Alle Artikelen,  Astrologie,  Gezien op Instagram

Leef met de kracht van de Maan


Leer veel over jezelf, leef met de kracht van de maan! Luna helpt je om zelfreflectie een vast onderdeel van je leven te maken. Ontdek hoe je dit doet!

Prachtige maan is een van de mooiste en meest indrukwekkende objecten aan de hemel. Deze planeet ziet er elke dag anders uit en is ongelooflijk interessant om te zien. Zelfs als je nog nooit zo goed op de maan hebt gelet, weet je dat haar vorm in de loop van de tijd verandert.

“De maan is een trouwe metgezel. Het gaat nooit weg en is er altijd, toekijkend, standvastig, kent ons in onze lichte en donkere momenten, voor altijd veranderend, net als wij. Elke dag is het een andere versie van zichzelf. Soms zwak en bleek, soms sterk en vol licht. Maan begrijpt wat het betekent om mens te zijn. Onzeker. Alleen. Bekrast door imperfecties. "
- Tahereh Mafi

Leef met de kracht van de maan


Ervaar de twee verschillende krachten, afhankelijk van de toestand van de maan - 

Leef met de kracht van de Maan!


Nieuwe Maan en Volle Maan - De kracht van Luna

Ongeveer één keer per maand draait de maan om de aarde. Een cyclus van de maan wordt de maanperiode genoemd. Dat is overigens geen toeval: het woord maand is afgeleid van maan.

De vorm van de maan zoals we die zien verandert alleen door de zon. En de fase van de maan die we zien, hangt af van vanuit welke richting het zonlicht erop valt en de hoek die we vanaf de aarde zien. Het is dus niet de vorm van de maan die verandert, maar alleen ons perspectief.


Volle maan, halve maan, nieuwe maan


Fris en nieuw begin - Leef met de kracht van de Nieuwe Maan

Ongeveer elke 30 dagen ervaren we de nieuwe maan, het begin van een maancyclus. Deze cyclus vindt plaats wanneer de zon, de maan en de aarde op één lijn staan, zodat de zon de maan bijna volledig bedekt. Daarom kunnen we in deze tijd nauwelijks de maan zien. Op de dagen die volgen wordt de maan weer meer zichtbaar. Gedurende deze dagen hebben we het gevoel dat de maan groeit omdat het deel dat we zien na verloop van tijd dikker wordt.

De nieuwe maan staat in het teken van een nieuw, fris begin. Het perfecte moment om na te denken over de afgelopen 30 dagen, nieuwe doelen en intenties te stellen voor de komende periode. Ook is deze fase van de maan bijzonder geschikt om nieuwe doelen te stellen en meer actie te ondernemen. Met frisse ideeën te komen en nieuwe projecten te starten. Een Nieuwe Maan is in wezen toegewijd aan groei.

Leef met de kracht van de maan - volle maan - halve maan- nieuwe maan


Hoe kun je de kracht van de nieuwe maan gebruiken?

Tijdens de nieuwe maan is het bijzonder krachtig om na te denken over je eerder gestelde doelen. Kijk voor jezelf of ze nog steeds goed aanvoelen en op één lijn liggen. Zo niet, dan is dit namelijk het perfecte moment om nieuwe plannen te maken en opnieuw te beginnen.

De nieuwe maan is bijzonder krachtig voor een nieuw begin. Het aanboren van zijn energie kan je daarom helpen je stoutste dromen en verlangens gemakkelijker te verwezenlijken. Daarom is een Nieuwe Maan ritueel volledig toegewijd aan het waarmaken van je dromen door je geest erop te concentreren en toegewijde actie te ondernemen.

Je Nieuwe Maan ritueel moet gaan over ontspannen, luisteren naar je intuïtie en ontdekken wat je echt wilt in het leven.


Wat je kunt doen om je af te stemmen en in een krachtige stemming te komen voor je maanritueel. Ongeacht of het een nieuwe of volle maan is:

  • Je kunt beginnen met meditatie of yoga om alle spanning die in je lichaam zit, los te laten.
  • Steek wat kaarsen aan of gebruik een diffuser met je favoriete etherische oliën.
  • Als je van de geur houdt, kun je zelfs wat salie branden of een wierookstokje aansteken.
  • Zet wat ontspannende muziek op waarvan je geniet.
  • Maak je ruimte vrij en zorg ervoor dat je je op je gemak voelt.
  • Pak je favoriete dagboek en een mooie pen.
  • Leg je favoriete edelstenen bij je in de buurt.

Zodra de toon voor je ritueel is gezet en je je op je gemak voelt, kun je beginnen met het opschrijven van je intenties.
Wees daarbij zo specifiek mogelijk. Schrijf in de tegenwoordige tijd, alsof je al het leven van je dromen leidt en denk aan zoveel mogelijk details.


Stel jezelf de volgende vragen

Jouw perfecte dag, hoe ziet die eruit? Wie is er bij je? Wat zijn je gevoelens? Ben je aan het eten, en wat eet je? Waar breng je je tijd door?
De specifieke woorden die je gebruikt, hebben een aanzienlijke invloed op je emoties. Hoe meer je je gehecht voelt aan je intenties, hoe beter. Door je doelen, intenties en ambities op te schrijven, creëer je een contract met jezelf.

