Aroma therapie

Etherische oliën worden op natuurlijke wijze uit geurige en heilzame planten gewonnen. Zo kan de levenskracht (chi) in de vorm van etherische olie op mens of dier worden overgedragen. Deze oliën activeren het afweersysteem en zijn heel nuttig voor ons lichaam en onze geest en hebben een goede invloed op onze gezondheid. Het werken en het toepassen van etherische oliën heet aromatherapie.


Etherische oliën zijn vluchtige geurstoffen uit aromatische planten, opgeslagen en geproduceerd in speciale cellen in de plant. Zo komen bij de roos en jasmijn de geurcellen voor in de bloemblaadjes, bij pepermunt en basilicum in het blad, bij gember en valeriaan in de wortel, bij citrusvruchten in de schil en bij sandelhout en ceder in het hout. De plant gebruikt deze aroma's voor het aantrekken van belangrijke insecten en/of de bestrijding van ziektekiemen. Om deze eigenschappen voor mensen te kunnen gebruiken, worden deze essentiële oliën uit de plantendelen geëxtraheerd. Over het algemeen worden deze bijzonder concentreerde grondstoffen gewonnen via waterdamp-destillatie maar ook persing of CO2 extractie wordt als techniek gebruikt. Het resultaat is een etherische olie die we via verschillende toepassingen kunnen gebruiken.

Elke olie bezit een eigen, unieke samenstelling van actieve bestanddelen en dit mengsel van werkzame stoffen bepaalt de werking en eigenschappen. Sommige oliën past men toe bij lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld schimmelinfecties, ontstekingen of acné. Andere oliën bezitten een grote psychische en emotionele waarde – ze kunnen ontspanning bevorderen of een kamer/praktijk aangenaam begeuren, waardoor onrust en angst vermindert.


Werking

Er verschijnen meer en meer studies die de werking en eigenschappen van oliën ondersteunen. Het lijkt erop dat onze reukzin een grote rol speelt bij de werking van aromatherapie. De geur-receptoren in onze neus communiceren met delen van onze hersenen (limbisch systeem) die herinneringen en emoties opslaan. Er zijn aanwijzingen dat inademing van moleculen uit essentiële oliën het limbisch systeem stimuleert en vanuit daar onze fysieke, emotionele en mentale gezondheid beïnvloedt. Etherische oliën op de huid door middel van massage is een fijne manier om aromatherapie toe te passen, omdat het werkt op verschillende niveaus. Door de huid worden de oliën opgenomen in het lichaam en tegelijkertijd worden de oliën ingeademd. Daarnaast is er nog de positieve werking van de massage.


Toepassingen

Hoewel het woord ‘aroma’ erop duidt dat de geur van de oliën geïnhaleerd wordt, kunnen deze plantaardige stoffen ook op de huid worden ingezet gebruikt of zelfs worden ingenomen als smaakstof. Elke soort olie bezit specifieke eigenschappen en kent verschillende toepassingen.

Aromatherapie wordt ingezet op verschillende niveaus – van thuisgebruik, spa’s of ziekenhuizen. Het lijkt er sterk op dat essentiële oliën een positief effect geven bij verbetering van de stemming en het bevorderen van een gevoel van ontspanning. Van oliën als lavendel, roos, sinaasappel, bergamot, citroen en sandelhout is aangetoond dat ze onrust, stress en bepaalde vormen van slapeloosheid kunnen verlichten.

Studies tonen aan dat een aantal oliën en/of bestanddelen van essentiële oliën ontstekingen kunnen bestrijden en antibacteriële of antischimmel eigenschappen hebben (tea tree, oregano, tijm, kruidnagel). Verdamping van oliën en toepassingen op de huid staan de laatste tijd meer en meer in de belangstelling. Ze worden ingezet als natuurlijke behandeling van of ondersteuning bij infecties, stress, huidklachten en andere gezondheidsproblemen.


Bron: chi.nlAura Soma 

De kleurrijke oliën van Aura Soma helpen op een liefdevolle manier in je persoonlijke ontwikkeling en spirituele bewustwording. Deze effectieve kleurentherapie brengt je op een zachte manier in contact met jezelf. Hierdoor kunnen levensvragen worden beantwoord en kan je volledige potentie zich ontvouwen. Aura Soma is een holistische wijze om lichaam, ziel en geest weer in balans te brengen. 

Aura Soma is ontwikkeld door de Engelse Vicky Wall. 

