van visualisatie kunnen we onze relaties elk moment aanhalen en onszelf omringen met hen die belangrijk voor ons zijn - of waren.


Oefening

Zoek een comfortabele zithouding en doe je ogen dicht. Adem diep in vanuit je buik. Beeld je in dat je in een mooie open ruimte bent, zoals een bloemenweide of een groot vertrek. Het moet vriendelijk, liefdevol en sereen aanvoelen.

Op deze prettige plek ga je je omringen met mensen en wezens van wie je houdt.


• Zet in gedachten die mensen voor je die er voor je waren toen je klein was. Denk aan ouders en grootouders, leraren, leiders van de scouting of kerk of coaches. Het maakt niet uit of ze nog in leven zijn:beeld je in dat ze in een halve kring voor je staan en dat hun liefde voor jou in golven naar je toe komt.

• Vervolgens denk je aan vrienden die belangrijk voor je zijn geweest – mensen die je vele jaren tot steun waren, zelfs degenen die je maar kort hebt gekend. Laat hen ook plaatsnemen in de kring.

• Zie nu bijzondere geliefden voor je die van je houden – personen en/of wezens. Laat hen achter je de kring sluiten. Zij staan altijd voor je klaar en stralen liefde naar je uit. Onder hen zijn bijvoorbeeld je partner, kinderen, kleinkinderen, leraren, leidinggevenden, medewerkers, mentors, schoonfamilie, zielsverwanten en andere wezens. Ook hier geldt dat ze niet per se meer onder ons hoeven te zijn. Laat ze je omringen en liefdevolle energie toezenden.

• Laat al deze 'weldoeners' in je leven samenkomen en in deze kring van liefde om jou heen lopen. Je bent omringd door hun affectie. Zie hoe ze naar je lachen, zie het licht in hun ogen. Voel de warmte die jouw kant op komt en de warmte die jij vanuit je binnenste naar hen uitstraalt.

• Ontspan in het kalmerende, geaarde besef dat je in zo'n warme deken van liefde bent gewikkeld. Doe dan je ogen open en ga verder met je dag terwijl je deze liefde in je hart draagt.

Uit: The Little book, Innerlijke rust

Lees ook:

https://happyleven.nl/kleur-en-je-mind/

Of kijk ook voor mooie en interessante en kleurrijke producten op happyleven.nl/shop/

Happy Leven! - De plek voor spiritualiteit en bewustzijn. Do more of what makes you happy!

 Professionele online cursussen |  Online gids | Inclusief Toets |  Certificaat van deelname |  Interessante tools |  Video's |  Print-Outs

Meer Artikelen

De kracht en energie van kleur is sinds de allereerste beschaving een natuurlijk iets. Elke cultuur, ongeacht de locatie in ruimte of tijd, heeft de

Edelstenen & Chakra'sEdelstenen en Chakra's zijn een eeuwen oude combinatie. Edelstenen kunnen door hun unieke eigenschappen en kleur een belangrijke rol spelen bij de werking

De maan is een van de mooiste en meest indrukwekkende objecten aan de hemel en ongelooflijk interessant om te zien, aangezien de maan er elke