Alle Artikelen,  Edelstenen,  Gezondheid & Body,  Kleur healing,  Mind & Meditatie

Helende kleuren meditatie


De kracht van helende kleurenmeditatie

De kracht van helende kleuren en meditatie is sinds de allereerste beschaving een heel natuurlijk iets. Elke cultuur, ongeacht de locatie in ruimte of tijd, heeft de energieën van kleuren gebruikt als een genezingsinstrument, denk hierbij bijvoorbeeld aan helende kleuren meditaties.

Wanneer je aan je dagelijkse gewone meditatie iets wilt toevoegen, is het toevoegen van kleuren misschien precies wat je nodig hebt. De moderne kennis van de kleuren, samen met de oude manieren, kunnen je dagelijkse meditatie een mooie aanvulling geven en verbeteren.

Lees verder over de kracht van kleur en de helende kleuren meditatie die je zelf toe kunt passen in je dagelijkse leven!

Helende kleurenmeditatie - Meditatie kaarten - Kruinchakra

©2022 - TAON - Happy leven!

Onze voorouders gebruikten kleuren op verschillende manieren.

Wijze oude Chinezen 'kleurden' elk orgaan in het menselijk lichaam. De '5 helende kleuren' zuiverden en harmoniseerden de organen. Zo gebruikten zij de blauwe kleur om de nieren te genezen, de rode kleur om het hart te genezen, groen op de lever, wit op de longen en geel op de milt.

Oude Egyptenaren pasten bepaalde kleuren toe op de natuur van iemand of iets, een voorwerp. Van iemand waarvan werd aangenomen dat hij dezelfde kleur had als een willekeurig object, werd aangenomen dat hij dezelfde eigenschappen had als dit specifieke object. Egyptenaren koppelden kleuren en zo creëerden ze unieke betekenissen voor die combinaties. Een voorbeeld: zilver en goud, net als de zon en de maan, vertegenwoordigden een dualiteit van tegenstellingen.
Dergelijke voorbeelden in de geschiedenis waren toen redelijk normaal.

De oude Grieken bouwden helende tempels van kleur en licht, en de Indiase Ayurveda gebruikt tot op de dag van vandaag de kracht van elke kleur wanneer het verwijst naar de zeven chakra's in het lichaam.

Alles is energie. We kunnen kleuren eenvoudigweg zien vanwege hun energie. Elke kleur heeft elektromagnetische golven die trillen op een specifieke en unieke manier die hoort bij zijn kleurfrequentie. Dus als je naar een object kijkt, lezen zeer gevoelige fotoreceptoren, die zich in je ogen bevinden, die trillingen en vertalen die om naar kleuren.

Bovendien geven de hersenen volgens de kleuren bepaalde hormonen en neurochemicaliën af. En dit is precies hoe je je stemming, je mening en zelfs jouw fysieke en mentale gezondheid kunt beïnvloeden door middel van kleurentherapie.

Helende kleuren meditatie - Meditatie kaarten - Zonnevlecht

©2022 - TAON - Happy leven!


Wat zijn de kwaliteiten van de kleuren en hoe kun je ze gebruiken in je meditatiebeoefening?


Rood: ontwaakt, stimuleert de bloedsomloop, verhoogt de hartslag, verwarmt en ontspant. Het kan ook agressie en onrust veroorzaken.

Oranje: verbetert de stemming, stimuleert seksualiteit en eetlust. Het is de kleur van lichtheid en vreugde.

Geel: stimuleert de spijsvertering, laat het leven ons in een positief en helder licht zien. Het verlicht depressie en geeft energie. Aan de andere kant kan het ook hinderlijk zijn, te aanwezig.

Groen: kalmeert en brengt het zenuwstelsel in evenwicht. Groen regenereert op elk niveau en geeft ons de wens om iets nieuws te beginnen. Vanwege zijn groeikwaliteiten moet het worden vermeden bij kanker en tumoren.

Blauw: rustgevend, maar bereikt een dieper niveau dan de groene kleur. Blauw brengt het gevoel van veiligheid en bescherming. Het sluit aan bij holistische gedachten.

Violet: kleur van transformatie, verandering en spiritualiteit. Reinigen, versterken en ontwaken. Uitstekende kleur voor hoofdpijn en migraine, verbetert de immuniteit en kankerachtige situaties.

Bruin: symboliseert stabiliteit en verbinding met de aarde. Het verbindt ons met ons onbewuste Zelf. Te veel ervan kan tot stagnatie leiden.

Wit: bevat het hele spectrum van alle kleuren. Symboliseert tegelijkertijd geboorte en dood.

Zwart: kleur van bescherming, kracht en leegte die overvloed in zich draagt. Tieners hebben de neiging om zwart te dragen, omdat dit hun toegangspoort tot een nieuwe periode in hun leven vormt. Te veel zwart, veroorzaakt echter verdriet en pessimisme.

Als je van een bepaalde kleur houdt, kan het zijn dat je de bijbehorende eigenschappen van die kleur nodig hebt. Alle kleuren hebben een goede invloed op ons en hebben helende eigenschappen.