Zij ‘herontdekte’ de kracht van kleuren en zette Aura Soma in de wereld. Genezing met behulp van kleuren in combinatie met kruidenextracten, kristallen , bloemen en essentiële oliën, werd al in het oude Egypte, Griekenland, China en India gebruikt. Aura Soma is dus een oude wijsheid in een modern jasje. Aura staat voor licht en voor de gekleurde energieën die het lichaam omringen als een elektromagnetisch veld. Soma is het woord voor lichaam. Aura Soma staat dus letterlijk voor belichaamde energie. Aura Soma ondersteunt ons om in harmonie met onszelf en onze omgeving, hier op aarde te leven.


Er is o.a. ook een Chakra set die bestaat uit zeven Equilibrium flesjes. Deze kleurcombinaties zijn helemaal afgestemd op de betreffende Chakra. Het aanbrengen van de oliën op de Chakra gebieden helpen de Chakra's weer in balans te brengen. Dit kun je zelf doen of je kunt een Aura Soma Chakra massage ondergaan bij een opgeleide therapeut. 

Het werkt ook al helend wanneer je 20 minuten voor de flesjes gaat zitten, de kleurfrequentie wordt dan via je ogen opgenomen. De 7 Chakra flesjes:

Wortel Chakra:

Nr. B005: Zonsondergang, geel/rood

Dit flesje helpt om de wijsheid in jezelf te voelen. Deze kleurencombinatie helpt met 'aarden'. Als je de wijsheid en deze krachtige energie (van rood) bewust gebruikt volgt vreugde (de kleur oranje die bij het schudden tevoorschijn komt) vanzelf.

Affirmatie: "Ik open mij voor de vreugde in mijn leven."

Heiligbeen Chakra:

Nr. B026: Humpty Dumpty, oranje/oranje

Helpt bij trauma en shock. Werkt heel helend op energetisch niveau. Het helpt goed na operaties en tijdens verwerkingsprocessen en heftige emoties. Brengt vreugde.

Affirmatie: "De enige zekerheid in het leven is verandering."


Zonnevlecht:

Nr. B004: Zonlicht, geel/goud

Helpt het overkomen van angst (bijvoorbeeld examenvrees). Geeft emotionele steun bij onzekerheid of depressie. De (wils)kracht in jezelf beter voelen. Deze fles geeft vreugde en een rijk gevoel. Het laat de zon weer schijnen in jezelf.

Affirmatie: "Ik ben zeker. Ik weet dat ik niets weet."

​​

Hart Chakra:

Nr. B003: De hartfles, blauw/groen

Helpt om balans te vinden in het hart. Geeft ruimte om te ademen (letterlijk en figuurlijk). Helpt communiceren vanuit het hart.

Affirmatie: "Ik druk liefde en waarheid uit."Keel Chakra:

Nr. B002: Vrede fles, blauw/blauw

Rust en vrede. Goed voor de communicatie maar helpt ook de rust in jezelf te vinden. Geeft een natuurlijke autoriteit.

 Affirmatie: "Ik adem vrede in. Ik adem vrede uit."Derde Oog Chakra:

Nr. B001: De Fysieke eerste hulp, blauw/donker magenta

Geeft meer inzicht in jezelf en versterkt je intuïtie. Op fysiek niveau is deze fles de eerste hulp bij ongelukjes. Ondersteunt bij koorts, wondgenezing en andere disbalans.

Affirmatie: "Ik ben heel. Ik integreer al mijn delen."

Kruin Chakra: Nr. B20: Sterrenkind, blauw/roze

Onvoorwaardelijke liefde kunnen voelen, ervaren en communiceren. Brengt rust en vrede naar het bewustzijn. Helpt bij het verwerken van moeilijkheden uit de jeugd. Geeft rust aan het innerlijke kind. Zelfacceptatie.

Affirmatie: "Liefhebben is loslaten van angst."Bron: Aura-soma.nl


Aura & Chakra's

Als aanvulling op het boek, mooie Aura en Chakra Posters en Chakra's en prachtige Chakra meditatiekaarten incl. affirmaties... ga verder

Meditatie & Kleur

Prachtige en natuurlijke meditatie producten die je helpen om op een comfortabele manier lichaam en geest in balans te krijgen...  ga verder

Kleur-rijke producten

Prachtige producten zoals boeken over kleur, meditatie en yoga, Aura soma, klankschalen, mandala en meer...  ga verd​​er 


Bestel fijne aroma producten  bij Bol.com

Laatste Berichten


Facebook
Instagram
PINTEREST