Kleuren hebben allerlei eigenschappen. Zo kleedt zwart af, en trekt rood mannen aan. Maar kleur kan bijvoorbeeld ook je mood bepalen. Als je een rot humeur heb draag je misschien eerder donkere kleuren, als je vrolijk ben juist weer felle lichte kleuren.

Naast deze eigenschappen passen sommige kleuren wel, of juist niet bij jou. Dit heeft allemaal te maken met de combinatie van je huidskleur, je haarkleur en de kleur van je ogen. Kortom: welk kleurtype jij bent!

Je hebt het vast wel eens meegemaakt dat je een geweldig topje hebt besteld, maar als je het dan zelf aanhebt het je huid grauw maakt of bleek. Daarom hebben wij voor jou een kleurtype test, zodat jij weet wat er wel en niet bij jou past!


De kleurtype t​est

Jouw huid is:

A. licht, ivoorkleurig, gelige ondertoon, nooit echt bruin. Soms sproeten.

B. rozig, bleek, porselein en fris

C. goudbeige, goudbruin, met een gelige ondertoon. Eventueel sproetjes.

D. zeer blank, porselein of net olijfkleurig, zwart, aziatisch type


Jouw haarkleur is:

A. licht tot midden goudbruin, rossige schijn, roodblond

B. licht asblond tot bruin, nooit een rode of gouden gloed

C. midden- tot donkerbruin met een koperen of gouden glans

D. donkerbruin tot zwart, zonder rode of gouden gloed.


Jouw ogen zijn:

A. blauw, lichtgroen, lichtbruin, zelden heel donker

B. blauw, grijsblauw

C. bruin, groen, hazelnoot

D. felblauw, grijs of net donkerbruin, zwart.RESULTAAT:

 

Het meeste A:

Antwoordde jij meestal A bij de test om je kleurtype te bepalen? Dan ben jij met je warme, heldere teint waarschijnlijk een lentetype! You’re a lucky one, want dankzij je huidskleur heb je vaak een heel jeugdige uitstraling. Laat deze vrolijkheid ook terugkomen in je make-up en kleding.


Kleuren voor een Lentetype

Jij bent een warm type dat straalt met frisse, heldere kleuren die een gele ondertoon hebben zoals zalm, koraal, mandarijn rood. Maar ook vanillegeel en limoengroen staan je goed. In de winter kan je voor iets donkerdere kleuren kiezen zoals mosgroen en inktblauw, gepast voor het seizoen, maar toch nog licht genoeg om je te laten schitteren.


Liever niet?

Pasteltinten zijn niet aan jou besteed, net zoals de zware paarstinten (bv. mauve). Ook wit of zwart vermijd je beter. Deze kleuren zijn te zwaar voor je teint en onttrekken alle kleur van je gezicht.

Wil je toch deze kleuren dragen, zorg dan dat je ze aan de onderkant van je lichaam draagt (als broek of rok dus) of combineer met een blazer of sjaaltje in een frisse, heldere lentekleur. Zolang je een lichte kleur dicht tegen je gezicht draagt, kan je best nog veel hebben.


Accessoires voor het Lentetype

Je bent het mooiste met goudkleurige juwelen, deze kleur zal het beste met de gelige ondertoon in je huid samen gaan. Maar natuurlijk ben je helemaal vrij om te kiezen wat je maar wilt!


 

Het meeste B:

Antwoordde jij meestal B bij de test om je kleurtype te bepalen? Dan ben jij met je koele en zachte teint waarschijnlijk een zomertype! Als kind was je waarschijnlijk heel lichtblond en zat de zon echt in je haar, maar ook nu kan je haar nog altijd heel licht zijn.


Kleuren die bij jou passen

Zachte pasteltinten zijn voor jou gemaakt! Jij bent het enige type dat hier echt goed mee wegkomt. Verder zijn het de kleuren met een grijze, roze of blauwe ondertoon die je teint doen opleven. Hoewel je goed staat met alle koele kleuren zijn het vooral de gedempte en lichte tinten waar je goed mee staat. Let dus op met te felle kleuren. Lila en taupe zijn erg mooi voor jou, net zoals framboosrood, indigo en wit. In de winter kan je kiezen voor iets donkerdere kleuren zoals chocoladebruin, jeansblauw, marineblauw en antraciet.


Welke kleuren passen niet bij een Zomertype?