Helende kleuren meditatie - Meditatie kaarten - Hartchakra

©2022 - TAON - Happy leven!


Helende kleuren meditatie

Tijdens de helende kleuren meditatie kun je een kleur visualiseren, naar een gekleurd object kijken of een kleurenmeditatiekaart gebruiken zoals de afbeelding hierboven. 

Zoek een plek in je huis of een plek waar je even op jezelf kunt zijn. Je kunt natuurlijk ook ergens in het bos gaan zitten bij een boom of aan de waterkant.

Zorg dat je niet gestoord wordt en zet je telefoon even uit. Op dit moment ben jij het belangrijkst.

 • Ga heerlijk comfortabel zitten in een stoel of op een meditatie bankje of kussen of gewoon op de grond in kleermakerszit.
 • Leg de kaarten in willekeurige volgorde op de kop voor je neer en kies er eentje op gevoel uit. Leg de andere kaarten opzij.
 • Concentreer je nu op de kaart die je gekozen hebt en laat de kleur helemaal op je inwerken. Als dit moeilijk gaat kun je de kaart ook tegen de Chakra aanhouden op de plek die de kaart aangeeft. Doe dit ongeveer 5 minuten. 
 • Bekijk nu de kaart. 
 • Lees de affirmatie die op de kaart staat hard op en neem de tekst in jou op. 
 • Wat doet deze tekst met jou?  Zegt het iets over jou?
 • Sluit nu weer rustig je ogen en laat de kleur nogmaals jouw Chakra helemaal vullen.
 • Blijf zo 5 minuten zitten en voel wat er gebeurd. 
 • Open nu rustig jouw ogen, rek je uit en voel nog even na.

Welkom terug.


Als je het nodig vindt om nog een andere Chakra meditatiekaart te pakken, doe dat dan.

Je zou ook kunnen beginnen met de Wortel Chakra en via de andere Chakra's kunnen eindigen bij de Kruin Chakra. Ga hierbij op je gevoel af. Luister naar jezelf.

Helende kleuren meditatie - Leef met kleur!


Genoten van de Helende kleuren meditatie?

Bekijk dan deze Chakra Power meditatiekaarten:

Chakra Power meditatie kleuren kaarten

Chakra Balans

Chakra Power Meditatiekaarten

Breng je 7 hoofdchakra's in balans d.m.v. deze prachtige Chakra Power Meditatiekaarten*.

Voel meer afstemming en spirituele verbinding in jezelf.

Engelstalig + Nederlandse geschreven meditatie |©TAON - Happy leven

*Inclusief Engelse uitleg, affirmatie en krachtwoorden op de kaarten.


Veel rust, flow en wijsheid gewenst!

Helende kleuren meditatie - Happy met kleur!


Meer helende kleuren meditaties vind je in het boek 'Leef met kleur! 

Gebruik kleur in je leven en voel je happy!'

Boek Leef met kleur!

Kleur in je leven

Boek, Leef met kleur!

Met behulp van kleur kun je je leven een andere flow geven. Kom te weten hoe je o.a. meer energie krijgt wanneer je gaat werken met kleur en wanneer je de juiste kleuren in je voeding gebruikt. En ontdek wat kleurenheling als o.a. Chakra healing, meditatie en edelstenen met je lichaam en geest kan doen. 

In dit boek staan prachtige kleuren meditaties en oefeningen die je thuis makkelijk kunt uitvoeren en je bewustzijn kunnen vergroten en kunnen helpen om meer balans te krijgen in je lichaam en geest.

Gebruik de natuurlijke kracht van kleur en pas ze toe in je dagelijkse leven, voel je happy door kleur!

Happy Leven! - De plek voor spiritualiteit en bewustzijn. Do more of what makes you happy!

HAPPY LEVEN ACADEMY

Chakra balans - Online cursus Chakra healing, meditatie, edelstenen, EFT, eterische oliën, aura, yoga, kleur

Online cursus

Chakra Healing!

Leer hoe je zelf je leven kunt transformeren door Chakra Healing toe te passen in je dagelijkse leven en Chakra healing te geven bij anderen. 

 • Herken en breng balans in geblokkeerde chakra's
 • Voel meer balans, afstemming en spirituele verbinding
 • Activeer je spirituele en energetische genezingsvermogen
 • Leer de chakra's in evenwicht te brengen d.m.v. Chakra Healing, oefeningen, meditaties en verschillende andere methoden

Kom tot bloei met Chakra Healing!

 Professionele online cursussen |  Online gids | Inclusief Toets |  Certificaat van deelname |  Interessante tools |  Video's |  Print-Outs


Meer Artikelen

​Alles voelt als een zware opgave als je met een depressie te maken hebt. Naar het werk gaan, een praatje maken met vrienden of gewoon

In onze drukke en veeleisende wereld kan het soms moeilijk zijn om verbonden te blijven met wie we werkelijk zijn. We worden vaak overspoeld door

Kring van Liefde ​Mensen zijn relationele wezens​ en ervoor gemaakt om ons tijdens het leven met elkaar te verbinden. We zijn niet voorbestemd om alleen