Vergeet niet om tijdens het opstellen van nieuwe intenties voor de komende maand dankbaarheid te tonen voor alles wat je al hebt. Waardeer jezelf voor alles wat je de afgelopen maanden al hebt bereikt.
Nadat je klaar bent met het opschrijven van je intenties, kun je een korte meditatie doen om te visualiseren wat je zojuist hebt opgeschreven.

Tip: Je kunt zelfs een visionboard maken door bijvoorbeeld materialen te verzamelen die passen bij jouw intenties. Denk hierbij aan afbeeldingen knippen uit tijdschriften en ze af te drukken. Je zou ook een digitale tool kunnen gebruiken zoals bijvoorbeeld in Pinterest.


Leef met de kracht van de maan, volle maan, nieuwe maan, halve maan - happy leven


Unieke energie - Leef met de kracht van de Volle maan

Wanneer de zon, de aarde en de maan op één lijn staan en het maanoppervlak volledig wordt verlicht door de reflectie van het zonlicht. Dan treedt de Volle Maan op.

De Volle Maan markeert de voltooiing van de (wassende) cyclus en de groeicyclus van onze intentie. De energie van de Volle Maan is op zijn hoogtepunt en is erg krachtig. Gebruik nu de kracht van de Volle Maan om te zien wat niet langer je bedoelingen dient.

Het is normaal dat je je op het hoogtepunt van deze fase overdreven emotioneel en niet verbonden voelt. Je kunt de energie van de Volle Maan gebruiken met een ritueel om de onderliggende en misschien onbewuste redenen voor deze emoties te zien en te ontdekken.

Leef met de kracht van de maan

Ritueel voor de Volle Maan

Net als de nieuwe maan is de volle maan maar een klein moment helemaal vol. En daarna heb je de hele nacht de tijd om van de krachten van de volle maan te profiteren.

Dit ritueel stelt je in staat om de oude stilstaande energieën en denkpatronen te zuiveren. Daarnaast krijg je ook de mogelijkheid om elke duisternis of negativiteit te vervangen door de heldere Volle Maan energie.

Concentreer je, net als bij het Nieuwe Maan ritueel op wat je wilt loslaten. Voor je Volle Maan ritueel heb je een dagboek, lucifers, kaarsen en een kom met water nodig om aan de slag te gaan.

Volg deze 3 stappen om je voor te bereiden op je ritueel bij volle maan:


1. Creëer een heilige ruimte

Zorg ervoor dat je een fijne plek voor jezelf creëert, kies daarom items in je ruimte waardoor je je geworteld en geaard voelt.

Meditatie helpt je geest leeg te maken en zet de toon voor je ritueel.

2. Denk na

Als je geest eenmaal helder en gefocust is, observeer dan wat je in je leven misschien negeert, onderdrukt of vastzet. Let ook op eventuele negatieve gedachten die je hebt over een persoon, situatie of jezelf. Schrijf deze observaties vervolgens in je dagboekje.

Het ritueel gaat over het loslaten van de negatieve energie in je geest. Daarnaast gaat het om ruimte te maken voor de positieve emoties. Aarzel daarom niet om je gedachten op te schrijven.


3. Loslaten

Dit is het moment om los te laten. Laat los wat je niet langer helpt om de beste versie van jezelf te worden. Lees en voel de emotie die je in je dagboek hebt geschreven en wat je uit je leven wilt halen. Verbrand vervolgens plechtig je lijstje van negativiteit.

Het kan voor jou zinvoller zijn om hardop uit te spreken wat je loslaat: "Ik laat mijn gevoelens los van ..."

Als je lijstje eenmaal as is geworden, plaats dan je handen in de kom met water. Spoel je handen om reiniging aan te duiden. Bedank nogmaals het universum voor het luisteren. Het branden van salie of wierook kan je helpen bij het vrijkomen van negatieve of stagnerende energie.


4. Geef nieuwe energie

Je hebt het allemaal losgelaten, dus nu kun je de positieve Maan energie binnenhalen. Blijf genieten van de positieve energie die je van de maan haalt. Maak een wandeling buiten of zet een raam open om je te koesteren in het gloeiende maanlicht. Voel jezelf opladen, nu de negativiteit weg is.


Maanrituelen en de kracht van de Maan energie

De maan is krachtig. Het verbinden met de ritme van de maan leidt je naar de wijsheid en waarheid in jezelf. Markeer je kalender voor de volgende nieuwe en volle manen en begin met het maken van je eigen maanmagie.

Leef met de kracht van de maan
Happy Leven! - De plek voor spiritualiteit en bewustzijn. Do more of what makes you happy!

 Professionele online cursussen |  Online gids | Inclusief Toets |  Certificaat van deelname |  Interessante tools |  Video's |  Print-Outs

Meer Artikelen

In onze drukke en veeleisende wereld kan het soms moeilijk zijn om verbonden te blijven met wie we werkelijk zijn. We worden vaak overspoeld door externe prikkels, sociale verwachtingen en ....lees verder >>

De herfst van het leven, ook wel bekend als de overgangsjaren, is een natuurlijke fase in het leven van vrouwen die meestal begint rond de leeftijd van 42 tot 55 ....lees verder >>

Natuurlijke harmonie begint wanneer de Chakra's in je lichaam in balans zijn. In dit artikel "​Zijn jouw Chakra's uit balans? Ontdek het hier!" leer je hoe je zelf je energiecentra ....lees verder >>