Kleuren met een gouden of gele ondertoon zoals goud, lichtbruin, zwart en oranje zullen je al snel een rare teint geven. Ook de hele sterke kleuren van een wintertype vermijd je beter. Natuurlijk kan je deze sterke kleuren wel als broek of rok dragen. Zolang ze niet te dicht tegen je gelaat zitten, kunnen ze ook voor jou perfect.


Accessoires voor een Zomertype

Jij bent een koel kleurtype, dat betekent dat je het mooist bent met zilveren juwelen. Juwelen in ‘jouw’ zomerkleuren zijn uiteraard ook prachtig.


 

Het meeste C:

Antwoordde jij meestal C bij de test om je kleurtype te bepalen? Dan ben jij waarschijnlijk een herfsttype.


Kleuren voor een Herfsttype

Net zoals het lentetype sta je het best met warme kleuren, maar het zijn de diepe, rijke kleuren van een bos in het najaar die wonderen doen voor jou. Dat betekent natuurlijk niet dat je alleen maar bruin kan dragen (hoewel alle tinten bruin jou goed staan!)

Als de kleuren een gele ondertoon hebben, zullen ze jou doen stralen. Mosgroen, camel, aubergine, maar ook warm beige en oker staan je erg goed. In de winter kan je kiezen voor donkere kleuren als kaki en petroleumblauw. En zelfs diepturkoois als accentkleur kan!


Welke kleuren beter niet?

Pasteltinten zijn echt je ding niet, die maken je bleek en flets als je ze te dicht bij je gezicht draagt. Felroze en felpaars zijn dan weer te hevig voor jou en wassen ook de kleur uit je gezicht. Natuurlijk is er niks mis met een broek in hot pink! Wit en zwart zijn niet ideaal, maar als je ze opvrolijkt met een sjaal of Tshirt in de juiste kleur, kom je er ook perfect mee weg.


Accessoires voor een herfsttype

Je bent een warm kleurtype, dus het goud in de juwelen zal de mooie gouden gloed in je huid accentueren. Ook juwelen in houtkleuren staan je prachtig.


 

Het meeste D:

Antwoordde jij meestal D bij de test om je kleurtype te bepalen? Dan ben jij waarschijnlijk een wintertype!


Kleuren voor een Wintertype

Zoals de naam het zelf zegt, jij bent een koel type, net zoals de zomer. Het enige verschil is dat jouw huid gruwelt van de pasteltinten, jij hebt kleur nodig. Hoe feller hoe beter, zolang ze maar een blauwe/koude ondertoon hebben.


Kleuren voor een Wintertype

Kobaltblauw, smaragdgroen en robijnrood zijn erg mooi voor jou, net zoals aubergine, zwart, antraciet en violet. Als accentkleuren kan je hot pink en citroengeel aan. Jij bent het enige type dat wegkomt met neon kleuren en ook zwart-wit is een trend die je op het lijf geschreven is. Helderrood, fuchsia en hemelsblauw behoren ook tot jouw kleurenpalet.


Welke kleuren vermijdt een wintertype?

Waarschijnlijk voel je instinctief aan welke kleuren jou niet flatteren, maar just in case.. Oranje, geel en perzikkleuren stop je beter niet in je kast, tenzij het de neonversies zijn. Ook beige en lichte bruintinten zijn niet aan jou besteed. Je kan deze kleuren natuurlijk altijd dragen als accentkleur, of in je broek / rok. Zolang de kleuren niet te dicht bij je gezicht komen, kan je ze perfect aan.


Accessoires voor een Wintertype

Net zoals een zomertype ben jij het mooiste met de koele kleuren van zilver. Schrik zeker niet van statement juwelen in felle kleuren. Dit zijn de perfecte tools om een zwarte outfit leven te geven.Aura & Chakra's

Speciaal, als aanvulling op het boek, ontworpen Aura en Chakra Posters, o.a. uitleg over de lagen van de Aura en Chakra's ga verder

Meditatie & Kleur

Speciaal, als aanvulling op het boek, ontworpen Meditatiekaarten, behorende bij de 7 Basischakra's, inclusief Affirmaties..  ga verder

Kleur-rijke producten

Prachtige producten zoals boeken over kleur, meditatie en yoga, Aura soma, klankschalen, mandala en meer..  ga verd​​er 
Laatste Berichten


Facebook
Instagram
PINTEREST